Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο «κόκκινο» η αντιπαράθεση για την υπόθεση των παρακολουθήσεων στον δρόμο προς τις κάλπες

Η υπόθεση των παρακολουθήσεων εξακολουθεί να «πυροδοτεί» το πολιτικό σκηνικό στην πορεία προς τις κάλπες. Η αντιπολίτευση χαρακτηρίζει την υπόθεση «θεσμική εκτροπή» και κάνει λόγο για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από την εποχή της μεταπολίτευσης. Η κυβέρνηση επιμένει πως πρόκειται για άθλιες μεθοδεύσεις που υποκινούνται από ρυπαρά δίκτυα.

Η κυβέρνηση αναδεικνύει τη θετική ατζέντα με τον πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του να εστιάζει στην οικονομία, τις παρεμβάσεις για την τρίτη ηλικία, την ενέργεια και το αναπτυξιακό πρόγραμμα για την ενίσχυση της περιφέρειας.

«Πλέον έχουμε 12 αναβαθμίσεις από το 2019 έως σήμερα που μας φέρνουν μια ανάσα από τον στόχο επιστροφής της πατρίδας μας μετά από 13 χρόνια στο κλαμπ των αξιόχρεων χωρών με επενδυτική βαθμίδα. Γιατί έχει σημασία; Σκεφτείτε το σαν αλυσίδα: Αυτό οδηγεί σε χαμηλότερο κόστος δανεισμού και εξυπηρέτησης του χρέους μας, άρα περισσότερα χρήματα για δαπάνες σε σχολεία, υγεία, ασφάλεια και περισσότερες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα και συνεπώς περισσότερες και καλύτερες δουλειές με υψηλότερο ΑΕΠ», τόνισε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρωθυπουργό για εξαπάτηση των συνταξιούχων, με αφορμή την ανάρτησή του. «Έκοψε την 13η σύνταξη. Στέρησε τα αναδρομικά. Έκοψε την δεύτερη εθνική σύνταξη και άφησε εκτός στήριξης τους χαμηλοσυνταξιούχους».

Στην κορυφή της ατζέντας της προεκλογικής αντιπαράθεσης θα είναι, όπως φαίνεται, η υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε: «Το πολιτικό θέμα σταματά εδώ και έχει διερεύνηση που αρμόζει από τη Δικαιοσυνη. (…) Έχουμε μία ενισχυση των θεσμικών αντίβαρων και ρυπαρά δίκτυα έχουν να κάνουν με διαρροές μέσα από την ΕΥΠ που ενώ πρέπει να σέβονται το ρόλο τους για μικροκομματικούς λόγους προσπαθούν να πλήξουν την κυβέρνηση».

«Το θέμα δεν έκλεισε, έκλεισε με την απόλυτη επιβεβαίωση ότι ζήσαμε το μεγαλύτερο μεταπολιτευτικό σκάνδαλο με ένοχο τον πρωθυπουργό», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, απαντώντας στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών.

Κ. Χατζηδάκης: Δεν εμπλέκεται ο πρωθυπουργός – Άθλια κυκλώματα έκαναν τη δουλειά

Μάλιστα, στο ERTNEWS, στην εκπομπή «ΕΠΤΑ» μίλησε ένα από τα πρόσωπα των ημερών, ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης. Τα «πυρά» του έστρεψε στην αξιωματική αντιπολίτευση, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων: «Η αντιπολίτευση ζητά από εμένα να πω ότι ο πρωθυπουργός είναι υπεύθυνος, γιατί θέλει να «πέσει» η κυβέρνηση. Εγώ λέω ήταν ένα λάθος, δεν εμπλέκεται ο πρωθυπουργός. Ήταν βρομερά κυκλώματα που έκαναν ότι έκαναν και έδωσαν τα αποτελέσματα των άθλιων μεθοδεύσεων σε μέσα για να κάνουν το παιχνίδι τους».

Τα «πυρά» του σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε και ο Νίκος Ανδρουλάκης, από το βήμα της κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ιδίως όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές για το ποιος φταίει για τις καταστροφές που βιώνει ο λαός, όπως και για τα αίτιά τους, τελικά φαίνεται ότι γίνονται για να συγκαλύψει ο καθένας τις δικές του ευθύνες», δήλωσε ο γενικός γραμματές του ΚΚΕ, Δημήτρης Κοτσούμπας.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης είπε για τις παρακολουθήσεις ότι «στην Βρετανία, στην Γερμανία ή στην Αυστρία, ο πρωθυπουργός θα είχε εξαναγκαστεί σε παραίτηση χωρίς δεύτερη κουβέντα».

Ρεπορτάζ: Γεωργία Σκιτζή | ΕΡΤ 

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Το ισραηλινό Channel 12 ανέφερε ότι Ισραηλινοί αξιωματούχοι φοβούνται ότι το Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης θα εκδώσει εντάλματα σύλληψης κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν...

ΔΙΕΘΝΗ

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ισραήλ ζήτησε σήμερα από τους εργαζόμενούς της και τις οικογένειές τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στο εσωτερικό της...

ΕΛΛΑΔΑ

Επιδείνωση του καιρού για ένα 24ωρο, με βροχές, καταιγίδες και ενισχυμένους ανέμους σχεδόν σε όλη τη χώρα προβλέπεται από σήμερα Παρασκευή (19/4) το μεσημέρι...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Μέση Ανατολή βρίσκεται στο «χείλος του γκρεμού» ενός «γενικευμένου περιφερειακού πολέμου», προειδοποίησε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας, καταγγέλλοντας...