Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος γύρος πολιτικής αντιπαράθεσης για τις παρακολουθήσεις

Νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης σχετικά με τις παρακολουθήσεις προκάλεσε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento», όπου υποστηρίζεται ότι είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση οι τηλεφωνικές επικοινωνίες δεκάδων προσώπων, μεταξύ των οποίων κυβερνητικά στελέχη, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες και γνωστά πρόσωπα του δημοσίου βίου.

Το πρωί της Δευτέρας (7/11) ο εκδότης της εφημερίδας Ντοκουμέντο Κώστας Βαξεβάνης πέρασε το κατώφλι του γραφείου του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, για να στοιχειοθετήσει τα όσα δημοσίευσε η εφημερίδα.

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης διασταύρωσαν τα ξίφη τους το πρωί (7/11) στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ.

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ ανέφερε ότι αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι να διερευνηθούν όλα και να έρθουν στο φως.

«Νομίζω ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι τέτοιου είδους κείμενα δεν μπορούν χωρίς δεύτερη ματιά να προσπερνώνται. Ως εκ τούτου, είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι παρενέβη δικαιοσύνη. Και επειδή διάβασα προσεκτικά το κείμενο του κυρίου Βαξεβάνη, είδα ότι αναφέρεται και σε δύο πρόσωπα τα οποία λέει ότι εμπλέκονται στην υπόθεση και τα οποία δεν μπορούν να διαψευστούν. Είναι λοιπόν απαραίτητο αυτά τα πρόσωπα να παρουσιαστούν εφόσον υπάρχουν στη δικαιοσύνη. Θεωρώ πως αυτό θα συμβεί. Στην ουσία του θέματος τώρα το Predator και όπως και άλλα κακόβουλα λογισμικά κυκλοφορούν στην Ευρώπη και κυκλοφορούν και στην Ελλάδα. Το Predator δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ από τις ελληνικές αρχές και αυτό δεν ισχύει γιατί το λέει η κυβέρνηση ή γιατί το λένε οι αρχές αλλά ισχύει γιατί η ειδική επιτροπή που έχει αναλάβει αυτόν τον ρόλο για τον έλεγχο της διαφάνειας . Δεν έχει βρει το Predator να χρησιμοποιείται από κρατικές αρχές. Άρα λοιπόν, το ένα στοιχείο είναι αυτό.

Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι αυτή η συγκεκριμένη λίστα είναι μια λίστα που έχει κυρίως κυβερνητικά στελέχη και καμιά φορά όλο αυτό είναι πραγματικά εξαιρετικά παράλογο, καθώς ορισμένοι εκ των υπουργών που αναφέρονται στη λίστα είναι και μέλη του ΚΥΣΕΑ. Άρα υπάρχει ένα διπλό τσεκάρισμα, ένας διπλός έλεγχος για την ασφάλεια των επικοινωνιών τους. Το τρίτο, το οποίο θέλω να πω, είναι ότι επειδή δεν προσγειωθήκαμε χτες σε αυτή τη χώρα, ο καθένας από εμάς έχει και μια διαδρομή. Ως εκ τούτου, εγώ θα ήθελα απλώς να θυμίσω ότι είναι απαραίτητο να δούμε τη σχέση που διατηρεί ο εκδότης του Documento, ο κ. Βαξεβάνης με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο τη στενή προσωπική αλλά την πολιτική σχέση» είπε μεταξύ άλλων. «Είναι λοιπόν απαραίτητο, εφόσον υπάρχει αυτή η καταγγελία, να υπάρχουν και οι αποδείξεις».

Από την πλευρά του ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι «Εδώ δεν υπάρχει μια υπόθεση η οποία ξεκινάει με το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Ντοκουμέντο. Έχουν προϋπάρξει μια σειρά γεγονότα και με το χθεσινό δημοσίευμα δίνονται νέες διαστάσεις. Συγκλονιστικές διαστάσεις έχουν υπάρξει μόλις πρόσφατα δημοσιεύματα από την εφημερίδα Το ΒΗΜΑ, τα ΝΕΑ, παλαιότερα από την Καθημερινή που είχε μιλήσει για επτά πολιτικά πρόσωπα» είπε και συνέχισε:« Έχει υπάρξει αποδοχή από τον πρωθυπουργό ότι ήταν λάθος η παρακολούθηση του κυρίου Ανδρουλάκη. Άρα εδώ θα έπρεπε κανείς πραγματικά όχι να υπεκφεύγει, αλλά να προσπαθήσει να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις που δεν έχουν δοθεί. Μέχρι τώρα η κυβέρνηση έχει κάνει τα πάντα για να συγκαλύψει την αλήθεια» ανέφερε.

Στη συνέχεια τόνισε ότι «Από τα ρεπορτάζ έχει φανεί ότι υπήρχε μία συνέργεια ανάμεσα σε κρατικές υπηρεσίες και το Predator. Εγώ χαίρομαι εάν τελικά η κυβέρνηση αποφασίσει να απαγορεύσει ολοσχερώς την παρουσία στον ελληνικό χώρο των παρανόμων κακόβουλων λογισμικών παράνομων. Ποτέ στην Ελλάδα μεταπολιτευτικά δεν είχαμε ένας ευρείας κλίμακας ζήτημα παρακολούθησης του μισού υπουργικού συμβουλίου. Και ειλικρινά θέλω να πω το εξής: Τελικά η κυρία Σπυράκη και τα υπόλοιπα πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας θα πάρετε αυτό το άγος στις πλάτες σας; Θα καλύψετε αυτή τη στιγμή τον κύριο Μητσοτάκη; Η Νέα Δημοκρατία θα γίνει για πρώτη φορά μεταπολιτευτικά η παράταξη όπου ο πρωθυπουργός επικεφαλής θα παρακολουθεί επιχειρηματίες, πολιτικούς αντιπάλους και υπουργούς; Έχουν ξανασυμβεί αυτά μεταπολιτευτικά;».

Η κ. Σπυράκη απάντησε ότι «η ιστορία αυτή, όπως δημοσιεύτηκε, είναι απόλυτη ευθύνη αυτού που τη δημοσιεύει να την τεκμηριώσει. Αν δεν τη τεκμηριώσει, πάει χέρι χέρι με ένα σύστημα λάσπης το οποίο έχει στόχο να υπονομεύσει».

Τέλος ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι «με αυτές τις εξελίξεις είναι επιτακτική ανάγκη προσφυγής πια στις κάλπες».

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα με τη λίστα προσώπων στην υπόθεση των παρακολουθήσεων – υποκλοπών ο Ν. Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, θύμισε ότι «υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο που έχουν συνομολογήσει και ψηφίσει όχι μόνο η ΝΔ αλλά και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό το θεσμικό πλαίσιο στο όνομα του εθνικού κινδύνου δεν εξαιρεί κανέναν» και πρόσθεσε μιλώντας στην εκπομπή «Επτά» του ΕΡΤ NEWS : «Προφανώς λοιπόν τα δημοσιεύματα ακουμπάν σε πραγματικά γεγονότα και κατά τη γνώμη μας η λίστα είναι πολύ μεγαλύτερη».

ΜέΡΑ25: «Η ολιγαρχία απολύει τον Μητσοτάκη για να ισχυροποιήσειτη θέση της»

Θέση για τις καταιγιστικές εξελίξεις που αφορούν την υπόθεση των παρακολουθήσεων πήρε το ΜέΡΑ25.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί της Δευτέρας, το ΜέΡΑ25 επισημαίνει ότι «οι πολίτες γνωρίζουν ότι οι υποκλοπές γίνονταν επειδή «ο πρωθυπουργός ήθελε να ασκεί μέγιστη εξουσία επί των ολιγαρχών-μετόχων της «Μητσοτάκης ΑΕ» μαθαίνοντας τι έλεγαν τόσο μεταξύ τους όσο και στους υπουργούς του ή άλλους πολιτικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες».

Η ανακοίνωση:

«Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 το είχε πει στον κ. Μητσοτάκη στη Βουλή που άνοιξε εκτάκτως στις 22ας Αυγούστου για να συζητήσει το Σώμα τις υποκλοπές: «Δεν έχετε καταλάβει αυτό που όλοι ξέρουμε; Τέλος η πρωθυπουργία σας! Το χειροκρότημα των βουλευτών σας ήταν τόσο θερμό επειδή ήταν… αποχαιρετιστήριο. Είναι το χειροκρότημα το οποίο έρχεται πριν από την αποκαθήλωση ενός Αρχηγού..».

Όλα αυτά όμως δεν ενδιαφέρουν έναν λαό που δεν τα βγάζει πέρα. Που δεκατρία χρόνια τώρα βλέπει το μέλλον των παιδιών του να θυσιάζεται στο βωμό της αισχροκέρδειας ολιγαρχικών συμφερόντων, ντόπιων και ξένων. Που σήμερα είναι αντιμέτωπος με την Νέα Λιτότητα που φέρνει η Ακρίβεια.

Οι δοκιμαζόμενοι πολίτες γνωρίζουν ότι οι υποκλοπές γίνονταν επειδή ο Πρωθυπουργός ήθελε να ασκεί μέγιστη εξουσία επί των ολιγαρχών-μετόχων της «Μητσοτάκης ΑΕ» μαθαίνοντας τι έλεγαν τόσο μεταξύ τους όσο και στους υπουργούς του ή άλλους πολιτικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες.

Παρά τις προσπάθειες των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης να τον αποπροσανατολίσει με μια ατέλειωτη σκανδαλοθηρία, ο δοκιμαζόμενος λαός δεν ενδιαφέρεται για τους καυγάδες μεταξύ των ολιγαρχών-μετόχων της «Μητσοτάκης ΑΕ». Ούτε για το ποιον θα διαλέξουν να αντικαταστήσει τον κ. Μητσοτάκη.

Το μόνο που πραγματικά νοιάζει τους δοκιμαζόμενους πολίτες είναι η Ρήξη με την Ακρίβεια, την Φτώχεια, την Στενοχώρια και την Αναξιοπρέπεια – κάτι που προϋποθέτει μετωπική Ρήξη με την Ολιγαρχία.

Σε αυτό το πλαίσιο, το ΜέΡΑ25 καλεί όλες και όλους στο πρώτο βήμα αυτής της Ρήξης: Στην μεθαυριανή Πανελλαδική Γενική Απεργία.

Αυτή την Τετάρτη, 9η Νοεμβρίου, ο δοκιμαζόμενος λαός θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί στους δρόμους και τις πλατείες για να ορθώσει το ανάστημά του κόντρα σε κάθε έκφανση της ολιγαρχίας, είτε αυτή εκπροσωπείται από τον κ. Μητσοτάκη είτε από κάποιον άλλον εντολοδόχο».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης έφυγε από την ζωή αφήνοντας πίσω του μια μεγάλη πολιτική παρακαταθήκη. Κατόρθωσε να συνδυάσει την Επιστήμη με τον επαναστατικό ρομαντισμό, στάθηκε...

ΔΙΕΘΝΗ

Τα νοικοκυριά πέταξαν στα σκουπίδια το ισοδύναμο ενός δισεκατομμυρίου γευμάτων κάθε μέρα σε όλο τον κόσμο το 2022, σύμφωνα με υπολογισμούς του ΟΗΕ, που...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να ζητήσει συγνώμη από τον πατέρα του νεκρού μηχανοδηγού της εμπορικής αμαξοστοιχίας, για τον οποίο είπε ότι ήταν προσωπικός γνωστός και εθελοντής στο γραφείο...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποφασισμένος να δώσει απαντήσεις εφ’ όλης της ύλης και για όλα τα ζητήματα που έχουν ανοίξει με φόντο την τραγωδία των Τεμπών εμφανίζεται ο...