Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση παρακολουθήσεων: Θα διαλευκανθεί πλήρως, τονίζει η κυβέρνηση – Ηλιόπουλος: «Το καθεστώς Μητσοτάκη θα απολογηθεί»

Όχι σε εργαλειοποίηση του θέματος των παρακολουθήσεων λέει η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι οι θεσμοί της ελληνικής πολιτείας είναι ισχυροί και ανθεκτικοί. Επαναλαμβάνει ότι η διερεύνηση και διαλεύκανση της νόμιμης επισύνδεσης στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη έχει ήδη δρομολογηθεί, με θεσμικό τρόπο, και το επόμενο βήμα είναι η συζήτηση στη Βουλή.

Με άρθρο του σήμερα στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο υπουργός επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης καλεί τις πολιτικές δυνάμεις να κάνουν προτάσεις για τη βελτίωση δομών και διαδικασιών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

«Αυτό που έχει σήμερα υποχρέωση το πολιτικό προσωπικό είναι με θάρρος και διάθεση αυτοκριτικής να διαγνώσει τις υφιστάμενες παθολογίες και τα αίτιά τους και να στηρίξει δημιουργικές προτάσεις για τη βελτίωση δομών και διαδικασιών. Διαφορετικά, από τη συζήτηση αυτή κινδυνεύουμε να βγούμε όλοι χαμένοι – και πάνω απ’ όλα η χώρα», σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Γεραπετρίτης.

Για διεθνή διασυρμό της χώρας για το θέμα παρακολουθήσεων κάνει λόγο με ανάρτηση του στο FB ο Νάσος Ηλιόπουλος. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ χρησιμοποιεί ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα επιμένοντας ότι πίσω από την υπόθεση είναι το Μέγαρο Μαξίμου.

«Συγκεκριμένα», όπως λέει χαρακτηριστικά, « η κυριακάτικη “Καθημερινή” αναφέρεται σε παρακολουθήσεις και άλλων πολιτικών, ενώ αποκαλύπτει ότι η ΕΥΠ χρησιμοποιούσε το κακόβουλο λογισμικό Predator, το οποίο είχε μισθώσει από ιδιώτη».

«Ακριβώς αυτό δηλαδή που διέψευδε ο κυβερνητικος εκπρόσωπος κ. Οικονόμου τον Απρίλιο», τονίζει ο κ. Ηλιόπουλος και καταλήγει:

«Το καθεστώς Μητσοτάκη θα απολογηθεί. Η αλήθεια δεν θα μείνει κρυφή και θα φανεί ότι οι “σκοτεινές δυνάμεις” που εμπλέκονται σε μαφιόζικες παρακολουθήσεις πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών δεν είναι κάποια ξένη δύναμη, αλλά το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης έχει ασκήσει δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ότι η έρευνα για το Predator καθυστερεί και δεν έχει ελεγχθεί η εταιρεία.

Την σκυτάλη παίρνει ο Μιχάλης Κατρίνης:

«Μετά από τόσες αποκαλύψεις, η κυβέρνηση ακόμα δεν έχει ελέγξει την εταιρεία που εμπορεύεται το Predator, αντίθετα της δίνει το χρόνο για να καταστρέψει στοιχεία. Ποιον και τι προσπαθούν να καλύψουν; Ποιες είναι οι προσωπικές, φιλικές, οικογενειακές ή επαγγελματικές σχέσεις του συστήματος Μαξίμου με όσους εμπορεύονται ή χρησιμοποιούν το λογισμικό Predator;», αναφέρει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Όπως λένε, όσο και αν η Κυβέρνηση προσπαθεί να υποβαθμίσει το θέμα των υποκλοπών, θα αποκαλυφθούν όλες οι πτυχές.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Σκιτζή, Γιάννης Φασουλάς, Λίνα Μπεθάνη

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Παρά το γεγονός ότι φαίνεται να απομακρύνεται η πιθανότητα για μια μεγάλης κλίμακας επιχείρησης αντιποίνων του ισραηλινού στρατού εναντίον του Ιράν μετά την τηλεφωνική...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από σήμερα, Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, είναι διαθέσιμη η νέα πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την ειδική παροχή προστασίας μητρότητας για τις αυτοαπασχολούμενες και τις...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκτός ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης τον δημοσιογράφο Δημήτρη Παπανώτα, λόγω των δηλώσεών του για την έμφυλη βία. Είχαν προηγηθεί αντιδράσεις εντός...

ΔΙΕΘΝΗ

Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε την περιοχή Τοκάτ στην Τουρκία.