Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Βαρβιτσιώτης: «Δεν πήγαμε στην Πράγα για να τσακωθούμε» – Το παρασκήνιο της αποχώρησης Ερντογάν από το δείπνο

«Δεν πήγαμε στην Πράγα για να τσακωθούμε με κανέναν» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» το πρωί της Παρασκευής (7/10) αναφορικά με την στάση του Ταγίπ Ερντογάν στη Σύνοδο της Πράγας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Πέμπτη (6/10) ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Πράγα, κάλεσε τον Ταγίπ Ερντογάν να πάψει να αμφισβητεί την κυριαρχία των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο, απαντώντας στις νέες εμπρηστικές αναφορές του Τούρκου προέδρου από το δείπνο των ηγετών.

«Μόνο ο Ερντογάν αποχώρησε από το δείπνο των ηγετών»

Αμέσως μετά την τοποθέτηση Μητσοτάκη ο Ερντογάν αποχώρησε από το δείπνο και πήγε κι έκανε συνέντευξη Τύπου, όπως είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

«Με την στάση του και την συμπεριφορά του έδειξε ότι δεν είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του όλου εγχειρήματος που βασίζεται σε ευρωπαϊκές αξίες» ανέφερε.

Ακόμα είπε ότι ο Ερντογάν καταφέρθηκε ενάντια στην ΕΕ σε πολλά επίπεδα και ουσιαστικά δήλωσε ότι θέλει μια ειδική σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Το κύριο μενού του Ερντογάν ήταν η αντιπαράθεσή με την Ευρώπη» είπε και τόνισε ότι η Ελλάδα ζητάει υποστήριξη και αλληλεγγύη με την Ευρώπη.

Όσον αφορά στο ενεργειακό ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι η Ευρώπη υιοθέτησε μέρος από τις ελληνικές προτάσεις, ξακαθαρίζοντας ότι δεν θα ληφθούν στην Πράγα αποφάσεις αλλά στο ευρωπαϊκό συμβούλιο στις 20-21 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Ο άλλοτε καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ (1998-2005) συνεχίζει να θεωρεί πως η προσωπική φιλική σχέση του με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την παραίτησή τους υπέβαλαν στον πρωθυπουργό ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος. Όπως γνωστοποίησε το Γραφείο Τύπου...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κλείδωσε και ανακοινώνεται αύριο, Παρασκευή από τον πρωθυπουργό ο νέος κατώτατος μισθός ο οποίος και θα ισχύσει από την 1η Απριλίου. Η αύξηση αναμένεται...

ΕΛΛΑΔΑ

Για μία ακόμη φορά η αφρικανική σκόνη «έπνιξε» τη νότια και κεντρική Ελλάδα με το ευρωπαϊκό σύστημα Κοπέρνικος να το μετρά ως ένα από...