Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα – Πυρά αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση (video)

Αγριεύει η σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Αυλώνα σχολίασε τις χθεσινές εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για τους συνταξιούχους διερωτώμενος “Πόσο δούλεμα ακόμα;” και σημείωσε ότι το δίλημμα των εκλογών είναι ποιος πρωθυπουργός  μπορεί να κρατήσει το τιμόνι της χώρας.

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ασκεί σύσσωμη η αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η μεσαία τάξη έχει πάψει πια να υφίσταται με την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση και χαρακτηρίζει αναγκαία την επιστροφή της 13ης σύνταξης

Η σφοδρή σύγκρουση σε όλα τα μέτωπα, χαρακτηρίζει την πολίτικη αντιπαράθεση, με ανοιχτό πλέον τον ορίζοντα της προεκλογικής μάχης.

Τα βασικά διλήμματα της εκλογικής κάλπης έθεσε και πάλι ο πρωθυπουργός από τον Αυλώνα, οπού βρέθηκε σήμερα. Καλώντας τους νέους να δώσουν το «παρών», επικέντρωσε στην οικονομία, και ανέδειξε με έμφαση τα κρίσιμα ζητήματα εθνικής ασφάλειας.

Όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πού είναι τώρα όλοι αυτοί οι οποίοι έκαναν σημαία την ιστορία της “μικρής Μαρίας” και διέσυραν τη χώρα στο εξωτερικό; Πού κρύβονται; Αφωνία έπαθαν; Γιατί δεν έχουν το κουράγιο να βγουν τώρα, έστω και τώρα και να πουν: “συγγνώμη, κάναμε λάθος, πέσαμε και εμείς στην παγίδα της παραπληροφόρησης η οποία στήθηκε από την Τουρκία, ότι δήθεν η Ελλάδα σκοτώνει μετανάστες στα σύνορα. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι απλό: ποια παράταξη και ποιος Πρωθυπουργός πρέπει να κρατά το τιμόνι της χώρας στους κρίσιμους καιρούς που έχουμε μπροστά μας; Αυτό είναι το ερώτημα το οποίο πρέπει να απαντήσουν οι Έλληνες πολίτες».

Αναδεικνύοντας το κυβερνητικό ενδιαφέρον για την οικονομία και τη μεσαία τάξη, ο πρωθυπουργός άσκησε οξύτατη κριτική στην περιοριστική συνταξιοδοτική πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση Τσίπρα, σχολιάζοντας σκωπτικά τις προεκλογικές υποσχέσεις και τις επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Είδα τον κ. Τσίπρα να περιοδεύει χθες στο Αιγάλεω και να τάζει σε λίγους ηλικιωμένους συνταξιούχους οι οποίοι είχαν μαζευτεί να τον ακούσουν, τι; Ότι θα διορθώσει, λέει, τις αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου που αυτός ψήφισε. Πόσο δούλεμα άλλο; Η ΝΔ δεν χρειάζεται να δώσει διαπιστευτήρια κοινωνικού προοδευτισμού και λαϊκών χαρακτηριστικών. Είμαστε η μεγάλη λαϊκή παράταξη της πατρίδας μας».

Η θεματική, για την οικονομία, συνέντευξη του πρωθυπουργού χθες, συγκέντρωσε την κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, να επαναλαμβάνει την οικονομική πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για 13η σύνταξη. Συγκεκριμένα η κ. Τσαπανίδου δήλωσε: «Ο κ. Μητσοτάκης πανηγύριζε χθες με μια πραγματικότητα πολύ σκληρή για τους πολίτες – Άμεση ανάγκη η επιστροφή της 13ης σύνταξης».

«Η κα Τσαπανίδου χρησιμοποίησε κάποιες λέξεις που δεν θέλω να αναπαραγάγω. Ήθελε να απαξιώσει μια σειρά πράματα που ο πρωθυπουργός δεν πανηγύρισε τα ανέδειξε, είναι άνευ σημασίας ότι μειώθηκε η ανεργία; ότι στηρίχθηκε η επιχειρηματικότητα;», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Για ανοχή στην αισχροκέρδεια, αναποτελεσματική επιδοματική πολιτική και προεκλογικές παροχές κατηγορούν την κυβέρνηση, τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Ο  επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας στο ACTION24, τόνισε: «πως αισθάνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι όταν λέει ο πρωθυπουργός ότι θα πάρουν αυξήσεις από το 2024 και δίνει παροχές προεκλογικές».

«Αφού η ΝΔ υιοθέτησε κι επέκτεινε τον “νόμο Κατρούγκαλου”,τον οποίο δήθεν θα καταργούσε κι αφού ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υιοθετήσει τους νόμους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, για το τσάκισμα των συντάξεων, που κι αυτός θα καταργούσε, έρχονται τώρα και οι δυο παραμονές εκλογών και ψηφοθηρούν πάνω στα αποκαΐδια της πολιτικής τους», επισημαίνει το ΚΚΕ.

«Η κυβέρνηση αφού υπέθαλψε την αισχροκέρδεια ολιγαρχών και “λόμπι” εις βάρος των Ελλήνων, κρύβεται πίσω από την επίκληση των “νόμων της αγοράς για να δικαιολογήσει τη συνειδητή απραξία της», σχολιάζει η Ελληνική Λύση.

“Success tory” σαν αυτά που μας έχουν συνηθίσει οι μνημονιακοί Πρωθυπουργοί και οι μνημονιακές Κυβερνήσεις, την ώρα που οι πολίτες αναστενάζουν», αναφέρει το ΜέΡΑ25.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Παρασκευή, 29 Μαρτίου, (Β’ Χαιρετισμοί) σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη των Μάρκου επισκόπου Αρεθουσίων, Μαρτύρων Κυρίλλου διακόνου και των συν αυτοίς παρθένων και ιερωμένων. Δεν υπάρχει κάποιο γνωστό όνομα που να γιορτάζει σήμερα. Άγιος...

ΔΙΕΘΝΗ

Το σύνολο των 1.115 αφίξεων κατά τις τελευταίες επτά ημέρες έφτασε η παράτυπη μετανάστευση από τα παράλια της Αγγλίας. Το νούμερο καταδεικνύει την πιο...

ΕΛΛΑΔΑ

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι όταν τέσσερα άτομα, δύο άνδρες και δύο γυναίκες μπήκαν μέσα και ακινητοποίησαν με...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά από μια συνεδρίαση που διεξήχθη σε πολύ υψηλούς τόνους, η πρόταση δυσπιστίας που είχαν καταθέσει ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά για...