Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση 38 προσφύγων: Κυβέρνηση κατά ΣΥΡΙΖΑ για «ασυγχώρητη ανευθυνότητα» – Τι απάντησε η Π. Τσαπανίδου

Νέα πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε με αφορμή δημοσίευμα της “Καθημερινής της Κυριακής“, που αναφέρεται στην υπόθεση των 38 μεταναστών με το “δήθεν” νεκρό παιδί σε νησίδα του Έβρου. «Να ζητήσει συγγνώμη που υιοθέτησε ψέματα και διέσυρε τη χώρα διεθνώς» καλεί τον Αλέξη Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Η Πόπη Τσαπανίδου χαρακτηρίζει την κυβέρνηση «εγκλωβισμένη» και καταγγέλλει προσπάθεια μετατόπισης ατζέντας με fake news».  Μετά και την ανακοίνωση του Δημήτρη Τζανακόπουλου που κατηγορεί την κυβέρνηση ότι παραβιάζει το διεθνές Δίκαιο στο Μεταναστευτικό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ασυγχώρητα ανεύθυνος και επικίνδυνος».

Γ. Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας, έστω και τέσσερεις μήνες μετά, επιβάλλεται να ζητήσει τη συγγνώμη

Ο Γιάννης Οικονόμου στην ανακοίνωσή του αναρωτιέται εάν ο κ. Τσίπρας αισθάνεται μετανιωμένος, που έλεγε ψέματα στον ελληνικό λαό κι αν αισθάνεται ντροπή, που διέσυρε διεθνώς την Πατρίδα του -δίνοντας μάλιστα όπλα στους εχθρούς της- για να ικανοποιήσει το προσωπικό του μένος εναντίον του Πρωθυπουργού, ενώ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έσπευσε να υιοθετήσει και να αναπαράγει τα ψέματα όσων σκηνοθέτησαν το περιστατικό με δόλιες προθέσεις.

Π. Τσαπανίδου: Ο κος Οικονόμου ζητάει και τα ρέστα

Η Κυβέρνηση, εγκλωβισμένη από τη δυσαρέσκεια που δημιουργεί η πολιτική της για την ακρίβεια και τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών, πασχίζει να μετατοπίσει την ατζέντα με fake news ακόμη και για την υπόθεση των 38 προσφύγων», αναφέρει η Πόπη Τσαπανίδου απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρει ειδικότερα τα εξής:

  • «Πρώτον, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κάλεσε τη χώρα μας να προστατεύσει αυτούς τους ανθρώπους.
  • Δεύτερον, το ΓΕΣ επιβεβαίωσε ότι οι 38 βρίσκονταν σε νησίδα που ήταν και ελληνική, σε αντίθεση με τους ψευδείς ισχυρισμούς της Κυβέρνησης.
  • Τρίτον, όπως τονίσαμε εξ αρχής ή έπρεπε η Κυβέρνηση να τους περισυλλέξει ή έπρεπε να ανεβάσει το θέμα πολιτικά ώστε να ασκηθεί πίεση από τον ΟΗΕ και την ΕΕ στην Τουρκία να τους περισυλλέξει και να διερευνηθεί τι έγινε στη νησίδα.
  • Τέταρτον, όλο αυτό το διάστημα οι γονείς επιμένουν για το θάνατο του παιδιού τους, όπως επιμένουν και άλλοι δύο πρόσφυγες που μίλησαν στο Spiegel οι οποίοι δηλώνουν μάλιστα ότι δέχτηκαν πιέσεις να αλλάξουν την κατάθεσή τους.
  • Πέμπτον, την ίδια πληροφορία, δηλαδή του θανάτου του μικρού κοριτσιού, μετέφερε με δημόσιες δηλώσεις και αναρτήσεις του ακόμη και ο αρμόδιος υπουργός κ. Μηταράκης στις 16 Αυγούστου λέγοντας πως από τις καταθέσεις προκύπτει ότι πέθανε ένα παιδί πέντε ετών και θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να βρεθεί η σωρός και να ταφεί με αξιοπρέπεια από την οικογένεια.
  • Έκτον, σήμερα η εφημερίδα Καθημερινή δημοσιεύει την μαρτυρία ενός άλλου πρόσφυγα ο οποίος διαψεύδει τους γονείς και τους πρόσφυγες που μέχρι σήμερα έχουν μιλήσει σε διεθνή ΜΜΕ, σχετικά με τον θάνατο του παιδιού.

«Σήμερα θα ξέραμε αν η αλήθεια βρίσκεται στις προηγούμενες καταθέσεις μαρτύρων και στους γονείς που επιμένουν ότι έχασαν το παιδί τους ή στη σημερινή μαρτυρία πρόσφυγα που τους διαψεύδει», είπε στη συνέχεια για να καταλήξει ότι «για την κυβέρνηση Μητσοτάκη που θέλει την Ελλάδα, δεσμοφύλακα που αναλαμβάνει τις βρώμικες ευθύνες μιας Ευρώπης- φρούριο, αυτά είναι ψιλά γράμματα».

Οικονόμου για την τοποθέτηση του κ. Τζανακόπουλου

«Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν ζητά συγνώμη για τα εθνικά επιβλαβή ψέματα περί της «νεκρής Μαρίας» που διακινούσε επί μήνες, αλλά δια του κ. Τζανακόπουλου σήμερα λέει ότι η προστασία των συνόρων μας στον Έβρο, μέσω του φράχτη, παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «ένα έργο για την προστασία των συνόρων εξακολουθεί να βρίσκει αντίθετο το κόμμα του κ. Τσίπρα».

Και πρόσθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ που όλοι θυμούνται τι συνέβη στα νησιά και στον Έβρο στη διάρκεια της διακυβέρνησής του, παραμένει ασυγχώρητα ανεύθυνος και επικίνδυνος τόσο στη διαχείριση του μεταναστευτικού όσο και σε θέματα εθνικής κυριαρχίας».

Δ. Τζανακόπουλος: Το προσφυγικό δε λύνεται με φράχτες

«Είναι υποκρισία και παραβιάζει και ο φράχτης τη διεθνή νομιμότητα. Το προσφυγικό δε λύνεται με φράχτες. Λύνεται με τρόπο που θα σεβόμαστε το διεθνές δίκαιο, θα έχουμε σοβαρές διαδικασίες ασύλου και δε θα παραβιάζουμε τη διεθνή νομιμότητα», ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος.

«Ένα έργο για την προστασία των συνόρων εξακολουθεί να βρίσκει αντίθετο το κόμμα του κ. Τσίπρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ που όλοι θυμούνται τι συνέβη στα νησιά και στον Έβρο στη διάρκεια της διακυβέρνησής του, παραμένει ασυγχώρητα ανεύθυνος και επικίνδυνος τόσο στη διαχείριση του μεταναστευτικού όσο και σε θέματα εθνικής κυριαρχίας», σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Ν. Μηταράκης: Η Ελλάδα δεν είναι πύλη εισόδου στην Ευρώπη – Να παραδεχθεί ο Αλ. Τσίπρας, πως στην υπόθεση του Έβρου έπεσε θύμα πλεκτάνης

Τη βεβαιότητα πως «υπάρχει συνεργασία ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους διακινητές» και ότι στην υπόθεση των 38 στον Έβρο «είναι πιθανό ο διακινητής να είναι Έλληνας» εξέφρασε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Σχετκά με το δημοσίευμα  της «Καθημερινής της Κυριακής» που παρουσιάζει μαρτυρία πρόσφυγα από τους 38 του Έβρου, σύμφωνα με την οποία δεν υπήρξε νεκρό παιδί, αλλά η όλη επιχείρηση ήταν σκηνοθετημένη από τους διακινητές, ο Νότης Μηταράκης δήλωσε:

«Είναι μια σημαντική υπόθεση, που δείχνει πως κάποιοι προσπαθούν οργανωμένα να επιτεθούν στην Ελλάδα». Επίσης, κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, «να παραδεχτεί πως έπεσε θύμα πλεκτάνης».

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι «είναι ένα περιστατικό που αντιμετωπίστηκε με επιτυχία, αλλά δείχνει πως κάποιοι πιέζουν την κυβέρνηση να ανοίξει τα σύνορα. Εμείς έχουμε καταστρέψει κυκλώματα λαθροδιακινητών και βλέπουμε συστηματικά ευρωβουλευτές της Αριστεράς, οι οποίοι το έχουν πάρει προσωπικό στόχο να ανοίξει η Ελλάδα τα σύνορα».

Παράλληλα, ο κ. Μηταράκης ξεκαθάρισε πως δεν θα επαναληφθεί ξανά σκηνικό παρόμοιο με εκείνο του Μαρτίου του 2020 στον Έβρο, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα δεν είναι πύλη εισόδου στην Ευρώπη».

Ελληνική Λύση: Οργανωμένη επιχείρηση κατά της Ελλάδας 

«Οι αποκαλύψεις από παράνομο μετανάστη που βρισκόταν στη νησίδα του Έβρου, επιβεβαιώνει τις καταγγελίες της Ελληνικής Λύσης ότι το Τουρκικό βαθύ κράτος βρίσκεται πίσω από το οργανωμένο σχέδιο με σκοπό την αποσταθεροποίηση της Ελλάδας. Τεκμηριώνεται επίσης ο σκοτεινός ρόλος των ΜΚΟ, η λειτουργία των οποίων πρέπει επιτέλους να απαγορευθεί», επισημαίνεται από την Ελληνική Λύση

Οι παράνομοι μετανάστες οδηγήθηκαν στην νησίδα του Έβρου από τον τουρκικό στρατό, ενώ ο δουλέμπορος έδινε οδηγίες στην συνεργό του, για την «επικοινωνιακή διαχείριση» της υπόθεσης, με στόχο την δαιμονοποίηση της Ελλάδας.

Την ώρα όμως που αυτές οι αποκαλύψεις ερχόταν στο φως, ο πρωθυπουργός καλούσε «μετανάστες να έλθουν και να μείνουν στην Ελλάδα», ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει να διοχετεύει κρατικό χρήμα σε ΜΚΟ που εμπλέκονται στο μεταναστευτικό!

Την ώρα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ προάγουν το εθνοκτόνο σχέδιο της «αντικατάστασης πληθυσμού», η Ελληνική Λύση κρατά τις Θερμοπύλες της εθνικής μας επιβίωσης, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλος Επιτηδεύματος θα πληρώνουν μέχρι το 2027, οπότε και θα καταργηθεί οριστικά, τα νομικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στο χώρο των βραχυχρόνιων μισθώσεων. Ο λογαριασμός...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεντεύξεις στα τηλεοπτικά δίκτυα του Bloomberg και του CNBC παραχώρησε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελληνικός Κόσμος. Το παρών στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας ο οποίος έγινε δεκτός με το σύνθημα...

ΕΛΛΑΔΑ

Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, ολοκληρώθηκε η Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2024», η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024. Η κύρια Μονάδα φιλοξενίας...