Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Εκλογές την άνοιξη – Ψέμα η ιστορία της «μικρής Μαρίας» στον Έβρο

Την υποψηφιότητά του στον Έβρο στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στα περιφερειακά ΜΜΕ στην Αλεξανδρούπολη. Όπως εξήγησε, πρόκειται για μια απόφαση που λήφθηκε για λόγους συμβολικούς, μιας και η περιοχή έχει βρεθεί στην πρώτη γραμμή των εθνικών προκλήσεων.

«Οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη και ουσιαστικά θα γίνουν σε ένα τέτοιο χρονικό σημείο που πρακτικά θα έχουμε εξαντλήσει την τετραετία (…) Πολλοί ήταν αυτοί οι οποίοι πίστευαν ότι τελικά η κυβέρνηση θα ενδώσει στον δημοσκοπικό πειρασμό (…) Οι Έλληνες πολίτες μας πιστεύουν όταν μιλάμε για την εξάντληση της τετραετίας» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την επερχόμενη αναμέτρηση στις κάλπες.

Δείτε τη συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού στα περιφερειακά ΜΜΕ στην Αλεξανδρούπολη:

Ο πρωθυπουργός απαντώντας δε σε σχετική ερώτηση επεσήμανε πως είναι εξοργισμένος από την υπόθεση των 38 μεταναστών στον Έβρο και την ιστορία με την «μικρή Μαρία». Όπως είπε επρόκειτο για μία υπόθεση ψέμα, ένα κατασκεύασμα εις βάρος της χώρας μας, ενώ επέρριψε ευθύνες και στην αξιωματική αντιπολίτευση που υιοθέτησε τις αβάσιμες κατηγορίες.

Δείτε το βίντεο:

O πρωθυπουργός επισήμανε ότι ουδέποτε επεδίωξε τοξικό κλίμα και έντονη φραστική αντιπαράθεση και ότι του αρέσει πάντα να μιλάει για το έργο το οποίο έχει επιτελέσει η κυβερνηση, αλλά και για τα έργα τα οποία πρέπει να γίνουν από δω και στο εξής: «Εμείς θα εξακολουθούμε να μιλάμε για αυτά τα οποία έχουμε κάνει και αυτά τα οποία θέλουμε να κάνουμε. Γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση αναγκάζεται να καταφύγει σε τέτοιες πρακτικές; Μπορώ ίσως να το εξηγήσω, όχι μόνο γιατί αυτό ξέρουν να κάνουν. Όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις, κάνεις αυτό το οποίο ξέρεις και η αξιωματική αντιπολίτευση ξέρει καλά να παίζει αυτό το παιχνίδι».

Στη συνέντευξη Τύπου του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. «Η ιστορία θα κρίνει τον Κωνσταντίνο της δημόσιας ζωής δίκαια αλλά και αυστηρά, για τον άνθρωπο Κωνσταντίνο μας συνοδεύει ήδη η θλίψη και ο σεβασμός μπροστά στην απώλεια της ίδιας της ζωής» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Ερωτηθείς για το πώς βλέπει τις «εντάσεις» που δημιουργήθηκαν μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κηδευτεί ο τέως βασιλιάς ως ιδιώτης, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι ο ίδιος δεν διακρίνει εντάσεις, αλλά ιστορική αναμόχλευση του ρόλου του Κωνσταντίνου, κάτι που μπορεί να είναι χρήσιμο για τις νέες γενιές.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι απολύτως σωστή η απόφαση να κηδευτεί ο Κωνσταντίνος ως ιδιώτης, αφού το βασίλειο της Ελλάδας, στο οποίο υπήρξε αρχηγός κράτους, δεν υφισταται πια, και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είχε απωλέσει την ελληνική ιθαγένεια. Επισήμανε πάντως ότι η κηδεία θα τελεστεί τη Δευτέρα με την αξιοπρέπεια και το τελετουργικό που επιβάλλεται για την ιστορική διαδρομή του Κωνσταντίνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο νομοσχέδιο που προβλέπει την «Κύρωση του Πρωτοκόλλου Προσχώρησης στη Συμφωνία Εμπορίου μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών της, αφενός, και της...

ΕΛΛΑΔΑ

Για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα οδοντιατρικής κάλυψης για τα παιδιά 6-12 ετών τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας σήμερα στη Βουλή κάνοντας...

ΕΛΛΑΔΑ

Ιστορίες πόνου από εγκαυματίες και συγγενείς θυμάτων ακούστηκαν και σήμερα στην αίθουσα του μικτού ορκωτού δικαστηρίου όπου αναβιώνουν οι εφιαλτικές στιγμές της φονικής πυρκαγιάς...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η υποβάθμιση του κλάδου των καλλιτεχνών και για να μην υπάρχει σκιά στο ότι οι καλλιτέχνες εξαιρούνται από...