Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ: Πώς αντέδρασαν τα κόμματα μετά την ομιλία του πρωθυπουργού – Δείτε τις ανακοινώσεις

Αναμένοντας την επίσημη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία του κ. Μητσοτάκη και τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε, στο μυαλό όλων είναι οι αναρτήσεις- βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που είχε αναρτήσει ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δε θέλεις κι άλλες υποσχέσεις που ΔΕΘα γίνουν ποτέ είναι το κεντρικό σύνθημα σε αυτά τα βίντεο», όπου καταλογίζεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έχει αθετήσει τις υποσχέσεις και τις εξαγγελίες του στις προηγούμενες ΔΕΘ. Ασκείται κριτική για τις υποσχέσεις για λιγότερους φόρους, όταν όπως αναφέρεται οι πολίτες πλήρωσαν φέτος το πρώτο επτάμηνο 6 δισ περισσότερα, τα 2,5 δισ. από το ΦΠΑ. Στο στόχαστρο και οι αναφορες του κ. Μητσοτάκη για περιορισμό στο ελάχιστο των αυξήσεων ρεύματος. Το 45% των καταναλωτών έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές και οι απλήρωτοι λογαριασμοί φτάνουν το 1 δισ. ευρώ», αναφέρεται στο βίντεο. Κριτική ασκείται και για υποσχέσεις για μείωση της ανεργίας στους νέους. Η ανεργία των νέων είναι στο 36,8% αναφέτεται σε ένα από τα σποτ ενώ γίνεται λόγος και για αθέτηση υποσχέσεων στους συνταξιούχους, περισσότεροι από 2 εκ έχασαν τα αναδρομικά τους, αναφέρεται στο βίντεο.

«Ακούσαμε πολλά “Θα”», υποστήριξε η Ελληνική Λύση

Λίγες ώρες πριν από την ομιλία του κ. Μητσοτάκη η Ελληνική Λύση εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Σήμερα στο Βελλίδειο, ακούσαμε πολλά “Θα” και πολλά λόγια από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ο οποίος οδήγησε τη χώρα στην επισιτιστική, οικονομική και ενεργειακή κρίση. Για ακόμη μία φορά τα πολλά «Θα» και τα πολλά λόγια είναι «φθηνά» και δεν είναι αληθινά.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα επέλεξε να κλείσει την ομιλία του με αναφορά στον Γιώργο Θεοτοκά. Τον μεγάλο λογοτέχνη μας ο οποίος μετά το ταξίδι του στο Άγιο Όρος (αλήθεια ο πρωθυπουργός θα πάει ποτέ) επεσήμανε πως τα «συμπτώματα διαφθοράς και ανηθικισμού» αποδίδονται σε μεταφυσικά αιτία, σε «ένα γενικευμένο αίσθημα κενού, σε μια κατάσταση πνευματικής ναυτίας». Αναφορά που ταιριάζει απόλυτα στα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού».

Πώς αντέδρασε το ΚΚΕ

Με γραπτή ανακοίνωσή του το ΚΚΕ ανέφερε ότι οι υποσχέσεις του πρωθυπουργού δεν επαρκούν μπροστά στο δύσκολο χειμώνα.

“Το πολυαναμενόμενο πακέτο της ΔΕΘ ενόψει του «δύσκολου χειμώνα», που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, προκαλεί τη νοημοσύνη των εργαζομένων και των λαϊκών νοικοκυριών. Όχι μόνο δε συνιστά ουσιαστική ανακούφιση, αλλά αντίθετα διαιωνίζει κι ενισχύει όλους εκείνους τους παράγοντες και μηχανισμούς που ευθύνονται για την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, την επίθεση στο εργατικό λαϊκό εισόδημα, για το σύνολο των προβλημάτων.
Γι’ αυτό το λόγο και όσα ελάχιστα εξαγγέλλονται, είτε θα εξανεμιστούν αμέσως είτε θα πληρωθούν με άλλον τρόπο από τον ίδιο το λαό, καταλήγοντας να ενισχύουν μόνο τα κέρδη των ομίλων στην ενέργεια, στις κατασκευές, στις τράπεζες, σε άλλους κλάδους.
Για παράδειγμα, οι επιδοτήσεις στην ενέργεια είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένες με τη στρατηγική της «απελευθέρωσης» και της λεγόμενης «πράσινης μετάβασης» που ευθύνεται για τις ανατιμήσεις στην ενέργεια, πολύ πριν το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία.
Οι περιορισμένες αυξήσεις στις συντάξεις υπολείπονται κατά πολύ της εκτίναξης του πληθωρισμού.
Ακόμη και τα μέτρα για τη στέγη – ελλείψει προγραμμάτων εργατικής λαϊκής κατοικίας – συνδέονται με Συμπράξεις Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα και νέα τραπεζικά δάνεια που θα οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερη υπερχρέωση τα λαϊκά νοικοκυριά.
Συνεπώς το δίλημμα «ανάπτυξη και σταθερότητα ή οπισθοδρόμηση» που έθεσε ο πρωθυπουργός είναι πλαστό και παραπλανητικό. Σήμερα ζούμε ακριβώς τα αποτελέσματα της καπιταλιστικής ανάπτυξης που για το λαό μεταφράζεται σε αστάθεια, ανασφάλεια, επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματα του.
Στη «βαρυχειμωνιά» αυτού του δρόμου ανάπτυξης δεν χωρά καμία αναμονή και καμία εμπιστοσύνη σε κυβερνητικούς «σωτήρες». Απαιτείται οργάνωση της εργατικής – λαϊκής αντεπίθεσης και συμπόρευση με το ΚΚΕ για μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης, σύγχρονα δικαιώματα, αξιοποίηση κάθε δυσκολίας κι αστάθειας του συστήματος για να ανοίξει ένας ριζικά διαφορετικός δρόμος προς όφελος του λαού”.

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25

Σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του και το ΜέΡΑ25:

«Ένας αμετανόητος, αδιόρθωτος και επικίνδυνος Πρωθυπουργός στον δικό του μαγικό, ολιγαρχικό κόσμο

Αν κάποιος είχε την υπομονή να ακούσει σήμερα τον κ. Μητσοτάκη, θα νόμιζε πραγματικά πως δεν ζει στην χώρα της Μητσοτάκης Α.Ε. των ολιγαρχικών κλοπών και των κυβερνητικών υποκλοπών.

Ένας αμετανόητος, αδιόρθωτος και επικίνδυνος Πρωθυπουργός στον δικό του μαγικό, ολιγαρχικό κόσμο.

Την ώρα που ο κόσμος έξω μαζί με το μπλοκ του ΜέΡΑ25 διαδήλωνε μαζικά, ο Πρωθυπουργός προσπαθούσε να πείσει την κοινωνία πως δεν ζει στο Ολιγαρχικό κράτος και το Μητσοτακικό παρακράτος που καθημερινά την ληστεύει με το ένα χέρι και τη δέρνει με το άλλο, κρυφακούγοντας κιόλας «για το καλό της» τις διαθέσεις και τις προθέσεις της.

Είναι σαφές πως ο κ. Μητσοτάκης είναι πια σε αποδρομή και προσπαθεί με την ολιγαρχική και μιντιακή εξουσία του, αλλά και μερικά επικοινωνιακά και προεκλογικά ψίχουλα, να αλλάξει το κλίμα που επικρατεί πλεόν απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας.

Αυτό όμως αφορά μόνο το τεστ πίστης των χειροκροτητών που επιστρατεύτηκαν να γεμίσουν κάθε σπιθαμή του Βελλίδειου ώστε ο ταχύτατα βυθιζόμενος στα σκάνδαλά του Πρωθυπουργός να εκπέμψει επικοινωνιακο μήνυμα ενότητας αλλά ταυτόχρονα να δέσει τις βαρωνίες του κόμματός του σε όρκο συνενοχής.

Η κοινωνία χρειάζεται εδώ και τώρα ρήξη με το ολιγαρχικό καθεστώς που καθημερινά την ληστεύει μέσω της Μητσοτάκης Α.Ε. και των διαφόρων ληστρικών μηχανισμών όπως το Χρηματιστήριο Ενέργειας που έστησε η προηγούμενη μνημονιακή Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κόσμος κ. Μητσοτάκη σας έχει πάρει πια χαμπάρι και δεν θα επιτρέψει ούτε τη διαιώνιση του δικού σας καθεστώτος, ούτε την εναλλαγή σας από άλλες μνημονιακές, ολιγαρχικές δυνάμεις που θα συνεχίσουν τις ίδιες πολιτικές.

Ο λαός μας θα επιλέξει τη ρήξη, γιατί είναι η μόνη απάντηση στην κρίση.

Παλεύουμε για τη Ρήξη. Παλεύουμε για τις ζωές μας. Και θα τις πάρουμε πίσω. Ρεύμα φθηνό για όλο το λαό εδώ και τώρα με δημοψήφισμα για κατάργηση του Χρηματιστηρίου της Ενέργειας και επανεθνικοποίηση της ΔΕΗ.

Καμία ανακοχή με την Μητσοτάκης Α.Ε. και κάθε μνημονιακή, ολιγαρχική πολιτική!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Πέφτει σήμερα η αυλαία στη δίκη για την υπόθεση του βιασμού και της εκπόρνευσης του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό. Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή...

ΕΛΛΑΔΑ

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αναμένεται σήμερα, μετά από διαδικασία 14 μηνών, περίπου 100 συνεδριάσεις, την εξέταση περίπου 60 μαρτύρων, την αξιολόγηση των θέσεων της...

ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Παρασκευή, 29 Μαρτίου, (Β’ Χαιρετισμοί) σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη των Μάρκου επισκόπου Αρεθουσίων, Μαρτύρων Κυρίλλου διακόνου και των συν αυτοίς παρθένων και ιερωμένων. Δεν υπάρχει κάποιο γνωστό όνομα που να γιορτάζει σήμερα. Άγιος...

ΔΙΕΘΝΗ

Το σύνολο των 1.115 αφίξεων κατά τις τελευταίες επτά ημέρες έφτασε η παράτυπη μετανάστευση από τα παράλια της Αγγλίας. Το νούμερο καταδεικνύει την πιο...