Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική πόλωση με το βλέμμα στην κάλπη – Η οικονομία στο επίκεντρο (video)

Η οικονομία βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής όξυνσης. Ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στο CNN εμφανίστηκε αισιόδοξος για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας μετά τις εκλογές, τονίζοντας πως οι οικονομικές επιδόσεις της χώρας δημιουργούν τις προϋποθέσεις για περαιτέρω στήριξη των οικονομικά ευάλωτων.

Για την ανάγκη στήριξης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μίλησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κάλεσε την κυβέρνηση να βάλει τέλος στην αισχροκέρδεια.

Τις θετικές επιδόσεις στο πεδίο της οικονομίας φέρνει στην πρώτη γραμμή η κυβέρνηση.

Από το Νταβός, ο Πρωθυπουργός -σε συνέντευξή του στο CNN- εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι οι πολίτες θα εμπιστευτούν τη Νέα Δημοκρατία για μία δεύτερη τετραετία και αισιόδοξος για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας μετά τις εκλογές.

Όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Μόλις επιλύσουμε τις πολιτικές αβεβαιότητες, γιατί όπως γνωρίζετε θα έχουμε εκλογές την άνοιξη και είμαι πεπεισμένος ότι θα κερδίσουμε και πάλι. Επειδή τηρήσαμε τις υποσχέσεις μας. Επειδή χτίζουμε εκ νέου σχέσεις εμπιστοσύνης με τους Έλληνες πολίτες. Για πρώτη φορά αισθάνονται ότι η χώρα έχει γυρίσει σελίδα. Δεν νομίζω ότι θα ήθελαν να ρισκάρουν εκτροχιασμό από αυτή την πορεία».

«Δεν θα αφήσουμε τους Ουκρανούς να χάσουν στο πεδίο της μάχης, θα τους προμηθεύσουμε με όπλα», είπε ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας ωστόσο ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας με τη Ρωσία πρέπει να μείνουν ανοιχτοί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε και την εκτίμηση για ανάπτυξη κοντά στο 2% για το 2023: «Η οικονομία μας έχει καλύτερη απόδοση από την αναμενόμενη, γεγονός που σημαίνει πως δημιουργούμε μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο. Έχουμε ακόμα αρκετά χρήματα, ώστε να στηρίξουμε ευάλωτες επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Γι’ αυτό νομίζω πως ήταν επιτυχής η πολιτική μας».

Η ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών παραμένει στην κορυφή της ατζέντας και για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με τον Αλέξη Τσίπρα να ασκεί κριτική για τη διαχείριση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, λέγοντας: «Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι μία πολύ μεγάλη υπόθεση, είναι μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα κατά την άποψή μου, αλλά δυστυχώς βλέπω να προσανατολίζεται και να “κλείνουν” τις συμφωνίες και τους κωδικούς για μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε μία οικογενειακή επιχείρηση στο Αιγάλεω, μίλησε για την ανάγκη στήριξης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και κάλεσε την κυβέρνηση να βάλει ένα τέλος στην αισχροκέρδεια.

Την ίδια στιγμή, με ένα ακόμα βίντεο να προστίθεται στη νεανική, ψηφιακή καμπάνια «Χάου Του», ο Aλέξης Τσίπρας καλεί τους νέους να προσέλθουν στην επόμενη κάλπη.

Κατάθεση τροπολογίας από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ για την αναστολή της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών προανήγγειλε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους επιστημονικών και παραγωγικών φορέων Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Θέλουμε να καταθέσουμε εκ νέου την τροπολογία την εβδομάδα, που μας έρχεται. Να υπάρξει η μέγιστη δυνατή πίεση ώστε να μη βρεθούν μπροστά σε αυτήν τη νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών».

Κριτική εφ’ όλης της ύλης ασκούν και τα υπόλοιπα κόμματα.

Μιλώντας σε συγκέντρωση στην Πάτρα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, ανέφερε: «Και φτάσαμε σήμερα να πεινάνε, όχι αυτοί που έμειναν χωρίς δουλειά, όπως στα χρόνια της κρίσης, αλλά κι αυτοί που έχουν δουλειά, γιατί ο μισθός και το εισόδημα σήμερα δεν φτάνει ούτε για τα βασικά».

«Η ελληνική οικονομία καταρρέει, διότι η κυβέρνηση θεωρεί ότι το δημόσιο ταμείο ταυτίζεται με το ταμείο της χρεοκοπημένης Νέας Δημοκρατίας», σχολίασε η Ελληνική Λύση.

«Οι τραπεζίτες δίνουν στους φίλους τους που έχουν τα funds από το Ντελαγουέρ τα κόκκινα δάνεια με 3% για να τους πετάξουν στον δρόμο», δήλωσε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Η πολιτική αντιπαράθεση για την οικονομική και κοινωνική ατζέντα αναμένεται να φουντώσει όσο πλησιάζει ο χρόνος για τη διπλή εκλογική αναμέτρηση.

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκη

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Στη Ράφα στρέφει ξανά το βλέμμα του το Ισραήλ,καθώς Αραβικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος έδωσε το «πράσινο φως» στον Νετανιάχου να προχωρήσει...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπορεί η διεθνής τιμή του πετρελαίου να υποχώρησε μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ προκαλώντας έκπληξη στις αγορές, όμως στην Ελλάδα οι καταναλωτές...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη Λέσβο θα επισκεφθεί αύριο, Παρασκευή 19 Απριλίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Συγκεκριμένα, το πρωί, ο πρωθυπουργός θα περιοδεύσει στη Μυτιλήνη και στη συνέχεια...

ΕΛΛΑΔΑ

Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα, https://parentalbenefits.dypa.gov.gr , για την καταβολή του επιδόματος μητρότητας και σε μη μισθωτές, δηλαδή σε ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες. Πλέον...