Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασίλης Κικίλιας από Βερολίνο: Συμφωνίες για επέκταση της τουριστικής περιόδου

Αποστολή στο Βερολίνο με στόχο την επέκταση της τουριστικής περιόδου αλλά και την προετοιμασία της επόμενης σεζόν, πραγματοποιεί ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας ο οποίος από σήμερα το πρωί έχει σειρά επαφών με επικεφαλής αεροπορικών εταιρειών (Lufthansa, Eurowings, Condor) και μεγάλους tour operators (TUI, DER Turistik κ.α.).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση:

Κοινός τόπος συζήτησης είναι η φετινή επιτυχία της Ελλάδας, καθώς ήταν η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που κατάφερε να πετύχει αύξηση των πτήσεων σε σύγκριση με το 2019, το κλείσιμο ταξιδιωτικών πακέτων που φτάνει μέχρι το τέλος του 2022 και το ενδιαφέρον για επέκταση των πτήσεων τον χειμώνα με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου η οποία μπορεί να γίνει πράξη τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα όσο και στην περιφέρεια.

Πιο συγκεκριμένα, στη συνάντηση που πραγματοποίησε με τον Headof Corporate International Relations and Government Affairs του Ομίλου Lufthansa, Kay Lindermann και τον Head of Government Affairs της Eurowings, Vladimirvon Schnürbein, ο κ. Κικίλιας περιέγραψε το πλαίσιο της στρατηγικής που αναπτύσσει το Υπουργείο Τουρισμού για τις αεροπορικές εταιρείες προκειμένου να ενισχύσουν το πρόγραμμα των πτήσεών τους, τους χειμερινούς μήνες. Σημειώνεται ότι o Όμιλος της Lufthansa πραγματοποίησε, μόνο το καλοκαίρι, περισσότερες από 14.000 πτήσεις προς τη χώρα μας (Swiss, Lufthansa, Austrian, Brussels), ενώ η Eurowings, σύμφωνα με τον κ. Schnürbein προγραμματίζει να αυξήσει τις πτήσεις της τόσο για το χειμώνα όσο και για το καλοκαίρι του 2023.

Αμέσως μετά, συναντήθηκε με τον CEO της DER Touristik, Soren Hartmann, στον οποίο ο Υπουργός Τουρισμού ανέπτυξε το σχεδιασμό που περιλαμβάνει τόσο τη λειτουργικότητα ξενοδοχειακών δομών, μουσείων και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος τους επόμενους μήνες, όσο και την προβολή της χώρας, μέσω του ΕΟΤ, για την προσέλκυση βορειοευρωπαίων συνταξιούχων. Ο κ. Hartmann χαιρέτησε την πρωτοβουλία του Έλληνα Υπουργού, επισημαίνοντας ότι ο στόχος που έχει θέσει είναι εφικτός και έχει προοπτικές.

Το μεσημέρι ο κ. Κικίλιας πραγματοποίησε γεύμα εργασίας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Condor, Christian Lesjak, ο οποίος συμφώνησε και αυτός με τη σειρά του για τη δυναμική που έχει το σχέδιο επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα, που όπως είπε, μπορεί να επιτευχθεί με επέκταση των πτήσεων της εταιρείας σε βασικούς προορισμούς.

Ο Βασίλης Κικίλιας συνεχίζει τον κύκλο των επαφών με παράγοντες της τουριστικής αγοράς της Γερμανίας, ενώ το βράδυ θα πραγματοποιήσει γεύμα εργασίας με τον νέο CEO της TUI Sebastian Ebel και στελέχη της.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η δυναμική του τομέα των Κατασκευών στην Ελλάδα και οι ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια, αποτυπώνονται στην μελέτη του Ιδρύματος Οικονομικών και...

ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Πέμπτη, 28 Μαρτίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη των Αποστόλου και Μάρτυρος Ηρωδίωνος επισκόπου Πατρών, Οσίου Ιλαρίωνος του νέου ηγουμένου μονής της Πελεκητής. Δεν υπάρχει κάποιο γνωστό όνομα που να γιορτάζει...

ΔΙΕΘΝΗ

Σχεδόν 4.400 κρούσματα χολέρας και άλλων περιπτώσεων οξείας υδατώδους διάρροιας, ανάμεσά τους 54 θανατηφόρα, έχουν καταγραφεί εντός του 2024 στη Σομαλία, πολλά περισσότερα από...