Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο της κάλπης – Αγωνία στα κομματικά επιτελεία

Κορυφώνεται η αγωνία στα κομματικά επιτελεία για το … μήνυμα της κάλπης, καθώς η εκλογική διαδικασία βαίνει σταδιακά προς την ολοκλήρωσή της, με πολιτικούς και πολίτες να λαμβάνουν θέσεις, προκειμένου να παρακολουθήσουν τα exit poll στις 19.00 ακριβώς, για μια πρώτη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Μεγάλη όπως όλα δείχνουν ήταν η συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές. Με βάση τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, έφτανε το 31,5% στις 14.00 το μεσημέρι, ενώ στις 17.00 αναμένεται μια ολοκληρωμένη εικόνα.

Η εκλογική διαδικασία, κύλησε χωρίς σημαντικά προβλήματα, πέραν ορισμένων μικρο-απροόπτων, όπως καθυστέρηση δικαστικών αντιπροσώπων, δυσλειτουργίες σε κάποια tablets, αλλά και τη συνήθη απουσία εφορευτικών επιτροπών.

Σε κλίμα αισιοδοξίας – όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο – έκαναν δηλώσεις όλοι ανεξαιρέτως οι πολιτικοί αρχηγοί, καλώντας σε μαζική συμμετοχή τους πολίτες και υποσχόμενοι μια νέα, καλύτερη μέρα για τη χώρα, από αύριο.

«Σήμερα ψηφίζουμε για το μέλλον μας, για καλύτερους μισθούς, καλύτερες δουλειές, πιο αποτελεσματικό σύστημα Υγείας, για μια πατρίδα πιο ισχυρή. Αύριο θα ξημερώσει μια καλύτερη μέρα για την πατρίδα μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να ανοίξει ο δρόμος για κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας. Για να υπάρξει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Μια κυβέρνηση με νέα πρόσωπα, κυρίως όμως νέο ήθος και ύφος διακυβέρνησης».

«Να γυρίσουν την πλάτη στην τοξικότητα» ζήτησε από τους πολίτες ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Μετά την άσκηση του εκλογικούς τους δικαιώματος, οι αρχηγοί, ακόμη και εκείνοι που ψήφισαν εκτός Αθηνών, επέστρεψαν στην πρωτεύουσα, προκειμένου να παρακολουθήσουν τα αποτελέσματα από τα κομματικά τους στρατηγεία.

Και αμέσως μετά, αφού οριστικοποιηθεί το αποτέλεσμα, να προβούν στις πιο … «ουσιαστικές» δηλώσεις, εκείνες που θα δώσουν τον τόνο της επόμενης μέρας, όταν στο τραπέζι θα βρεθούν όλα τα σενάρια σχηματισμού κυβέρνησης και ο γρίφος των συνεργασιών – σε περίπτωση μη επίτευξης αυτοδυναμίας – θα ζητά επιτακτικά απάντηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«H κυβερνοασφάλεια και οι διαρροές Προσωπικών Δεδομένων», είναι το αντικείμενο ερώτησης που κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελληνικός Κόσμος. Το παρών στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας ο οποίος έγινε δεκτός με το σύνθημα...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήλωση για την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία έκανε, μεταξύ άλλων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την έξοδό του από την...

ΔΙΕΘΝΗ

Μια προφανής ισραηλινή επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε μια σημαντική αεροπορική βάση κοντά στην κεντρική πόλη Ισφαχάν ενεργοποίησε την ιρανική αεράμυνα νωρίς το...