Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Κουτσούμπας: Δυνατό ΚΚΕ για να είναι δυνατός ο λαός και όχι η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ,Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» τονίζει ότι το δίλημμα της εκλογικής μάχης είναι: «Δυνατό ΚΚΕ για να είναι δυνατός ο λαός ή δυνατή η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση που θα συνεχίσει την επίθεση στις ζωές μας;».

Χαρακτηρίζει τα διλήμματα που θέτουν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ «είτε εκβιαστικά, είτε παραπλανητικά» και προσθέτει ότι δεν υπάρχει περίπτωση ακυβερνησίας «αφού τα κόμματα αυτά συμπλέουν στα βασικά και θα σχηματίσουν, τελικά, κυβέρνηση».

Σχετικά με την ανάγκη «πολιτικής αλλαγής» για την οποία μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Δ. Κουτσούμπας σημειώνει ότι την πολιτική αλλαγή «δεν μπορούν να τη φέρουν όσοι υπερψήφισαν το 50% και το 70% των νομοσχεδίων της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, ούτε θα έρθει με αναπολήσεις του παρελθόντος και έριδες για την κληρονομιά του Ανδρέα Παπανδρέου». «Ψήφος για τις πραγματικές, ριζικές αλλαγές που έχει σήμερα ανάγκη ο τόπος, είναι η ψήφος στο ΚΚΕ» υπογραμμίζει.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο «μια αδύνατη κυβέρνηση να είναι μια επικίνδυνη μεταβλητή σε θέματα όπως οι τουρκικές προκλήσεις», επισημαίνει ότι «επικίνδυνη μεταβλητή για την εδαφική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, είναι η πολιτική “σημαιοφόρου” των σχεδιασμών των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην περιοχή, που ακολουθεί η σημερινή και ακολούθησαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

«Δυνατό ΚΚΕ, λοιπόν, για να μην τολμήσει η επόμενη κυβέρνηση να προχωρήσει στις απαράδεκτες διευθετήσεις που “μαγειρεύονται” για το Αιγαίο. Για να ανοίξει ο δρόμος για να ζήσουμε ειρηνικά με τον τουρκικό λαό, με τον οποίο δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε» υπογραμμίζει μεταξύ άλλων.

Ο Δ. Κουτσούμπας καθιστά, ακόμα μια φορά, σαφές, εξηγώντας και τους λόγους, ότι εκ μέρους του ΚΚΕ δεν θα υπάρξει «καμία συμμετοχή, καμία στήριξη, καμία ανοχή σε καμία αντιλαϊκή κυβέρνηση, ούτε στην προοδευτική κυβέρνηση – “μούφα” για την οποία μιλάει ο κ. Τσίπρας».

«Θα είμαστε απέναντι και θα τους πολεμήσουμε, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να εμποδίσουμε αντιλαϊκά μέτρα, να πετύχουμε κατακτήσεις για τον λαό μας και όχι δεμένοι “χειροπόδαρα” μέσα σε μια τέτοια κυβέρνηση. Όσο πιο δυνατό είναι το ΚΚΕ, τόσα περισσότερα θα μπορέσουμε να πετύχουμε» προσθέτει.

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι αν θέλει ο Αλ. Τσίπρας να κατηγορήσει κάποιον για «αναβίωση του συνθήματος “τι Πλαστήρας-τι Παπάγος”», «ας κατηγορήσει τον Αμερικάνο πρέσβη, τους επενδυτικούς οίκους, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και άλλους, που λένε ότι τα τρία κόμματα που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα έχουν μεγάλες συγκλίσεις και δεν θα διαφοροποιηθεί σημαντικά η πολιτική που θα ακολουθήσουν ως επόμενη κυβέρνηση, με όποιον συνδυασμό. “Τι Μητσοτάκης – Τι Τσίπρας” λένε, δηλαδή, όλοι αυτοί και μάλλον κάτι θα ξέρουν…αλλά αυτούς δεν τους καταγγέλλει ο κ. Τσίπρας, αντίθετα τους επικαλείται όταν θέλει να δώσει διαπιστευτήρια στο σύστημα».

«Επομένως, ο λόγος που απευθύνεται διαρκώς στο ΚΚΕ και “ξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη” σε όλη την προεκλογική περίοδο, είναι επειδή έχει εντοπίσει σημαντική απώλεια πρώην ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, που πλέον απογοητεύτηκαν και έρχονται προς το ΚΚΕ. Είναι αργά για να το αντιστρέψει» συμπληρώνει.

Ο Δ. Κουτσούμπας υπογραμμίζει ότι «το ΚΚΕ είναι το μόνο που έχει πρόταση διακυβέρνησης-εξουσίας η οποία μας βγάζει από το σημερινό αδιέξοδο, από τον “φαύλο κύκλο” των κρίσεων και των συνεχών θυσιών των αναγκών μας. Και αυτό γιατί είναι η μόνη που προβλέπει μια οικονομία που θα δουλεύει με μοναδικό κριτήριο την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών, έχοντας βγάλει από τη μέση το καπιταλιστικό κέρδος».

Στην συνέντευξή του αναφέρει τις προϋποθέσεις γι’ αυτό, σημειώνοντας ότι «όσο κι αν αυτό δεν κρίνεται στις εκλογές της Κυριακής, είναι η μόνη ελπιδοφόρα προοπτική και πρέπει να δυναμώσει με την ψήφο στο ΚΚΕ».

Ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρει ότι «ανεξάρτητα από το ποια κόμματα θα αποτελέσουν την επόμενη κυβέρνηση, τα “σύννεφα” πάνω από την καπιταλιστική οικονομία έχουν “πυκνώσει” επικίνδυνα».

«Είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο ο λαός μας χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ, στήριγμά του στα δύσκολα που είναι μπροστά μας» τονίζει.

Ερωτηθείς «ποιος είναι ο πήχης ενός καλού αποτελέσματος» για το ΚΚΕ, απάντησε «όσο πιο ψηλά γίνεται» και εξήγησε για ποιο λόγο ένα ισχυρότερο ΚΚΕ θα είναι προς το συμφέρον των «πολλών».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ ήταν η χειρότερη μέχρι που ήρθε η χειρότερη κυβέρνηση Μητσοτάκη. Και η επόμενη κυβέρνηση που θα έρθει θα είναι ακόμα χειρότερη. Ο λόγος είναι ότι το σύστημα που υπερασπίζονται όλοι τους γίνεται όλο και χειρότερο, όλο και πιο επιθετικό απέναντι στις ζωές και τα δικαιώματα των “πολλών” για να κερδίζουν όλο και περισσότερα οι “λίγοι”».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει, καταλήγοντας, ότι ο λαός και οι νέοι «καταλαβαίνουν καλά αυτό που λέει το ΚΚΕ, όσο και αν κάποιοι προσπάθησαν να το διαστρεβλώσουν, γιατί ανταποκρίνεται σε αυτό που ζουν. Γι’ αυτό και θα δώσουν απάντηση την Κυριακή, τιμωρώντας όσους μας έφεραν ως εδώ, δυναμώνοντας πολύ περισσότερο το ΚΚΕ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Η προοπτική ενός μεγάλου περιφερειακού πολέμου στη Μέση Ανατολή γίνεται όλο και πιο ορατή μετά την επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ...

ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκινά αυτή την ώρα η τηλεδιάσκεψη των ηγετών των χωρών που μετέχουν στην Ομάδα της G7, με θέμα συζήτησης τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή,...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τους 42 υποψηφίους στο ευρωψηφοδέλτιό του παρουσίασε το ΚΚΕ σε σχετική εκδήλωση. Στην εισαγωγική ομιλία του (διαβάστε το πλήρες κείμενο) ο Γενικός Γραμματέας της...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Μεγάλη Βρετανία αυτή τη στιγμή, μετά από μια μακρά νύχτα, όπως είχαν όλοι αυτοί που εμπλέκονται σε αυτή την κατάσταση, εργάζεται εντατικά για...