Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τάκης Θεοδωρικάκος: Διαχρονικά στο πλευρό της ΕΛ.ΑΣ. η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

Η πολύτιμη προσφορά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών προς την Ελληνική Αστυνομία και τα Σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας τιμήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ο Υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος παρουσία του Υφυπουργού Ελευθέριου Οικονόμου, των Γενικών Γραμματέων Δημόσιας Τάξης και Αντιεγληματικής Πολιτικής Κωνσταντίνου Τσουβάλα και Κωνσταντίνου Παπαθανασίου και του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα, υποδέχτηκε την πρόεδρο Μελίνα Τραυλού και τα μέλη του Δ.Σ της Ένωσης.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στη ομιλία του αναφέρθηκε στη διαχρονική προσφορά των Ελλήνων Εφοπλιστών στη πατρίδα και απαρίθμησε τις δωρεές που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στην Ελληνική Αστυνομία.

Η ομιλία του κ. Τάκη Θεοδωρικάκου:

«Είναι τεράστια η ευγνωμοσύνη μας απέναντι στην Ένωση Ελλήνων εφοπλιστών για τη μοναδική της συμβολή στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας και συνολικά στο έργο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Αμφίβολα η πατρίδα μας όπου και αν στρέψει κάνεις το βλέμμα του βλέπει θάλασσα και πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει προοδεύσει πάρα πολύ χάρη στις μεγάλες προσπάθειες και στην καθοριστική συμβολή των ανθρώπων της Ναυτιλίας, οι οποίοι κράτησαν και κρατούν πάντοτε ψηλά την Ελληνική σημαία.

Πιστεύω ότι όσα χρόνια και αν περάσει κανείς στη ζωή του δεν ξεχνά αυτά που μαθαίναμε όλοι μας από τις πρώτες τάξεις του σχολείου: Η Ελλάδα, η μικρή Ελλάδα είναι η χώρα που έχει το προβάδισμα παγκοσμίως στο χώρο της Ναυτιλίας η οποία αποτελεί ένα μόνιμο και βασικό χαρακτηριστικό για την Ελλάδα και την Ελληνική οικονομία.

Πιστεύω λοιπόν ότι η Ελλάδα οφείλει πάρα πολλά στη ναυτοσύνη. Οφείλει πάρα πολλά στους Έλληνες πλοιοκτήτες. Οφείλει πάρα πολλά και στους Έλληνες ναυτικούς. Σε όλους τους ανθρώπους που στήριξαν την πατρίδα στα δύσκολα χρόνια και συνεχίζουν να το κάνουν όποτε χρειάζεται. Είναι αλήθεια επίσης ότι οι Έλληνες έχουμε μια μακρά παράδοση και στο κομμάτι της εθνικής ευεργεσίας.

Η προσφορά προς την πατρίδα είναι στο DNA των Ελλήνων χωρίς καμία αμφιβολία. Θεωρώ ότι είναι βασική αξία και ιδανικό του πολιτισμού μας, του τρόπου με τον οποίο πορευόμαστε μέσα στους αιώνες. Στην αλληλεγγύη ξεχωριστή θέση έχουν οι άνθρωποι της ναυτιλίας. Πολλοί από τους εθνικούς μας ευεργέτες που έχτισαν τις περιουσίες τους στη θάλασσα έχουν δημιουργήσει μία μακρά παράδοση προσφοράς, η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα και γι’ αυτό εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας. Σας ευχαριστούμε ιδιαιτέρως διότι από τα στοιχεία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, εσείς από το 2017 μέχρι σήμερα, μας έχετε δωρίσει 26 επιβατικά αυτοκίνητα, 10 οχήματα εκτός δρόμου, δύο ασθενοφόρα, 49 μοτοσυκλέτες, 210 σετ της στολής που θα φορούν οι νέοι ειδικοί φρουροί των Ο.Π.Π.Ι και τα χιλιάδες είδη ατομικής προστασίας στα χρόνια της πανδημίας- δηλαδή μάσκες και αντισηπτικά- τα οποία ασφαλώς ήταν και είναι εξαιρετικά χρήσιμα και απαραίτητα είναι πολύτιμα εφόδια για να μπορεί η Ελληνική Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της, να μπορούν οι αστυνομικοί μας να εκτελούν το καθήκον τους, δεν είναι άλλο από την ασφάλεια των πολιτών.

Εμείς εδώ έχουμε ένα σλόγκαν, το οποίο πιστεύω ότι το συμμερίζεστε 100% διότι εκτός από επιχειρηματίες, εκτός από την δουλειά σας στο χώρο της θάλασσας είστε και πολίτες: Χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει ελευθερία, χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει ευημερία. Είναι η πρώτη προϋπόθεση για να πορευόμαστε σε μία κανονική ζωή όλοι μας και ατομικά και συνολικά ως κράτος και πιστεύω ότι η Ελληνική Αστυνομία κάνει ότι καλύτερο μπορεί για την ασφάλεια των πολιτών, όλων των πολιτών, για την ασφάλεια των λιμανιών μας διότι πάντοτε στις δύσκολες στιγμές χρειάζεται η Ελληνική Αστυνομία για να συνδράμει και σε αυτό το κρίσιμο έργο. Για την ασφάλεια των τουριστικών προορισμών της χώρας, κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά κρίσιμο καθώς η προσπάθεια οικονομικής ανάκαμψης της Ελλάδας στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στον τομέα του τουρισμού.

Επομένως, όλη αυτή η συμβολή σας είναι κρίσιμη και καθοριστική για μία αστυνομία, η οποία είναι σύγχρονη και η όποια θέλουμε κάθε μέρα προοδεύει και να είναι πιο αποτελεσματική. Σημαντική όμως, είναι και η προσφορά σας στα καταστήματα κράτησης. Σύμφωνα με τα στοιχεία μας έχετε δωρίσει 11,5 χιλιάδες στρώματα, 11,5 χιλιάδες κουβέρτες, 15.000 πετσέτες μπάνιου, 11,5 χιλιάδες πετσέτες προσώπου, 15.000 μαξιλαροθήκες, 23 χιλιάδες σεντόνια. Αντιλαμβάνομαι ότι πρόκειται για πάρα πολύ μεγάλη συμβολή στην αναγκαία υποδομή που χρειαζόμαστε στα σωφρονιστικά καταστήματα με πλήρη ανανέωση.

Άρα εδώ πέρα έχουμε την έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης στον υπέρτατο βαθμό. Ειλικρινά σας ευχαριστούμε θερμά, σας ευχαριστούμε από καρδιάς και ευελπιστούμε να συνεχιστεί η συνεργασία μας.

Γνωρίζω την αγάπη σας για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Για τον τομέα της ασφάλειας και στα δύο σκέλη της πολιτικής μας είναι έκφραση της αγάπης σας για την πατρίδα μας. Είμαστε εδώ γιατί υπηρετούμε την αγαπημένη μας πατρίδα και τους πολίτες αυτού του τόπου και ενδιαφερόμαστε στην έμπρακτη στήριξή σας. Γνωρίζω ότι το θέλετε και εσείς αλλά ειλικρινά σας εκφράζω την πολύ θετική σκέψη που έχουμε για αυτό το στόχο και ξανά την ευγνωμοσύνη μας. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κλείδωσε η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Άγκυρα όπως αποκάλυψε ο ίδιος και το τετ α τετ με τον Ταγίπ Ερντογάν στις 13 Μαΐουμε την...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρύ προβάδισμα 14 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία, σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του MEGA, οκτώ εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές 2024....

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη Λέσβο θα επισκεφθεί αύριο, Παρασκευή 19 Απριλίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Συγκεκριμένα, το πρωί, ο πρωθυπουργός θα περιοδεύσει στη Μυτιλήνη και στη συνέχεια...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να αντιδράσει η κυβέρνηση στην “επαναφορά των γκρίζων ζωνών από την Τουρκία”, ζητά με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει: “Η Τουρκία...