Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική αντιπαράθεση με την αυτοδυναμία και τα εκλογικά διλήμματα στο επίκεντρο

Σκληραίνει η αντιπαράθεση μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπολύει πυρά κατά Τσίπρα και Ανδρουλάκη. Κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για «Πολακισμό» και σφιχταγκάλιασμα με καταδικασμένους υπουργούς και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ότι έχει μένος κατά Μητσοτάκη, ενώ κάνει κριτική στον Τσίπρα σαν αγγαρεία. Επίθεση για την ακρίβεια εξαπολύει ο Αλέξης Τσίπρας, που – όπως είπε – «η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών συνεχίζει να ανεβαίνει το Γολγοθά της».

Με κυκλωμένη και επίσημα πλέον την 21η Μαΐου ως την Κυριακή των εθνικών εκλογών, η κυβέρνηση κρατάει στην πρώτη γραμμή του πολιτικού της αφηγήματος την αυτοδυναμία. Κινείται, δε, στην οδό της διμέτωπης αποδόμησης των κυρίων Τσίπρα και Ανδρουλάκη, προτάσσοντας το δίλημμα της επερχόμενης κάλπης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε: «Η Ελλάδα που θέλουμε, η Ελλάδα που μας αξίζει θα αναμετρηθεί με τη στροφή στο παρελθόν, θα αναμετρηθεί με αυτούς που θέλουν να αλλάξουν ταχύτητα για να βάλουν όπισθεν. Ο κ. Τσίπρας πορεύεται σφιχταγκαλιασμένος με τους αμετάκλητα καταδικασμένους κ. Παππά και Παπαγγελόπουλο και είναι ο πολιτικός εκφραστής του πολακισμού, ο πολιτικός εκφραστής εκείνης της ιδεολογίας που θέλει να διχάσει, της τοξικότητας, του πολιτικού λόγου που είναι κενός από προτάσεις. Ο κ. Ανδρουλάκης πάθος και μένος όταν αναφέρεται στον πρωθυπουργό. Όταν κάνει κριτική στον Τσίπρα είναι σα να κάνει αγγαρεία».

Από τη Λιβαδειά, όπου πραγματοποίησε περιοδεία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε ειδική αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, εξαιτίας της ακρίβειας, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση.

«Οι συνεργασίες γίνονται στη βάση των προγραμματικών θέσεων», σημείωσε o Aλέξης Τσίπρας: «Ωραία η στολή της εθνικής Πορτογαλίας και υπάρχει και το Πράσινο της Οικολογίας. Ο τόπος χρειάζεται μια κυβέρνηση πολύχρωμη… αλλά και στη βάση των πολλών απόψεων, θέλουμε κυβέρνηση συνεργασίας σε προοδευτικό πλαίσιο».

Η λέξη-κλειδί της σταθερότητας βρίσκεται στην αιχμή των δημόσιων τοποθετήσεων κυβερνητικών στελεχών. Η Χαριλάου Τρικούπη, από την πλευρά της, απορρίπτει το δίλημμα «Μητσοτάκης ή Τσίπρας».

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε: «Η μόνη σίγουρη λύση για τον ελληνικό λαό είναι η κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δε νομίζω ότι έχει κανείς τη διάθεση να ρισκάρει εν έτει 2023 να ξαναγυρίσουμε στα πειράματα και στην αποτυχία, στην τοξικότητα και τον τεχνητό διχασμό του 2015».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Δημήτρης Μάντζος, σε δηλώσεις του στο Real fm, τόνισε πως: «Δε μπορείς με τα ίδια πρόσωπα των πρωθυπουργών των κυβερνήσεων και των συστημάτων εξουσίας που κόστισαν στο λαό μας τα προηγούμενα χρόνια να συμβολίσεις και να εφαρμόσεις νέες πολιτικές. Άρα το “ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας” έχει βαθύ πολιτικό νόημα».

Στο εσωκομματικό μέτωπο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο Ανδρέας Λοβέρδος θέλησε σήμερα να βάλει τελεία στην αναταραχή που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, αφήνοντας, ωστόσο, αιχμές για τα άμεσα αντανακλαστικά, που επέδειξε η Χαριλάου Τρικούπη.

Μιλώντας στο Open ο Ανδρέας Λοβέρδος, σχολίασε πως: «Ό,τι είχαμε να πούμε σε επίπεδο πολιτικής, το είπαμε την προηγούμενη εβδομάδα, η δική μου παρέμβαση ήταν σαφής. Η απάντηση απ’ το κόμμα μου που ήταν αρκετά επιθετική ήταν επίσης σαφής. Δεν έδωσα συνέχεια και δεν θα δώσω συνέχεια».

Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για τους κυρίους Παπαθανάση και Κάππατο, ο ΣΥΡΙΖΑ επανακατέθεσε τροπολογία, με την οποία οι πολιτικοί θα πρέπει να δηλώνουν στο πόθεν έσχες όχι μόνο τα δάνεια τους, αλλά και τις ρυθμίσεις που έχουν κάνει για την αποπληρωμή τους, με την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου, να αναφέρει πως: «Αυτή τη φορά θα την ψηφίσει η Νέα Δημοκρατία ή θα τη σταματήσουν νέοι Πάτσηδες, Καππάτοι και Παπαθανάσηδες; Όλοι δικαιούνται να γνωρίζουν ποιους αντιμετωπίζει ευνοϊκά το κράτος, που στους πολίτες δείχνει μόνο το εχθρικό του πρόσωπο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε στην ανακοίνωση της τράπεζας, σύμφωνα με την οποία έχει ανακτήσει το 75% του αρχικού κεφαλαίου, ενώ για υποκρισία μίλησε στη Βουλή, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης: «Σας κατηγορώ για υποκρισία. Όταν ήταν κυβέρνηση ο Τσίπρας το 2016 δάνειο εταιρείας δίοδος. Ανήκει στους Δημήτρη Τσίπρα και Ζανέτ Τσίπρα. Πέτυχε ρύθμιση 240 χιλ με δόσεις 300 ευρώ το μήνα».

Μία αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε άρθρο του γαλλικού Le point αποτέλεσε αφορμή για νέο κύκλο αντιπαράθεσης της κυβέρνησης με την Κουμουνδούρου.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας: «Σκεφτόμουν λοιπόν ότι έχω τη “δυστυχία” να με θεωρούν στην Ευρώπη μεταρρυθμιστή και στην Ελλάδα, ένα μεγάλο κομμάτι της αστικής τάξης, ιδίως της διαπλεκόμενης, να με θεωρεί ακραίο πολιτικό ακτιβιστή και όχι μεταρρυθμιστή».

«Δεν ξέρω αν αιφνιδιάστηκε, αλλά σίγουρα χάθηκε στην μετάφραση ο κ. Τσίπρας. Άλλα εννοεί το άρθρο, άλλα κατάλαβε. Άλλωστε το Le Point έχει ξανασχοληθεί μαζί του, όχι τιμητικά», τόνισε σε μήνυμά του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Η πολιτική αντιπαράθεση θα κορυφώνεται στο δρόμο προς τις εθνικές εκλογές.

Τηλεοπτική συνέντευξη έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Το σύνολο των 1.115 αφίξεων κατά τις τελευταίες επτά ημέρες έφτασε η παράτυπη μετανάστευση από τα παράλια της Αγγλίας. Το νούμερο καταδεικνύει την πιο...

ΕΛΛΑΔΑ

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι όταν τέσσερα άτομα, δύο άνδρες και δύο γυναίκες μπήκαν μέσα και ακινητοποίησαν με...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά από μια συνεδρίαση που διεξήχθη σε πολύ υψηλούς τόνους, η πρόταση δυσπιστίας που είχαν καταθέσει ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά για...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση δυσπιστίας: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την αποψινή του ομιλία στη Βουλή έστειλε μηνύματα σε όλους τους πολιτικούς του αντιπάλους, αναφέρθηκε στα πραγματικά γεγονότα γύρω...