Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί υγειονομικών: ΝΔ και ΚΙΝΑΛ υπέρ της τροπολογίας

Με την στήριξη των βουλευτών της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής αναμένεται να ψηφιστεί η κυβερνητική τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζόμενων σε δομές Υγείας και μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία.

Από την άλλη πλευρά ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜεΡΑ25 και Ελληνική Λύση καταψηφίζουν έχοντας ως κεντρικό σύνθημα την παραβίαση δικαιωμάτων αλλά διαφορετική ρητορική ως προς την ανάλυσή του.

Υπό αυτά τα δεδομένα η συζήτηση που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής κάνει πιο καθαρή την θέση των κομμάτων για τους εμβολιασμούς και την υποχρεωτικότητα ενώ παράλληλα αποτυπώνει και την στρατηγική -κυρίως της αντιπολίτευσης- για την προσέγγιση του εκλογικού κεφαλαίου της ομάδας των αντιεμβολιαστών.

Με αυτόν τον τρόπο στο κέντρο του πολιτικού χάρτη τοποθετούνται ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής καθώς παίρνουν καθαρή θέση υπέρ των προωθούμενων ρυθμίσεων προκειμένου να εκπεμφθεί ισχυρό μήνυμα ενίσχυσης των εμβολιασμών. Στο άκρο τοποθετείται η Ελληνική Λύση που μιλά για «φασισμό» και «νεοταξική δικτατορία» και με ένα ακατάληπτο παραλήρημα συνδέει την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με την ανάγκη εκδίωξης μεταναστών, ΜΚΟ κ.α.

Υπέρ των εμβολιασμών αλλά κατά της υποχρεωτικότητας ο ΣΥΡΙΖΑ

Στα ρηχά νερά του πολιτικού φάσματος επιλέγουν να τοποθετηθούν ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνει υπέρ των εμβολιασμών αλλά κατά της υποχρεωτικότητας καθώς υποκρύπτει -όπως υποστηρίζει- την επιδίωξη της κυβέρνησης να πλήξει τα εργασιακά δικαιώματα.

Επίσης, το ΜέΡΑ25 δηλώνει υπέρ της υποχρεωτικότητας αλλά κατά των εμβολιαστικών πιστοποιητικών καθώς οδηγεί -όπως λέει- «στον Μεγάλο Ψηφιακό Αδελφό».

Αμετακίνητο στις πάγιες θέσεις του παραμένει το ΚΚΕ αναφέροντας ότι η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει το ΕΣΥ, απειλεί τους πολίτες.

Γιατί ΝΔ και ΚΙΝΑΛ στηρίζουν τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Πιο αναλυτικά, ο βουλευτής της ΝΔ Σπύρος Πνευματικός τόνισε ότι η μόνη ασφαλής και αποτελεσματική λύση είναι αυτή των εμβολιασμών. Πρόσθεσε μάλιστα πως το μόνο που παρακάμφθηκε σε σχέση με την αδειοδότησή τους είναι γραφειοκρατικές διαδικασίες και πως οι ιατροί τάχθηκαν στην υπηρεσία του ανθρώπου και της κοινωνίας και δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μεταδώσουν νόσημα. «Είναι θέμα ηθικής τάξης» εξήγησε.

Από το Κίνημα Αλλαγής η κυρία Νάντια Γιαννακοπούλου άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την αποτυχία της να πείσει του πολίτες να εμβολιαστούν.

Αναφορικά με την τροπολογία είπε: «Καθυστερήσατε. Εμείς είμαστε θετικοί στην υποχρεωτικότητα γι αυτές κατηγορίες. Είναι επιβεβλημένο. Υποχρεωτικότητα για να είμαστε σοβαροί σημαίνει και κάποιες επιπτώσεις για όσους δεν εφαρμόζουν τους κανόνες. Είναι αδιανόητο να υπάρχουν ανεμβολίαστοι σε δομές ηλικιωμένων. Ας αφήσουν πολλοί τα κηρύγματα περί δικαιωμάτων. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να είναι φορέας θανάτου. Ξενοδόχος θανάτου όπως είπε ο ακαδημαϊκός κ. Τάσσιος. Οσοι συμφωνούν από τα κόμματα ας βγουν και ας το πουν καθαρά. Στάση υπέρ του εμβολιασμού και ταυτόχρονα να λένε ότι οι επιπτώσεις συνιστούν δήθεν αιτίες διχασμού είναι απολίτικη και θολή θέση και πατά σε 2 βάρκες. Είμαστε θετικοί με την τροπολογία αν και θα μπορούσαμε να καταθέσουμε σειρά παρατηρήσεων. Ως υπεύθυνη δύναμη αντιπολίτευσης θέλουμε να ενισχύσουμε ένα καθαρό μήνυμα προς την κοινωνία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Με απέραντο σεβασμό στον πόνο των οικογενειών που έχασαν δικούς τους ανθρώπους στα Τέμπη” ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, διεμήνυσε από την Ολομέλεια...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για άθλια προπαγάνδα διχασμού και παραπλάνησης από πλευράς αντιπολίτευσης, έκανε λόγο στην ομιλία του επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να πάψουμε να παράγουμε περισσότερο διχασμό απ’ όσο μπορεί να καταναλώσει η χώρα, κάλεσε την αντιπολίτευση ο υπουργός Παιδείας, Κυρ. Πιερρακάκης μιλώντας επί της...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανάγλυφη ομολογία του πολιτικού αδιεξόδου του ΠΑΣΟΚ και της αντιπολίτευσης συνολικά, χαρακτήρισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, την πρόταση δυσπιστίας προς...