Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης για Τέμπη: «Δεν υπάρχει απαγόρευση στους συγγενείς να ανοίξουν το φέρετρο»

Μία εβδομάδα μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή 57 ατόμων, οι πολίτες ζητούν τη γρήγορη και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σχολίασε στο MEGA την αναρρωτική άδεια του επιθεωρητή του σταθμάρχη της Λάρισας, ενώ τόνισε πως έχει ξεκινήσει η διαδικασία της ΕΔΕ.

«Έχουμε έναν επόπτη που μετά το δραματικό συμβάν ζητά αναρρωτική άδεια. Αυτό αυτομάτων δημιουργεί προβληματισμούς ότι πρέπει να ελεγχθεί. Η αναρρωτική άδεια δεν συνδέεται με ένα αιφνίδιο γεγονός, αλλά με κάποιους πόνους μυοσκελετικούς».

«Υπάρχουν τα εξής δεδομένα που οδηγούν και στην έρευνα. Φαίνεται να έχει εξεταστεί από Διευθυντή Κλινικής, ο οποίος δεν ήταν εκείνη την ημέρα να εφημερεύει στο εξωτερικό ιατρείο. Φαίνεται να έχει εξεταστεί χωρίς να έχει τακτικό ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία. Φαίνεται ότι εξετάζεται και πιστοποιείται ότι έχει κάποιο πρόβλημα και εν συνεχεία ο υφιστάμενος του Διευθυντή εκδίδει μία γνωμάτευση για 30 ημέρες αδείας χωρίς να έχει γίνει καμία διαγνωστική πράξη, μία ακτινογραφία, αξονική ή μαγνητική», είπε ο Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως εάν έχει δοθεί αναρρωτική άδεια χωρίς να τηρούνται κανόνες της ιατρικής επιστήμης θα πρέπει να υπάρχουν συνέπειες.

«Δεν υπάρχει απαγόρευση στους συγγενείς να ανοίξουν το φέρετρο»

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι συγγενείς των θυμάτων θα προχωρήσουν με δικό τους πραγματογνώμονα σε νέα εξέταση DNA, καθώς δεν είναι σίγουροι εάν τους έχουν δοθεί οι σοροί των παιδιών τους.

«Το να βλέπεις τους ανθρώπους εκεί να αναζητούν τα παιδιά τους είναι κάτι που μας συγκλονίζει. Επειδή η κατάσταση αυτών των νεκρών δεν ήταν σε κατάσταση που μπορούσαν να αναγνωριστούν, αυτό που έγινε ήταν να γίνει ταυτοποίηση DNA για να μην μπαίνουν οι γονείς σε διαδικασίες να βλέπουν διαφορετικές σορούς και να τους παραδίδονται σε φέρετρα και όχι σε σακούλες», είπε  ο υπουργός Υγείας.

Ο Θάνος Πλεύρης πρόσθεσε πως οι οικογένειες και οι συγγενείς των θυμάτων είχαν την υποστήριξη ψυχολόγων, ενώ τόνισε πως οι συγγενείς μπορούν να ανοίξουν τα φέρετρα και να προχωρήσουν σε νέο τεστ DNA εάν το επιθυμούν, ωστόσο υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν.

«Μπορώ να καταλάβω τον πόνο του καθενός, θεωρώ ότι είναι ψυχοφθόρο να μπαίνει κανείς σε διαδικασίες επανάληψης», είπε.

«Προσπάθειες από την κυβέρνηση να παρέμβει στο έργο της Δικαιοσύνης»

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου τόνισε στο MEGA πως η τραγωδία των Τεμπών έχει συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία και η σκέψη όλων βρίσκεται με τις οικογένειες και τους συγγενείς των ανθρώπων που χάθηκαν.

«Ο σεβασμός, όμως, στη μνήμη αυτών των ανθρώπων που χάθηκαν, επιβάλει πλήρη διαλεύκανση. Να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που αναλογούν, η Δικαιοσύνη και οι αρμόδιες Αρχές να κάνουν το έργο τους. Οι προσπάθειες της κυβέρνησης να παρέμβουν στο έργο της δικαιοσύνης, αναφέρομαι στην επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, και η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων μας βρίσκουν αντίθετους. Θεωρούμε πως είναι μία προσπάθεια που όχι μόνο δεν συμβάλει στη διαλεύκανση, αλλά φαίνεται να αποκρύπτει μία κυβερνητική αγωνία για τη διαχείριση της υπόθεσης», είπε.

Παράλληλα, ο βουλευτής ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος τόνισε πως πρόκειται για ένα έγκλημα που ήταν προδιαγεγραμμένο εδώ και πολύ καιρό.

«Έχουμε να κάνουμε με ένα έγκλημα που είναι προδιαγεγραμμένο και διαχρονικό. Είναι κυνικό να κάνουμε επιμερισμό των ευθυνών, όπωςς σε ποια κυβέρνηση προκλήθηκαν περισσότεροι νεκροί. Και στο Μάτι αυτό το πράγμα είχαμε πει. Δεν προσπαθούμε να αθωώσουμε καμία κυβέρνηση, όμως τις ανάλογες ευθύνες έχουν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις κι αυτό δεν μπορεί να βγει έξω από κάδρο της συζήτησης».

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε μία σειρά από παράγοντες που οδήγησαν στην τραγωδία, όμως η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απελευθέρωση των σιδηροδρόμων, η ιδιωτικοποίηση και ο τεμαχισμός του ΟΣΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η υπογραφή της σύμβασης για την επέκταση του Φράχτη στον Έβρο κατά 35 χλμ δείχνει την απόφαση της κυβέρνησης να είναι τα σύνορα της...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για την στρατηγική του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που ακολουθήθηκε με στόχο την ψηφιακή μετάβαση της χώρας, μίλησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης στο...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποίησε την επέκταση του απάνθρωπου φράχτη του Έβρου για να κλείσει το μάτι τόσο στην ελληνική όσο και στην παν-Ευρωπαϊκή ακροδεξιά»,...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Λευκωσία βρίσκεται ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας για την τριμερή συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, που έχει στόχο την ενδυνάμωση των σχέσεων...