Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένα βήμα πριν τις κάλπες – Κορύφωση και αυλαία σήμερα της προεκλογικής περιόδου

Η προεκλογική περίοδος και, μαζί της, οι εμφανίσεις και οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, ολοκληρώνονται σήμερα το βράδυ της Παρασκευής.

Την πεποίθηση ότι «ο λαός θα δώσει δεύτερη εντολή στην προκοπή» – όπως είπε χαρακτηριστικά – «ανοίγοντας τον δρόμο για την αυτοδύναμη Ελλάδα και την αυτοδύναμη ΝΔ», εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στο Παλέ ντε σπορ της Θεσσαλονίκης. Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για κίνδυνο φορο-καταιγίδας, προσθέτοντας ότι γι’ αυτό διέγραψαν τον μαρτυριάρη – όπως τον χαρακτήρισε – Κατρούγκαλο. Είπε ότι το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι ο οδικός χάρτης για το μέλλον της χώρας και οι τέσσερις αδιαπραγμάτευτοι στόχοι του είναι καλύτεροι μισθοί, ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αποτελεσματικό κράτος, ισχυρή και περήφανη Ελλάδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα στις 8:30 θα παραχωρήσει τηλεοπτική συνέντευξη στον ΣΚΑΪ «Σήμερα» στις 17:15 θα προβληθεί άλλη συνέντευξή του στο MEGA. Στις 20:30 θα μιλήσει στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στο Θησείο, στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου.

Μήνυμα νίκης και τέλους στο καθεστώς της αδικίας, της αισχροκέρδειας και των ανισοτήτων, όπως είπε χαρακτηριστικά, έστειλε από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, στο Σύνταγμα, ο Αλέξης Τσίπρας. Υπογράμμισε ότι «η Αλλαγή βρίσκεται στα χέρια των νέων» και ότι «από τη δική τους ψήφο εξαρτάται». «Την Κυριακή επιστρέφει στην πατρίδα μας η δικαιοσύνη», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη ότι «κατέστησε το Μαξίμου κέντρο υποκλοπών» και ότι «συνεχίζει να οργανώνει ο ίδιος τη συγκάλυψη, με συνενόχους στην κορυφή της Δικαιοσύνης» και τον «προειδοποίησε» δε ότι «οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν». Για  την απόσυρση Κατρούγκαλου από τα ψηφοδέλτια του κόμματος ανέφερε: «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παρεκκλίνει από το Συμβόλαιο Αλλαγής».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, θα παραχωρήσει συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, στο πλαίσιο της εκπομπής «Πρωινό μας». ​

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Υπέρ της σύστασης εξεταστικής με κάλεσμα όλων αυτών που δεν επέτρεψε η ΝΔ να έρθουν στη Βουλή για το θέμα των υποκλοπών, τάχθηκε χθες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης , σε συνέντευξή του στο MEGA. Τόνισε παράλληλα πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποκρύπτει το οικονομικό της σχέδιο: Ανάπτυξη για λίγους, όλη η Ελλάδα ένα real estate και μισθοί 400-500 ευρώ για τα νέα παιδιά και κατέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα που κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο. «Είναι μία συνομοσπονδία απόψεων θολούρας και αποτελούν τους χορηγούς του Μητσοτάκη» είπε και πρόσθεσε πως «κάθε ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι ανάχωμα στον αυταρχισμό και στην παρακμή» τόνισε.

Σήμερα Παρασκευή 19 Μαΐου στις 8:30, θα παραχωρήσει τηλεοπτική συνέντευξη στον ΑΝΤ1, στις 13:30 στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ενώ στις 19.30 θα μιλήσει στο Ηράκλειο της Κρήτης (Πλατεία Ελευθερίας).

«ΚΚΕ δυνατό την Κυριακή», το μήνυμα που απηύθυνε ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ. Σε ερώτηση για το σενάριο κυβέρνησης ειδικού σκοπού τόνισε, ότι «δεν υπάρχει κυβέρνηση εδικού σκοπού, υπάρχει πάντα γενικού σκοπού», και πως «είναι αρνητική η απάντηση του ΚΚΕ». Ο Δ. Κουτσούμπας, εξάλλου επέκρινσε τον Αλέξη τσίπρα λέγοντας πως «είναι ντροπή και αίσχος το γεγονός ότι απευθύνθηκε στους φασίστες ψάχνοντας για ψηφαλάκια, με τον ισχυρισμό ότι είναι ‘παρασυρμένοι’, όταν έχουν περάσει 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, θα μιλήσει απόψε την Παρασκευή 19 Μαΐου, στις 20:30, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση που διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Πειραιά, στην πλατεία Κοραή.

«Ο διαχρονικά άεργος κ. Νίκος Ανδρουλάκης αιφνιδίως επέλεξε να ασχοληθεί και με την θεολογία», τόνισε ο Κυριάκος Βελόπουλος, με αφορμή την κριτική του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην «Ελληνική Λύση».

Κάλεσμα για ρήξη και ανατροπή, απηύθυνε ο Γιάνης Βαρουφάκης από τη Θεσσαλονίκη. Τόνισε πως στόχος είναι ένα εκλογικό αποτέλεσμα που θα δρομολογήσει την ανάδυση της Νέας Μεγάλης Αγωνιστικής Αριστεράς, που σύντομα θα διεκδικήσει την εξουσία ώστε να την αποδώσει στην πλειοψηφία. Παρουσίασε το κυβερνητικό πρόγραμμα των 100 ημερών το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ίδρυση δημόσιας εταιρείας διαχείρισης κόκκινων δανείων, του «Οδυσσέα», το οποίο θα αντικαταστήσει τον «Ηρακλή», πλαφόν στη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος που δεν θα ξεπερνά κατά 5% το μέσο κόστος παραγωγής και διανομής του, κατάργηση του «Υπερταμείου» και μετατροπή της δημόσιας περιουσίας στην κεφαλαιακή βάση, των νέων «δίδυμων» δημόσιων τραπεζών – τη Νέα Αναπτυξιακή και τη Νέα Αγροτική Τράπεζα, εφαρμογή σχεδίου ελάφρυνσης των μικρομεσαίων. Συγκεκριμένα, ΦΠΑ από 24% στο 15%, από 13% στο 6%, και τα βασικά είδη διαβίωσης στο 0%.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία θα πραγματοποιήσει την κεντρική ομιλία στην Αθήνα την Παρασκευή 19 Μαΐου, στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως – Κοτζιά, στις 21:00.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Το σύνολο των 1.115 αφίξεων κατά τις τελευταίες επτά ημέρες έφτασε η παράτυπη μετανάστευση από τα παράλια της Αγγλίας. Το νούμερο καταδεικνύει την πιο...

ΕΛΛΑΔΑ

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι όταν τέσσερα άτομα, δύο άνδρες και δύο γυναίκες μπήκαν μέσα και ακινητοποίησαν με...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά από μια συνεδρίαση που διεξήχθη σε πολύ υψηλούς τόνους, η πρόταση δυσπιστίας που είχαν καταθέσει ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά για...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση δυσπιστίας: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την αποψινή του ομιλία στη Βουλή έστειλε μηνύματα σε όλους τους πολιτικούς του αντιπάλους, αναφέρθηκε στα πραγματικά γεγονότα γύρω...