Ο πρόεδρος της Ιταλίας στην παρέλαση για το «Όχι» στη Θεσσαλονίκη

Ο πρόεδρος της Ιταλίας στην παρέλαση για το «Όχι» στη Θεσσαλονίκη

Στην στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για το ελληνικό «ΟΧΙ» στο τελεσίγραφο της φασιστικής Ιταλίας του Μπενίτο Μουσολίνι θα παραστεί ο ιταλός Πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα, σε μία κίνηση υψίστης πολιτικής σημασίας και συμβολισμού.

Ο Σέρτζιο Ματαρέλα, όπως μετέδωσαν τα «Παιχνίδια Εξουσίας» στο news24/7 στους 88,6, θα παραβρεθεί στην παρέλαση- και στη χώρα μας προσκεκλημένος του έλληνα ομολόγου του Προκόπη Παυλόπουλου.

Την επόμενη ημέρα οι δυο Πρόεδροι της Δημοκρατίας, επίσης σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού την περίοδο που η ακροδεξιά σηκώνει εκ νέου κεφάλι στην Ευρώπη και ο ναζισμός δείχνει να αποκτά οπαδούς, θα επισκεφτούν την Κεφαλονιά και θα λάβουν μέρος σε μνημόσυνο για τους ιταλούς στρατιώτες που εκτελέστηκαν στο νησί από τους γερμανούς ναζί. Ως γνωστόν, στην Κεφαλονιά η Βέρμαχτ εκτέλεσε 5200 Ιταλούς στρατιώτες, μετά τη Συνθηκολόγηση της Ρώμης με τους συμμάχους.

Ιδιαίτερη σημασία έχει και το γεγονός ότι ο Γερμανός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ επέλεξε να επισκεφθεί την χώρα μας στις 12 Οκτωβρίου, ημέρα απελευθέρωσης της Αθήνας από τις κατοχικές γερμανικές δυνάμεις.

Η ημερομηνία δεν επιλέχθηκε τυχαία, ενώ ο Προκόπης Παυλόπουλος φέρεται αποφασισμένος να θέσει στον Γερμανό ομόλογό του το θέμα του κατοχικού δανείου και των γερμανικών επανορθώσεων, κάτι που είχε πράξει ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας και με τον προκάτοχο του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Πηγή: news247.gr