Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Σε δημόσια διαβούλευση οι ρυθμίσεις για τα λογισμικά

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου προέβη το μεσημέρι της Δευτέρας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου προς τους δημοσιογράφους.

Ακολουθεί το βίντεο με την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου:

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε για τις υποκλοπές:
«Η θέση μας είναι διαυγής και σταθερή. Το ζήτημα πρέπει να διερευνηθεί ταχύτατα. Η διαλεύκανση της υπόθεσης και η απόδοση των ευθυνών έχει ήδη δρομολογηθεί. Οφείλουμε να έχουμε αποτελέσματα το ταχύτερο δυνατόν και να οδηγηθούμε στην τιμωρία των υπευθύνων αλλά και των διασπορέων ψευδών ειδήσεων.

Θα ακολουθήσει σύντομα σχετικό νομοσχέδιο για τα κακόβουλα λογισμικά και οι σχετικές διατάξεις τα δοθούν στη δημοσιότητα μέχρι την Τετάρτη.

Όταν προβάλλονται δημοσιεύματα χωρίς στοιχεία, συσκοτίζουν και δεν διαφωτίζουν την υπόθεση. Η κυβέρνηση χειρίζεται με υπευθυνότητ και διαφάνεια την υπόθεση.

Η μονοθεματική ατζέντα της αντιπολίτευσης δεν μας αποπροσανατολίζει».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη συνέχεια αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης και συγκεκριμένα στα προγράμματα επιδοτήσεων, στις σεισμικές έρευνες στο Αιγαίο, στη συμφωνία με τα αμερικάνικα πανεπιστήμια, οι εξελίξεις με τον προσωπικό γιατρό, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, οι διευκολύνσεις ατόμων με αναπηρία, η νέα ρύθμιση για τους παιδοβιαστές και το σχετικό μητρώο, η εκκαθάριση των εκκρεμών συντάξεων, το νομοσχέδιο για την εξυγίανση των ναυπηγείων.

«Συνεχίζουμε το έργο μας που βελτιώνουν τη χώρα και αλλάζουν τη ζωή των πολιτών», υπογράμμισε.

«Η ελληνική οικονομία έχει μεγάλη ανθεκτικότητα, παρά τις διεθνείς συγκυρίες και την επιβράδυνση της οικονομίας πολλών χωρών», συμπλήρωσε, προσθέτοντας τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό των συνεπειών του πληθωρισμού. «Η διαχείριση που κάνει η κυβέρνηση οδηγεί στην πιο ήπια αντιμετώπιση των μεγάλων κρίσεων», κατέληξε.

«Η χώρα μας σταθερά ενάντια σε κάθε τρομοκρατική πράξη»
Ερωτώμενος για τις δηλώσεις Σοϊλού ότι η Κούρδισσα που συνελήφθη για το χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη θα διέφευγε στην Ελλάδα, ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε:

«Επαναλαμβάνω τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς την Τουρκία για τα θύματα της επίθσης. Η κυβέρνησή μας είναι σταθερά απέναντι σε κάθε τρομοκρατική πράξη, και όσα έγιναν στην Κωνσταντινούπολη είναι αποτρόπαια. Η χώρα μας έχει σταθερή στάση απέναντι στην τρομοκρατία, όπου υπάρχει στον κόσμο», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το δίλημμα είναι αν θα συνεχίσουν η αδικία και οι ανισότητες να αυξάνονται παντού, ή αν θα επιστρέψει επιτέλους στο τόπο η δικαιοσύνη παντού»,...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δυσοσμία και τοξικότητα στην πολιτική δημιουργούν η αναπαραγωγή αναπόδεικτων ισχυρισμών, τα ψέματα και η κατασυκοφάντηση του Πρωθυπουργού και στελεχών της Κυβέρνησηw, είπε ο Γιάνης...

ΕΛΛΑΔΑ

«Νομίζω ότι πια είναι σαφές ότι το συλλογικό όφελος από μία τολμηρή πορεία μεταρρυθμίσεων είναι αυτό το οποίο βλέπουμε: είναι το 6% ανάπτυξη, είναι...

ΕΛΛΑΔΑ

«Το είπατε. Το κάνατε;» αυτή είναι η ερώτηση στην οποία θα απαντήσουν οι συμμετέχοντες στον κύκλο συνεντεύξεων που εγκαινιάζει σήμερα η Νέα Δημοκρατία. Καλεσμένος...