Νίκος Παππάς: Τον δρόμο για το Ειδικό Δικαστήριο έδειξαν 178 βουλευτές

Το δρόμο προς το Ειδικό Δικαστήριο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή έδειξε η ευρύτερη πλειοψηφία της Βουλής στον πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά για τους χειρισμούς του στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του ΣΥΡΙΖΑ channel.

Υπέρ της παραπομπής ψήφισαν του κ. Παππά ψήφισαν 178 βουλευτές από τις κοινοβουλευτικές ομάδες της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής, καταψήφισαν τα μέλη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» ενώ Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25 απείχαν από την διαδικασία.

Από το αποτέλεσμα φαίνεται πως ένα ψηφοδέλτιο πιθανότατα από ΝΔ ή ΚΙΝΑΛ κρίθηκε άκυρο ενώ μια ακόμα ψήφος κατευθύνθηκε υπέρ της μη παραπομπής του κ Παππά. Να σημειωθεί ότι πηγές της ΝΔ μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος τόνιζαν πως «αναζητήστε άλλου διαρροές», δείχνοντας προς το Κίνημα Αλλαγής.

Από την πλευρά τους πηγές της Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζουν ότι οι διαρροές προέρχονται απο το στρατόπεδο της ΝΔ. «Για διαρροές κοιτάξτε προς την Καραμανλική πτέρυγα» αναφέρουν χαρακτηριστικά και προσθέτουν ότι «ο κ. Τσίπρας άλλωστε έπλεξε σήμερα το εγκώμιο του κ Καραμανλή».

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν πως «Ο κ. Μητσοτάκης στην προσπάθεια να αποπροσανατολίσει από τις αλλεπάλληλες αποτυχίες του σε όλα τα μείζονα που απειλούν τους πολίτες και να υπηρετήσει τις απαιτήσεις της διαπλοκής, όπως φαίνεται δεν κατάφερε να πείσει ούτε τους βουλευτές του» ενώ ο κ. Παππάς μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος δήλωσε: «Η Ν.Δ. ολοκλήρωσε την κωλοτούμπα της, υπερψηφίζοντας ένα πόρισμα που ανακαλεί τον κορμό της κατηγορίας εναντίον μου. Και, μάλιστα, με διαρροές. Η πλειοψηφία συγκρούστηκε με την αλήθεια και έμεινε με τα υπολείμματα της κομματικής της σκοπιμότητας. Ο ελληνικός λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του».

Κατά τη συζήτηση που προηγήθηκε οι βουλευτές της πλειοψηφίας υπογράμμισαν τα ευρήματα της έρευνας που αποδεικνύουν την προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να χειραγωγήσει τον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών, να ποδηγετήσει τα ΜΜΕ και να ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας.

Παράλληλα κάλεσαν τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά να δώσει πειστικές απαντήσεις για το περιεχόμενο των sms που αντάλλασε με τον κ. Χρήστο Καλογρίτσα σε μια περίοδο που ο ίδιος ήταν αρμόδιος για την θεσμική θωράκιση του διαγωνισμού και ο γνωστός εργολάβος υποψήφιος καναλάρχης.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και ο κ. Νίκος Παππάς επιχείρησαν να υποβαθμίσουν την βαρύτητα του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος και εστίασαν στο γεγονός ότι το τελικό πόρισμα δεν συμπεριέλαβε το κακούργημα της δωροληψίας καθώς δεν προέκυψαν επαρκείς αποδείξεις.