Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με άρθρο του Συντάγματος απαντά ο Μητσοτάκης στους αντιεμβολιαστές

Με το άρθρο 25, παράγραφο 4 του Συντάγματος απάντησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στον διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου στους αντιεμβολιαστές οι οποίοι πολλές φορές επικαλούνται τον Καταστατικό Χάρτη της χώρας.

Με αφορμή λοιπόν τον αυριανό εορτασμό της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην χώρα μας ο πρωθυπουργός είπε: «Θα ήθελα να θυμηθώ το άρθρο 25 παράγραφος 4 του Συντάγματος».

«Tο Kράτος δικαιούται να αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι χθες ξεπεράσαμε το φράγμα των 10 εκατομμυρίων εμβολιασμών και τόνισε ότι «είναι απολύτως βέβαιο ότι η μετάλλαξη Δέλτα μας αναγκάζει να εντείνουμε και άλλο τις προσπάθειές μας να εμβολιαστούν οι συμπολίτες μας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε ακόμα ότι «δεν μπορεί να περιορίζεται η προσπάθεια μόνο στο κεντρικό μύνημα που εκπέμπεται από κυβέρνηση και ειδικούς» και κάλεσε την τοπική αυτοδιοίκηση να συμβάλλει στην προσπάθεια αυτή έτσι ώστε να πειστούν να εμβολιαστούν και οι πιο καχύποπτοι.

Αναφέρθηκε επίσης στις εξαγγελίες που έγιναν σήμερα από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια για τα οικονομικά κίνητρα που δόθηκαν σε γιατρούς και φαρμακοποιούς.

Για το θέμα της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στην τροπολογία που ψηφίστηκε στην Βουλή το βράδυ της Πέμπτης και χαρακτήρισε την διάταξη επιβεβλημένη και μάλιστα είπε ότι είναι το τελευταίο στάδιο και η τελευταία δυνατότητα που έχουμε στην διάθεσή μας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα κάλεσε όλους τους υγειονομικούς να εμβολιαστούν έτσι ώστε να μην χρειαστεί να εφαρμοστούν αυτές οι διατάξεις.

Τέλος, ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στα τρία χρόνια από την τραγωδία στο Μάτι. «Θα ήθελα», είπε, «να θυμηθούμε κυρία Πρόεδρε τα θύματα της ανείπωτης τραγωδίας στο Μάτι. Θρηνήσαμε πάνω από 100 νεκρούς. Μια τραγωδία που στιγμάτισε την χώρα και θεωρώ ότι ως ελάχιστη ένδειξη υποχρέωσης στους συμπολίτες μας που έχασαν την ζωή τους να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν το Μάτι να πολεοδομηθεί σωστά και από έναν άναρχο οικισμό να γίνει μια σωστά πολεοδομημένη πόλη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα σταθερότητας το βράδυ των ευρωεκλογών ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Λέσβο. «Να πάρουμε αυτές τις εκλογές στα σοβαρά» τόνισε ο πρωθυπουργός, μιλώντας...

ΕΛΛΑΔΑ

Σε ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή καταδικάστηκε από Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο πρώην διοικητής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων, κατά τη διάρκεια...

ΕΛΛΑΔΑ

Στην πλήρη πάταξη του φαινομένου της διαφθοράς που καταγραφόταν επί χρόνια στη Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής, αναμένεται να οδηγήσει η χρήση των σχετικών...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με μια μεγάλη περιοδεία σε 26 νησιά, που θα ολοκληρωθεί τη Μεγάλη Δευτέρα, ξεκινά αύριο Σάββατο 20 Απρίλη από το ακριτικό Καστελόριζο, συναντήσεις με...