Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε υπουργούς: Η κυβέρνηση δεν θα κρυφτεί πίσω από μια σειρά ανθρώπινων σφαλμάτων

Επαναλαμβάνοντας τη δημόσια προσωπική «συγγνώμη», αλλά και όσων κυβέρνησαν τη χώρα εδώ και χρόνια προς τις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας στην κοιλάδα των Τεμπών, ο πρωθυπουργός, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, τόνισε ότι η κυβέρνηση δε θα κρυφτεί πίσω από μία σειρά ανθρώπινων σφαλμάτων.

«Το τελευταίο το οποίο με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι να μπούμε σε μία στείρα αντιπαράθεση για το ποιος φταίει. Απαντώ: όλοι φταίμε και ας το ομολογήσουμε με θάρρος. Από κυβερνήσεις και διοικήσεις που επί χρόνια κατάντησαν ένα κρίσιμο έργο «γιοφύρι της Άρτας», μέχρι κάποιες συντεχνίες που ταυτόχρονα εμπόδιζαν κάθε αξιολόγηση του προσωπικού των τρένων μας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός, που δήλωσε ότι αισθάνθηκε ντροπή και οργή, ακούγοντας τους επίμαχους διαλόγους το βράδυ του δυστυχήματος, δεσμεύτηκε για απόλυτη διαφάνεια στην έρευνα, δρομολόγηση άμεσων πρωτοβουλιών για τη βελτίωση της προβληματικής κατάστασης στους σιδηροδρόμους (σε μέσα τεχνολογίας και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού), στήριξη συγγενών θυμάτων (οικονομική, ηθική, ψυχολογική) και ολοκλήρωση του έργου τηλεδιοίκησης μέχρι το τέλος καλοκαιριού.

«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες είμαστε μαζί σε αυτή τη δοκιμασία. Ειδικά οι νέοι μας οι οποίοι διαμαρτύρονται με ευπρέπεια έχουν πιστεύω κάθε δίκιο να είναι θυμωμένοι, το ίδιο και οι γονείς τους. Γιατί στα τραγικά θύματα των Τεμπών βλέπουμε όλοι μας, όλοι μας βλέπουμε τα παιδιά μας, οι νεότεροι βλέπουν τους δικούς τους φίλους. Θα επιμείνω όμως ότι όσο σημαντικό είναι να δώσουμε χώρο στη θλίψη και την οργή, άλλο τόσο δεν πρέπει να επιτρέψουμε αυτή να γίνει σπίθα ενός νέου διχασμού, γιατί είναι και αυτός μία όψη ενός νομίσματος που η χώρα έχει πληρώσει πολύ ακριβά», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Σας ζητώ να ανατρέψουμε το προβληματικό κράτος, όσα εμπόδια κι αν συναντήσουμε», ήταν το μήνυμα Μητσοτάκη προς τους υπουργούς.

«Πρόκειται για μία αντιπαράθεση διαρκείας, που είδαμε πόσες παγίδες κρύβει. Είναι ένας πόλεμος με το σκοτεινό κράτος του αναχρονισμού…(cut)…Είναι το προβληματικό κράτος το οποίο σας ζητώ να ανατρέψουμε… Μόνο έτσι, και κλείνω με αυτό, το δραματικό αίτημα «ποτέ ξανά» που ακούστηκε στη Λάρισα, θα μετατραπεί σε μία δυναμική απόφαση: «Τώρα ή ποτέ». Τώρα ή ποτέ για την αναγέννηση ολόκληρης της χώρας», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης θα ενημερώσει τις ηγεσίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το σχέδιο που σχετίζεται με την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μετακινήσεων. Η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι έτοιμη να ενσωματώσει οποιαδήποτε δημιουργική πρόταση κατατεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Από το phishing μέχρι την παραπληροφόρηση και το κακόβουλο λογισμικό, οι ταχέως εξελισσόμενες ικανότητες των chatbots θα χρησιμοποιηθούν όχι μόνο για τη βελτίωση της...

ΔΙΕΘΝΗ

«Η τεχνολογία αποτελεί κεντρικό παράγοντα της εθνικής ασφάλειας, της οικονομίας και της δημοκρατίας» επισημαίνεται στο σχετικό Εκτελεστικό Διάταγμα των ΗΠΑ που δόθηκε πριν από...

ΔΙΕΘΝΗ

Τα τουριστικά ακίνητα στην Τοσκάνη, βασικός προορισμός για εύπορους ξένους παραθεριστές, θα πρέπει να περιορίσουν τη χρήση νερού στις πισίνες τους φέτος το καλοκαίρι...

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστρέφουν στα καθήκοντά τους οι καθηγήτριες και οι καθηγητές της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, οι οποίοι είχαν παραιτηθεί, στις 8 Φεβρουαρίου, ως ένδειξη...