Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Σε δημόσια διαβούλευση οι ρυθμίσεις για τα λογισμικά

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου προέβη το μεσημέρι της Δευτέρας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου προς τους δημοσιογράφους.

Ακολουθεί το βίντεο με την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου:

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε για τις υποκλοπές:
«Η θέση μας είναι διαυγής και σταθερή. Το ζήτημα πρέπει να διερευνηθεί ταχύτατα. Η διαλεύκανση της υπόθεσης και η απόδοση των ευθυνών έχει ήδη δρομολογηθεί. Οφείλουμε να έχουμε αποτελέσματα το ταχύτερο δυνατόν και να οδηγηθούμε στην τιμωρία των υπευθύνων αλλά και των διασπορέων ψευδών ειδήσεων.

Θα ακολουθήσει σύντομα σχετικό νομοσχέδιο για τα κακόβουλα λογισμικά και οι σχετικές διατάξεις τα δοθούν στη δημοσιότητα μέχρι την Τετάρτη.

Όταν προβάλλονται δημοσιεύματα χωρίς στοιχεία, συσκοτίζουν και δεν διαφωτίζουν την υπόθεση. Η κυβέρνηση χειρίζεται με υπευθυνότητ και διαφάνεια την υπόθεση.

Η μονοθεματική ατζέντα της αντιπολίτευσης δεν μας αποπροσανατολίζει».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη συνέχεια αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης και συγκεκριμένα στα προγράμματα επιδοτήσεων, στις σεισμικές έρευνες στο Αιγαίο, στη συμφωνία με τα αμερικάνικα πανεπιστήμια, οι εξελίξεις με τον προσωπικό γιατρό, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, οι διευκολύνσεις ατόμων με αναπηρία, η νέα ρύθμιση για τους παιδοβιαστές και το σχετικό μητρώο, η εκκαθάριση των εκκρεμών συντάξεων, το νομοσχέδιο για την εξυγίανση των ναυπηγείων.

«Συνεχίζουμε το έργο μας που βελτιώνουν τη χώρα και αλλάζουν τη ζωή των πολιτών», υπογράμμισε.

«Η ελληνική οικονομία έχει μεγάλη ανθεκτικότητα, παρά τις διεθνείς συγκυρίες και την επιβράδυνση της οικονομίας πολλών χωρών», συμπλήρωσε, προσθέτοντας τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό των συνεπειών του πληθωρισμού. «Η διαχείριση που κάνει η κυβέρνηση οδηγεί στην πιο ήπια αντιμετώπιση των μεγάλων κρίσεων», κατέληξε.

«Η χώρα μας σταθερά ενάντια σε κάθε τρομοκρατική πράξη»
Ερωτώμενος για τις δηλώσεις Σοϊλού ότι η Κούρδισσα που συνελήφθη για το χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη θα διέφευγε στην Ελλάδα, ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε:

«Επαναλαμβάνω τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς την Τουρκία για τα θύματα της επίθσης. Η κυβέρνησή μας είναι σταθερά απέναντι σε κάθε τρομοκρατική πράξη, και όσα έγιναν στην Κωνσταντινούπολη είναι αποτρόπαια. Η χώρα μας έχει σταθερή στάση απέναντι στην τρομοκρατία, όπου υπάρχει στον κόσμο», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν κρύβομαι και το είπα στη Βουλή με τον πιο καθαρό τρόπο, δεν κρύβομαι πίσω από καμία βουλευτική ασυλία. Είτε ήμουν είτε δεν ήμουν...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Τους πρώτους του υποψηφίους για τη διαδικασία των εσωκομματικών προκριματικών εκλογών, εν όψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι πρώτες αποκλειστικές φωτογραφίες που εξασφάλισε togegonos.gr από τη χθεσινή φωτογράφιση του προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τα 17 παιδιά του θαλάμου του. Δείτε τις...