Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Εθνική αναγκαιότητα ο φράχτης στον Έβρο

Εθνική αναγκαιότητα χαρακτήρισε την επέκταση του φράχτη στον Έβρο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε κατοίκους της Ορεστιάδας. «Τον φράχτη θα τον ολοκληρώσουμε σε όλο το μήκος του Έβρου και εάν δεν καταφέρουμε να βρούμε ευρωπαϊκούς πόρους για να το χρηματοδοτήσουμε, θα το χρηματοδοτήσουμε με εθνικούς πόρους, διότι αποτελεί εθνική αναγκαιότητα» επανέλαβε και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα να λάβει θέση ως προς το τι θα πράξει.

«Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου για το γεγονός ότι υπάρχουν σήμερα πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα που αντιπαλεύοντας αυτό το έργο και φτάνουν μέχρι του σημείου να φτάνουν μέχρι του σημείου να καταθέτουν τροπολογίες και ψηφίσματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να μην χρηματοδοτηθεί αυτό το τεχνικό ανάχωμα, ο φράχτης από ευρωπαϊκούς πόρους. Για να το πω απλά να μην πληρώσει το έργο η Ευρώπη να το πληρώσουν όλοι εσείς οι Έλληνες φορολογούμενοι. Στις επόμενες εκλογές θα κριθούν έργα και λόγια, πράξεις και δηλώσεις και τώρα θα πρέπει να μιλήσουμε όλοι καθαρά και να σταματήσουμε να ψαρεύουμε σε θολά νερά» είπε καλώντας τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευση να πει αν «θα συνεχίσει το έργο του φράχτη ή θα το σταματήσει. «Θα ξηλώσει το φράχτη τον οποίο έχουμε ήδη φτιάξει, επιστρέφοντας σε μία λογική ανοιχτών συνόρων, ή θα διαφυλάξει το κεκτημένο μιας ασφαλούς Ελλάδας, που προστατεύει τα σύνορα της, ενός ασφαλούς Έβρου; Εδώ δεν χωράνε πια μισόλογα» είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε σίγουρος ότι αν εκλεγεί κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συνεχιστεί η πολιτική της φύλαξης των συνόρων.

Ταυτόχρονα υπενθύμισε την υβριδική επίθεση που δέχτηκε η Ελλάδα από την Τουρκία στα σύνορα του Έβρου πριν από 3 χρόνια και τόνισε πως η κυβέρνηση την αντιμετώπισε με επιτυχία.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι Νέα Δημοκρατία θα είναι ο μεγάλος νικητής το βράδυ της 21ης Μαΐου και αυτό γιατί, όπως είπε, «δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης».

Το δίλημμα των εκλογών, τόνισε, είναι «σταθερότητα και πρόοδος ή περιπέτειες».

Αναφέρθηκε και σε όσους από τα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας μιλάνε για πατριωτισμό και απευθυνόμενος στους κατοίκους της Ορεστιάδας σημείωσε: «σε όλους αυτούς οι οποίοι μιλάνε για δήθεν πατριωτισμό στα λόγια, να τους απαντήσετε ποιοι ήταν οι πραγματικοί πατριώτες στα έργα και όχι στα λόγια και ότι η σταθερή και ασφαλής Ελλάδα είναι ταυτισμένη με τη μεγάλη μας παράταξη, με τη Νέα Δημοκρατία”.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «η μεγάλη μας νίκη αρχίζει από εδώ, από τον βόρειο Έβρο, από την Ορεστιάδα», και εξήγησε πώς θεωρεί την περιοχή γούρικη για αυτό αρχίζει από τον βόρειο Έβρο τις προεκλογικές του εκστρατείες, είτε για τις εσωκομματικές, είτε για τις εθνικές εκλογές.

Σημείωσε, ακόμα, το γεγονός ότι ο ίδιος θα είναι υποψήφιος βουλευτής στο νομό Έβρου στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Τον πρωθυπουργό που συνοδευόταν από τον υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης Σταύρο Καλαφάτη υποδέχτηκαν στην Ορεστιάδα οι βουλευτές Τάσος Δημοσχάκης, Σταύρος Κελέτσης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς και ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης.

Ο κύριος Μητσοτάκης περπάτησε στην κεντρική πλατεία και συνομίλησε με πολίτες.

Επόμενοι σταθμοί της περιοδείας του είναι το Διδυμότειχο και το Σουφλί.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Το σύνολο των 1.115 αφίξεων κατά τις τελευταίες επτά ημέρες έφτασε η παράτυπη μετανάστευση από τα παράλια της Αγγλίας. Το νούμερο καταδεικνύει την πιο...

ΕΛΛΑΔΑ

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι όταν τέσσερα άτομα, δύο άνδρες και δύο γυναίκες μπήκαν μέσα και ακινητοποίησαν με...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά από μια συνεδρίαση που διεξήχθη σε πολύ υψηλούς τόνους, η πρόταση δυσπιστίας που είχαν καταθέσει ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά για...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση δυσπιστίας: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την αποψινή του ομιλία στη Βουλή έστειλε μηνύματα σε όλους τους πολιτικούς του αντιπάλους, αναφέρθηκε στα πραγματικά γεγονότα γύρω...