Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ για Έβρο: Η Αθήνα απέρριψε τις αιτιάσεις της Άγκυρας – Η απάντηση στο τουρκικό διάβημα

Απάντηση στους τουρκικούς ισχυρισμούς για περιστατικό με νεκρό από πυροβολισμούς στην τουρκική πλευρά των συνόρων δίνει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Μετά από πληθώρα τουρκικών δημοσιευμάτων αλλά και την κίνηση της Άγκυρας να προχωρήσει σε διάβημα και να καλέσει για εξηγήσεις την Επιτεραμμένη της ελληνικής πρεσβείας στην τουρκική πρωτεύουσα, το ελληνικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο για ισχυρισμούς οι οποίοι απορρίπτονται στο σύνολό τους.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

«Η Επιτετραμμένη στην Άγκυρα, κατόπιν σχετικών οδηγιών, απαντώντας σε σχετικό έκτακτο διάβημα στο οποίο κλήθηκε νωρίτερα σήμερα στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, απέρριψε στο σύνολο τους τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με φερόμενο περιστατικό στον Έβρο.

Επεσήμανε στην τουρκική πλευρά την υποχρέωση της τελευταίας να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει την δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση».

Λίγο νωρίτερα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, με έκτακτες ανταποκρίσεις, μετέδιδαν την είδηση της κλήσης στο Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών της Ελληνίδας επιτετραμμένης για την επίδοση διαβήματος.

Σημειώνεται ότι τα σχετικά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι χθες στην τουρκική όχθη του Εβρου, κοντά στο χωριό Αντασαρχανλί της Αδριανούπολης έπεσε νεκρός 43χρονος Τούρκος από πυρά που φέρεται να προήλθαν από την ελληνική πλευρά, κάτι που από την πρώτη στιγμή – και πριν την θεσμική τοποθέτηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών -, διέψευδαν κατηγορηματικά αρμόδιες πηγές από την Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τα μαζεύει» ο ξάδερφος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, Βασίλης Κασσελάκης, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για τις «ευπρόσδεκτες»...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Προσωπικά φοβάμαι την άνοδο της ακροδεξιάς. Είναι κάτι που με ανησυχεί και πρέπει με κάθε μέσο τρόπο να επικοινωνήσουμε το έργο των ευρωβουλευτών και...

ΕΛΛΑΔΑ

Έφυγε από τη ζωή λίγο πριν τις 11 το πρωί της Πέμπτης, σε ηλικία 79 ετών, ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου, Δημήτρης. Τις προηγούμενες...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Την ημέρα του ξυλοδαρμού στη Βουλή, με πρωταγωνιστή βουλευτή που ψηφίστηκε με τους Σπαρτιάτες.ο ίδιο βράδυ, ο ξάδερφος του κ. Κασσελάκη και υποψήφιος Ευρωβουλευτής...