Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση GPO: Στις 7,1 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

Προβάδισμα 7,1% στη Νέα Δημοκρατία καταγράφει η δημοσκόπηση της GPO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, από τον Διευθυντή  Ερευνών της GPO Αντώνη Παπαργύρη.

Στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 33,3% έναντι 26,2% του ΣΥΡΙΖΑ. Και ακολουθούν : ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής 9,6%, ΚΚΕ 6,3%, Ελληνική Λύση 3,4%, ΜΕΡΑ25  2,2%,  Έλληνες για την Πατρίδα (Κασιδιάρης) 1,8%,  Εθνική Δημιουργία (Τζήμερος-Κρανιδιώτης) 1,2%. Άλλο 3,4%. Λευκό – Άκυρο 1,5%. Δεν θα ψηφίσω 1,8%. Δεν γνωρίζω-Δεν απαντώ 9.3%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός 

Καταλληλότερος πρωθυπουργός για το 46,2% είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ για το 34,1% ο Αλέξης Τσίπρας. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 18,9%.

Το 50,9% τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία λόγω της απλής αναλογικής ενώ το 45,9%  προτιμά να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας.

Το 64,8% πιστεύει ότι στις ερχόμενες εκλογές πρώτο κόμμα θα έρθει η Νέα Δημοκρατία, έναντι 24,9% που πιστεύει ότι πρώτο κόμμα θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η αποτίμηση της θητείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη 

Το 50,4% των ερωτηθέντων  αποτιμά θετικά και μάλλον θετικά την θητεία της κυβέρνησης ενώ το  49,4% την αποτιμά αρνητικά και μάλλον αρνητικά.

Δημοσκόπηση GPO για το Star: Δείτε στο video το απόσπασμα για την αποτίμηση της θητείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη και τους δημοφιλέστερους Υπουργούς

Το 51,4% θεωρεί ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα θα ήταν χειρότερα, το 29,8% ότι θα ήταν καλύτερα και το 17,3% ότι θα ήταν ίδια.

Οι δημοφιλίες των πολιτικών αρχηγών 

Στις δημοφιλίες των πολιτικών αρχηγών προηγείται ο Κ. Μητσοτάκης με 49,4% θετικές γνώμες. Και ακολουθούν: Α. Τσίπρας 37,9%. Ν. Ανδρουλάκης 33,8%.  Δ. Κουτσούμπας 31,4%. Γ. Βαρουφάκης 21,8%. Κ. Βελόπουλος 9,8%.

23,3% των πολιτών δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν με την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια στο μυαλό τους, 23,1% με τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, 20,1% με την ανάπτυξη της οικονομίας, 13,1%  με τη δικαιοσύνη και την διαφάνεια, 11,5% με την ιδεολογική ταύτιση και 7,6% με την εξωτερική πολιτική.

Πρώτος ο Ν. Δένδιας στην αξιολόγηση των Υπουργών 

Στην αξιολόγηση των Υπουργών το 51,2% θεωρεί ότι ο Ν. Δένδιας έχει παράξει θετικό έργο. Ακολουθούν:  36,3% ο Κ. Πιερρακάκης, 22,3% ο Τ. Θεοδωρικάκος, 20.5% ο Α. Γεωργιάδης, 16,5% ο Χ. Σταϊκούρας, 16,2% ο Ν. Παναγιωτόπουλος, 15,3% ο Β. Κικίλιας, 13,9% ο Μ. Βορίδης, 12,8% ο Κ. Χατζηδάκης 8,6% ο Κ. Σκρέκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά από μια συνεδρίαση που διεξήχθη σε πολύ υψηλούς τόνους, η πρόταση δυσπιστίας που είχαν καταθέσει ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά για...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση δυσπιστίας: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την αποψινή του ομιλία στη Βουλή έστειλε μηνύματα σε όλους τους πολιτικούς του αντιπάλους, αναφέρθηκε στα πραγματικά γεγονότα γύρω...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε στην ομιλία του στην Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Σας επαναφέρω την πρότασή μου για αξιοπρεπή αποχώρηση, προτού το παρακράτος που στήσατε καταρρεύσει πάνω σας», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτηση του στα...