Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηνύματα «ενότητας» και «αλληλεγγύης» από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία

Με μηνύματα για τη σημερινή γιορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου, για αγάπη προς τον αδύναμο συνάνθρωπο και ενσυναίσθηση, συνόδευσε την παρουσία της στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής στην Πάρο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Γιορτάζουμε προσβλέποντας στην παρηγορητική και εμψυχωτική προστασία της Θεοτόκου, στο πρόσωπο της οποίας, εμείς οι Έλληνες έχουμε συνδέσει την αγάπη, τη φροντίδα για τον αδύναμο, την ενσυναίσθηση», διαμήνυσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Μήνυμα ενότητας έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Τήνο, ο οποίος παραβρέθηκε στο νησί για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «από τα απομακρυσμένα ξωκλήσια μέχρι να μεγάλα προσκυνήματα της Εκκλησίας μας, η Ελλάδα και η Ορθοδοξία γιορτάζουμε σήμερα την Κοίμηση της Θεοτόκου, αντλούμε δύναμη και πίστη για να μπορέσουμε ατομικά αλλά και συλλογικά να ξεπεράσουμε τις μεγάλες δυσκολίες και να βαδίσουμε στο δρόμο της προόδου, στο δρόμο της αυτοπεποίθησης στο δρόμο της κοινωνικής συνοχής».

«Αυτή τη σπουδαία μέρα για την ορθοδοξία το μεγάλο ζητούμενο για τη χώρα μας παραμένει η ενότητα και η προσήλωση στους στόχους του μέλλοντος» ανέφερε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε:

«Να σταθούμε δίπλα σε όσες όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Και με πίστη θα παραμείνουμε πιστοί στο δρόμο που έχουμε χαράξει για μια Ελλάδα της ευημερίας της αυτοπεποίθησης της κοινωνικής συνοχής. Εύχομαι από καρδιάς σε κάθε ελληνίδα και κάθε έλληνα απανταχού της Γης χρόνια πολλά».

Με ποίημα του Γιάννη Ρίτσου συνοδεύει τις ευχές για τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου ο Αλέξης Τσίπρας.

«Οι φοβισμένοι από το σκότος και το αύριο, αισθάνονται πως σήμερα είναι μια μέρα απαντοχής και ελπίδας» επισημαίνει σε ανάρτησή του για τον Δεκαπενταύγουστο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Δίπλα στην ομογένεια, στο Μόντρεαλ του Καναδά, βρέθηκε για τη γιορτή της Παναγίας, ο πόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Το απόγευμα της Κυριακής είχε παραστεί στον
στον εσπερινό και την περιφορά της εικόνας της Παναγίας στον Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Στο εορταστικό του μήνυμά προς όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες αναφέρει επίσης: «Οι Έλληνες της διασποράς πρωταγωνιστούν στην οκονομική, κοινωνική και επιστημονική ζωή των χωρών που διαβιώνουν. Για αυτό και οι είναι καλύτεροι πρέσβεις της πατρίδας μας. Έχουμε λοιπόν εθνικό χρέος να αγκαλιάσουμε τις αγωνίες τους, ιδιαίτερα στο θέμα της εκπαίδευσης, όπου οι ανάγκες έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια».

«Να είμαστε κοινωνικά αλληλέγγυοι ο ένας με τον άλλον, είναι πολύ σημαντικό για εμάς τους Ορθόδοξους», ανέφερε στο εορταστικό του μήνυμα, ο ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλματώδης ήταν η αύξηση της τιμής του πετρελαίου στο άκουσμα της είδησης της επίθεσης του Ισραήλ στο Ιράν, με το πετρέλαιο τύπου Brent  να...

ΔΙΕΘΝΗ

Στα μέσα του 2023, η Ινδία ξεπέρασε  την Κίνα σε πληθυσμό, προσθέτοντας 1.425 εκατομμύρια πολίτες. Μεταξύ αυτών, οι μισοί είναι κάτω των 25 ετών,...

ΕΛΛΑΔΑ

Ειδική επιχειρησιακή δράση της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, με...

ΕΛΛΑΔΑ

Μια διεθνής ομάδα επιστημόνων- μέλη της ωκεανογραφικής αποστολής 398 του Διεθνούς Προγράμματος Εξερεύνησης των Ωκεανών (IODP) θα συναντηθεί από τις 20 ως τις 25...