Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Οικονόμου: Δεν θα επιτρέψουμε η κοσμογονία που συντελείται να μείνει στη μέση

Στην Ελλάδα συντελείται κοσμογονία και από τα πλέον εμβληματικά δεδομένα είναι η ενεργειακή πολιτική που γίνεται παγκόσμιο πρότυπο , η εξυπηρέτηση των πολιτών από το κράτος, τα αδιαπέραστα σύνορα, η μάχη κατά της ακρίβειας με ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα πανευρωπαϊκά, η μείωση της ανεργίας και η επέκταση των εξαγωγών, είπε ο Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφερόμενος επίσης στο θέμα των παρακολουθήσεων αλλά και στο «ορόσημο» της έναρξης των ερευνών για υδρογονάνθρακες.

«Το σχέδιο για τις σεισμικές έρευνες για τη διερεύνηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου, είναι απολύτως σύμφωνο με το Διεθνές Δίκαιο και θα αξιοποιήσει έμπρακτα τα κυριαρχικά  δικαιώματα της χώρας.  Δεν είναι η Ελλάδα που κάνει κινήσεις έξω από το πλαίσιο του Δικαίου της Θάλασας αλλά ποτέ δεν θα υποχωρήσει από τα εθνικά της δικαιώματα», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η έναρξη των ερευνών αυτών σηματοδοτεί ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο στην κυβερνητική στρατηγική για την αξιοποίηση των όποιων πόρων φυσικού αερίου της Ελλάδας, της προσπάθειας για ενεργειακή μετάβαση σε ένα πιο βιώσιμο ενεργειακό μείγμα και ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας τη ίδιας, αλλά και της Ευρώπης.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τον Απρίλιο την επιτάχυνση του χρονοδιαγράμματος για τη διερεύνηση των δυνητικών αποθεμάτων φυσικού αερίου της χώρας και την επέκταση του σκοπού της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων (ΕΔΕΥΕΠ)».

Στο σημείο αυτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι οι έρευνες για την εξερεύνηση υδρογονανθράκων θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα αυστηρότερα διεθνή πρότυπα για την προστασία του περιβάλλοντος.

«Σε αντίθεση με τα ψέμματα που αναμασά ο ΣΥΡΙΖΑ , η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος είναι στα 12 ,35 λεπτά , ενώ η μέση τιμή στην ΕΕ είναι στα 18 λεπτά. Η Ελλάδα έχει μάλιστα το μεγαλύτερο ποσοστό αποκλιμάκωσης για τον Οκτώβριο, που φτάνει στο 55%.

Τα στοιχεία δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνείας και οι καταναλωτές ξέρουν την αλήθεια βλέποντας τους λογαριασμούς του ρεύματος, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, και χαρακτήρισε «προκλητικό εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ να υποτιμά τη νοημοσύνη θεωρώντας ανίκανους τους καταναλωτές ακόμη και να διαβάσουν τους λογαριασμούς».

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε σε «κύκλους και αντιλήψεις που αντιστρατεύονται την κανονικότητα και την πρόοδο και θέλουν να βυθίσουν την Ελλάδα στην αχρειότητα και την ανυπαρξία.»  Πρόσθεσε ότι η  Ελλάδα στέκεται ανυποχώρητα σε αυτές τις μειοψηφίες και η κυβέρνηση που εκφράζει την πλειοψηφία  δεν θα επιρέψει διχασμούς που επιχειρούνται για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα του κ. Τσίπρα».

Απάντηση είναι η θεσμικότητα και όλα θα γίνουν όπως προβλέπουν οι θεσμοί κι εκεί θα αναδειχθεί η αλήθεια, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπενθύμισε τις  ρυθμίσεις που έρχονται προς ψήφιση.

Σχετικά με την προσφυγή της ‘Ολγας Γεροβασίλη κατά παντός υπευθύνου σχετικά με τις υποκλοπές, ο κ. Οικονόμου απάντησε: «Οφείλουμε όλοι να εμπιστευόμαστε τη Δικαιοσύνη και ότι δεν έχει την πολυτέλεια η πατρίδα μας να ζει διχασμούς, από αυτόν τον χαρτοπόλεμο αποκαλύψεων, το ράλι με υπονοούμενα που μονοπωλούν την πολιτική επικαιρότητα. Αναμένουμε η Δικαιοσύνη πολύ γρήγορα να πράξει το αυτονόητο πηγαίνοντας σε πρόσωπα που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εμπλέκονται».

Το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα φέρει ρυθμίσεις και αναφορικά με τα κακόβουλα λογισμικά, τη λειτουργία της ΕΥΠ και τις νόμιμες διασυνδέσεις, επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, αλλά και για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες όπως τα προβλήματα στο δημόσιο σύστημα υγείας, την...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ο απαράδεκτος ισχυρισμός της υποψήφιας ευρωβουλευτή της ΝΔ, κυρία Β. Φλέσσα, για το έγκλημα στα Τέμπη, ότι ”το κράτος όλο νοσεί. Τα παιδιά τα...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύριο 25 Απριλίου ξεκινάει το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, ενώ την Κυριακή 28 Απριλίου θα είναι ανοικτά τα μαγαζιά. Ο Εμπορικός Σύλλογος...

ΔΙΕΘΝΗ

Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στην αεροπορική βάση MacDill των ΗΠΑ, στην Τάμπα της πολιτείας της Φλόριντα όταν ένας τεράστιος αλιγάτορας θέλησε να «ξαποστάσει» μπροστά...