Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Περιμένω καθαρή νίκη της ΝΔ – Κυρίαρχες οι απόψεις Κατρούγκαλου στο ΣΥΡΙΖΑ

«Υπάρχει μόνο μία πρόταση διακυβέρνησης, αυτή της ΝΔ. Το βράδυ των εκλογών θα γνωρίζουμε ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα την επόμενη τετραετία, τόνισε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του το πρωί, στον ΣΚΑΪ. “Περιμένω καθαρή νίκη της ΝΔ. Κανείς δεν θα διανοηθεί να αμφισβητήσει την εκλογική διαδικασία”, πρόσθεσε. “Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να πάρει ρεβάνς ενώ απέτυχε ως κυβέρνηση, αλλά και ως αντιπολίτευση”, υποστήριξε. Παράλληλα επανέλαβε ότι είναι δύσκολο να προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας με κάλπη της απλής αναλογικής.

Κάνοντας ο Κ. Μητσοτάκης αναφορά στις δηλώσεις Κατρούγκαλου που δρομολόγησαν την παραίτηση του πρώην υπουργού από την εκλογική μάχη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως οι απόψεις του είναι κυρίαρχες στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά για την υπόθεση Κατρούγκαλου «Να δούμε τί είχε γίνει στο παρελθόν. Το 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μας είχε αποκαλύψει τι θα έκανε με το νόμο Κατρούγκαλου, που τσάκισαν τη μεσαία τάξη, τα πιστεύουν βαθιά αυτά, δεν έκανε λάθος. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτές οι απόψεις είναι κυρίαρχες στην ΣΥΡΙΖΑ, είναι το κρυφό τους σχέδιο»

Για τις αναφορές να γίνουν νωρίτερα οι δεύτερες εκλογές ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι αυτό δεν μπορεί να το γνωρίζει, ενώ για τους υπαινιγμούς του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές με τη δημιουργία παράλληλης πλατφόρμας για τα αποτελέσματα, τόνισε ότι κατάκτηση της Δημοκρατίας μας είναι οι αδιάβλητες εκλογές.

«Αυτά τα παράλληλα συστήματα διαλογής εκλογικών αποτελεσμάτων είναι άνευ σημασίας» είπε και πρόσθεσε: «Ανούσια η συζήτηση για αμφισβήτηση των εκλογικών αποτελεσμάτων».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε μεγάλο στοίχημα την αναμόρφωση του ΕΣΥ και τόνισε ότι θα εξέταζε παρεμβάσεις στον ΕΝΦΙΑ σε μικρά χωριά και νησιά.

«Σχεδόν μηδενίσαμε τα ράντζα, δεν ιδιωτικοποιείται η υγεία. Η πλήρωση θέσεων που βγαινουν άγονες είναι μεγάλο πρόβλημα, θα το λύσουμε. Δεν μπορεί ένα νησί ολόκληρο να βρει ένα σπίτι για έναν γιατρό; Θα καλύψουμε τα κενά, η τηλεϊατρική μας δίνει δυνατότητες, δουλεύουμε νέο πλαίσιο αεροδιακομιδών- εκεί θα αγοράσουμε υπηρεσίες. Οι πρώτες αυξήσεις που δώσαμε είναι στο ΕΣΥ. Εχουμε μιλήσει συνολικά για 10.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ μέσα στην τετραετία» είπε για την αναμόρφωση του ΕΣΥ.

Για τον ΕΝΦΙΑ είπε χαρακτηριστικά «Εχουμε κάνει ήδη σημαντική παρέμβαση, δεν είπαμε ότι πρέπει να τον καταργήσουμε, αλλά να τον μειώσουμε. Και οι πολίτες πρέπει να ασφαλίζουν τα ακίνητά τους, δίνουμε περαιτέρω κίνητρο. Δεν είναι στον προγραμματισμό μας νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ, θα εξέταζα όμως παρεμβάσεις σε μικρά χωριά και νησιά, να δώσουμε κίνητρα για να μείνουν οι κάτοικοι. Μην ξεχνάτε την παρέμβασή μας για τον φόρο γονικής παροχής. Ευνοούμε τη μεσαία τάξη. Διώξανε τον κακομοίρη τον Κατρούγκαλο, τον μαρτυριάρη, αλλά κρατάνε τον Παππά και τον Πολάκη, που έκανε την επανεμφάνισή του για να στοχοποιήσει τον Διονύση Σαββόπουλο».

«Επιδιώκω τη μείωση των ανισοτήτων με δομική μείωση της ανεργίας. Είχαμε αυξήσεις συντάξεων της τάξης σχεδόν του 8%, είχαμε πρόσθετη βοήθεια με την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε όσους έχουν προσωπική διαφορά, έως ότου σβήσει τα επόμενα χρόνια. Η στήριξη θα επέλθει από την υπεραπόδοση της οικονομίας, χωρίς να τσακίζουμε τη μεσαία τάξη σε φόρους. Πιστεύετε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα δώσει 13η σύνταξη και αναδρομικά; Εφερε το νόμο Κατρούγκαλου, χωρίς να μας έχει πει τίποτα. Θα εξακολουθήσουμε να αυξάνουμετις συντάξεις και να στηρίζουμε τους συνταξιούχους» υπογράμμισε.

Γιατί δεν θα μειωθούν οι έμμεσοι φόροι: «Αν ο σκοπός είναι η μείωση των τιμών, δεν έχει αποτέλεσμα. Δοκιμάστηκε σε άλλες χώρες, χωρίς αποτέλεσμα. Τα χρήματα αυτά θα μας λείψουν από κάπου. Ο πληθωρισμός θα πέσει, πέφτει ήδη. Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα είναι επίμονος, αλλά πέφτει. Εχουμε δει τα χειρότερα της ακρίβειας. Δομικά θα λυθεί το πρόβλημα. Εχουμε προσωρινά μέτρα, όπως το μάρκετ πας. Το καλάθι του νοικοκυριού δημιούργησε διαφάνεια και έβαλε μία τάξη. Η αγορά λειτούργησε. Για τον ΕΦΚ στα καύσιμα, η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ θα κοστίσρι 2 δισ. να μας πει πού θα τα βρει. Εμείς φορολογήσαμε για να στηρίξουμε τους λογαριασμούς στο ρεύμα. Τώρα έχουμε πια επιστρέψει σε μια κανονικότητα στις τιμές ενέργειας. Αν θέλουμε να καταστρέψουμε τη ΔΕΗ ας ξαναγίνει δημόσια. Το κράτος ελέγχει το 34% της ΔΕΗ. Πριν από 18 μήνες είχαμε μεγάλο πρόβλημα στο ρεύμα, τώρα δεν υπάρχει κάποιο παράπονο» σημείωσε.

Για τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης: Ο κ.Τσίπρας πήγε στις Βρυξέλλες το 2015 μετά το δημοψήφισμα- παρωδία και γύρισε πίσω με ένα αχρείαστο μνημόνιο. Και γω πήγα στις Βρυξέλλες και διαπραγματεύτηκα και έφερα πίσω 31 δισ. για τη χώρα. Εγώ προσωπικά τα διαπραγματεύτηκα. Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην απορρόφηση των πόρων. Είναι σαχλαμάρες αυτά που λένε για Βρυξέλλες και επαναδιαπραγμάτευση. Ο προσωπικός βοηθός, οι 36.000 διαδραστικοί πίνακες για τα σχολεία, είναι με λεφτά του ταμείου ανάκαμψης. Το πρόγραμμά μας είναι κοστολογημένο. Οταν λέμε ότι θα δώσουμε ότι θα δώσουμε χρήματα στην υγεία είναι κοστολογημένα. Το δικό μου μεγάλο στοίχημα είναι το νέο εθνικό σύστημα υγείας. Το σύστημα ασχολήθηκε με την πανδημία, έμειναν πίσω άλλα θέματα.

Για τις προεκλογικές δηλώσεις Α. Τσίπρα ανέφερε: «Ο κ.Τσίπρας ξέρει ότι δεν θα κερδίσει τις εκλογές και δεν του κοστίζει να τάζει τον ουρανό με τ’ άστρα. Αν υπήρχε τσουνάμι πλειστηριασμών, δεν θα το ξέρατε; Ναι, υπάρχει πρόβλημα, αλλά υπάρχει μια πλατφόρμα για να μπορεί να βρεθεί λύση, έχουμε πάνω από 50 δισ. ρυθμισμένα δάνεια, ανάμεσα στους πολίτες και τους σέρβισερς. Θέλουμε να τσακίσουμε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, αλλά θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στον πολίτη να ρυθμίζει. Γίνονται αυτές οι ρυθμίσεις, αυτό που λέει ο κ.Τσίπρας δεν μπορεί να γίνει, θα κατέπιπτε όλο το σχέδιο που έχει εγκριθεί από την ΕΕ θα έπεφτε στο κενό».

Για Τουρκία «Το 2020 φτάσαμε πολύ κοντά σε θερμό επεισόδιο, ευτυχώς μπορέσαμε και την αποτρέψαμε. Φτάσαμε πολύ κοντά. Αφού υπογράψαμε τη συμφωνία με την Αίγυπτο. Βεβαίως και θα πάρω τον κ.Ερντογάν να τον συγχαρώ, δεν ήμουν εγώ αυτός που είπε δε μιλώ με τον Μητσοτάκη, αλλά δεν είμαι και αφελής. Οσο έτοιμοι είμαστε να τείνουμε χείρα φιλίας, άλλα τόσο αποφασισμένος είμαι ότι θα συνεχίσω την πολιτική της ενίσχυσης των ενόπλων δυνάμεων και της αναβάθμισης του κύρους της Ελλάδας συνολικά, γιατί σήμερα η Ελλάδα μετράει. δεν θα ανησυχούσα για τις απειλές της Αγκυράς, αλλά δεν φτάσαμε τυχαία σ’ αυτό το σημείο».

Για ενδεχόμενη αναθεώρηση του άρθρου 16: Δεν θα είναι μόνο το άρθρο 16, όχι γιατί ενδιαφερόμαστε να έχουμε ιδιωτικά πανεπιστήμια, αλλά είναι μια τρέλα, να φεύγουν παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν στο εξωτερικό, η Κύπρος να είναι κέντρο. Αλλά πρέπει να πω ότι κυρίαρχο είναι η στήριξη του δημόσιου πανεπιστημίου.

Για τον εκλογικό νόμο: «Είναι καλός νόμος, δεν είναι καθόλου στις προθέσεις μου να αλλάξω τον εκλογικό νόμο. Εξαντλήσαμε την τετραετία, είναι θεσμική κατάκτηση ότι φτάσαμε στο τέλος της τετραετίας» ανέφερε.

Κληθείς να σχολιάσει τα περί ανοίγματος του Αλ. Τσίπρα στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, είπε «ντροπή και αίσχος».

«Το μόνο κόμμα που έκλεισε το μάτι στη ΧΑ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Να δω τι θα πουν στη μάνα του Παύλου Φύσσα, αυτοί που διαδήλωναν στη μνήμη του».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Για πρώτη φορά, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει μια ανοιχτή εκδήλωση για την επαγγελματική εκπαίδευση και τα τεχνικά επαγγέλματα στο Σύνταγμα, στο πιο...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμα συνολικού ύψους 1.480.000 ευρώ επιβλήθηκαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης σε 11 επιχειρήσεις μετά από ελέγχους που πραγματοποίησαν η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.)...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διεκδικεί δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο, κάλεσε χθες Πέμπτη την Ευρώπη να δαπανήσει περισσότερα για...