Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Ανοίγει γραμμή επικοινωνίας μεταξύ Ελλάδας και Μοζαμβίκης

Το μνημόνιο κατανόησης για πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών της Ελλάδας και της Μοζαμβίκης είναι σημαντικό και ανοίγει μια γραμμή επικοινωνίας, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετά την υπογραφή του, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην πρωτεύουσα της χώρας, Μαπούτο.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Νίκος Δένδιας εξέφρασε τη βούληση της Ελλάδας για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ελληνική κοινότητα στη Μοζαμβίκη, υπογραμμίζοντας πως αποτελεί μια γέφυρα σύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών.

Υπογράμμισε πως η ελληνική ατζέντα είναι «να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο με την ιδιότητά μας ως ευρωπαϊκή χώρα και ως μέλος της ΕΕ».

Αναδεικνύοντας τη γεωστρατηγική σημασία της Μοζαμβίκης, ο υπουργός Εξωτερικών είπε πως βρίσκεται σε ένα ένα κρίσιμο μέρος του κόσμου. Στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη ήπειρο, με τον ταχύτερα αυξανόμενο πληθυσμό, που αντιμετωπίζει επίσης προβλήματα που είναι κοινά για όλους μας, όπως εξήγησε.

Τέλος, ο Νίκος Δένδιας εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του που βρίσκεται σήμερα στο Μαπούτο και εξέφρασε τις θερμότερες ευχές της ελληνικής κυβέρνησης και τις δικές του για ταχεία ανάρρωση στην υπουργό Εξωτερικών, Βερόνικα Μακάμο.

Σημειώνεται πως νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών είχε εποικοδομητική συζήτηση με την ομόλογό του της Μοζαμβίκης, τηλεφωνικά, διότι η διά ζώσης συνάντηση δεν ήταν εφικτή για έκτακτους λόγους υγείας της Βερόνικα Μακάμο. «Ανταλλάξαμε απόψεις για τους τρόπους προώθησης της διμερούς συνεργασίας – και εντός Διεθνών Οργανισμών – υπό το φως και του Μνημονίου Κατανόησης για Πολιτικές Διαβουλεύσεις που υπογράφηκε σήμερα και της κοινής προσήλωσης στο Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας» επισημαίνει σε ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Νίκος Δένδιας.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Η Ιταλίδα Ιλάρια Σάλις (Ilaria Salis), η οποία βρίσκεται φυλακισμένη στη Βουδαπέστη με την κατηγορία της βίαιας επίθεσης κατά 3 ακροδεξιών, παρουσιάστηκε σήμερα στο...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Είναι δυνατόν στα σοβαρά, να υπάρχει συγκάλυψη σε μια υπόθεση που την ερευνά εφέτης ανακριτής, εφέτης εισαγγελέας, ειδική επιτροπή διερεύνησης ατυχημάτων και η Ευρωπαία...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται η μείωση όλων των δεικτών SARS-CoV2, ενώ η θετικότητα της γρίπης παρά την μείωση παραμένει άνω του 10% (εποχικό όριο έναρξης της επιδημικής...

ΔΙΕΘΝΗ

Η κατάρρευση της γέφυρας «Francis Scott Key» στη Βαλτιμόρη και οι επιπτώσεις της θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη μεγαλύτερη πληρωμή ναυτασφαλίσεων όλων των εποχών,...