Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κατρίνης: Αύριο θα ανακοινωθεί εάν θα κρατήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τη διερευνητική

«Κάντε λίγη υπομονή, θα το μάθετε αύριο. Αφορά απόφαση του προέδρου και θα ανακοινωθεί αύριο» απάντησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης στους Μαρία Γεωργίου και Βασίλη Αδαμόπουλο, στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» σχετικά με το αν ο πρόεδρος του κόμματος θα παραδώσει την διερευνητική εντολή άμεσα ή όχι.

«Μέχρι και λίγες ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες, κάποιοι πόνταραν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι σε καθίζηση, είναι σε μονοψήφιο ποσοστό, ότι δεν θα δικαιώσει την πορεία επιστροφής. Όταν καταγράφεται μια άνοδος που είναι στο 40%, σε αυτό το κλίμα το εκλογικό, αυτό είναι μια πολύ σημαντική πολιτική επιτυχία, η οποία βεβαίως είναι αφετηρία για μια ακόμα μεγαλύτερη που ελπίζουμε και θα δουλέψουμε συστηματικά γι’ αυτό, να καταγραφεί στις επόμενες εκλογές» ανέφερε ο κ. Κατρίνης απαντώντας στο πανηγυρικό κλίμα που επικρατούσε στην Τρικούπη και το οποίο εξέφρασε και ο κ. Ανδρουλάκης, το βράδυ των εκλογών.

«Δεν νομίζω ότι εκφράζει αλαζονεία το ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει μια δικαίωση μιας προσπάθειας που έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα με νέα στελέχη, με μια νέα ηγεσία. Το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ θετικό. Εμείς δεν νομίζω ότι μπορεί να κατηγορηθούμε, για ποιο λόγο πανηγυρίσαμε το αποτέλεσμα.

Σε μια λογική, όπου κόμματα μένουν εκτός Βουλής, κόμματα καταγράφουν πτώση του 60%, σε μια λογική που και εγώ δεν το περίμενα το αποτέλεσμα της ΝΔ, το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ καταγράφει μια άνοδο 40% και καταγράφει και ποσοστά, όπως στην Ηλεία που φτάσαμε κοντά στο 20%, σε 6 περιφέρειες στη χώρα το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο, εδώ στην περιοχή μου σε τουλάχιστον 40 χωριά το ΠΑΣΟΚ είναι πρώτο κόμμα. Αυτό δείχνει και σε όλη την Ελλάδα συμβαίνει σε αρκετές περιοχές, ότι μια εποχή που ήταν δύσκολη για το ΠΑΣΟΚ, που ήταν και δύσκολο να λες ακόμα ότι είσαι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, παρήλθε ανεπιστρεπτί» συμπλήρωσε ο κ. Κατρίνης.

«Υπάρχει λοιπόν μια πορεία ανοδική. Είναι στο χέρι όλων των στελεχών να δουλέψουν και θα δουλέψουμε γι’ αυτό μέχρι τις επόμενες εκλογές, ώστε το ποσοστό αυτό είναι ακόμα να γίνει ακόμα μεγαλύτερο. Μία δυναμική, ρεαλιστική και υπεύθυνη αντιπολίτευση και ειδικά μια κοινοβουλευτική ομάδα που έχει πάρα πολλά νέα και άξια στελέχη, είναι ένα μεγάλο στοίχημα σε μια πορεία επανάκαμψης του ΠΑΣΟΚ» τόνισε ο κ. Κατρίνης.

Ως προς το ποσοστό που κατέγραψε η ΝΔ, ο κ. Κατρίνης, είπε χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος, που είναι από τους πιο σταθερούς, πολιτικά, πολέμιους της Νέας Δημοκρατίας βρίσκει εντυπωσιακό το αποτέλεσμα. «Θα έλεγα ότι δεν το περίμενε κανείς. Είναι εντυπωσιακή η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και είναι κάτι που θα πρέπει να το αναλύσουν σίγουρα στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι να το αποδίδουν στο γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ κατέγραψε την αύξηση του 40%. Και βεβαίως κι εμείς το αναλύουμε και θεωρούμε ότι ένα στοίχημα των επόμενων εκλογών είναι να υπάρχει μία ρεαλιστική αντιπολίτευση, δυναμική, με μία άλλη αισθητική, με μία άλλη πολιτική πρακτική. Γιατί ο κόσμος είδε και αξιολόγησε την αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς δεν πείστηκε από αυτό, γι’ αυτό και απέδωσε αυτό το αποτέλεσμα. Είναι λοιπόν ένα στοίχημα για όλους εμάς να μπορέσουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη ενός κόσμου, ένα σημαντικό ποσοστό το οποίο δεν διάκειται θετικά υπέρ της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη» προσέθεσε.

Σχολιάζοντας την δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ότι οι προοδευτικές δυνάμεις πανηγύρισαν περισσότερο απ’ ό,τι η ΝΔ, ο κ. Κατρίνης ανέφερε τα εξής. «Κατανοώ την αμήχανη θέση που βρέθηκαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του μετά το αποτέλεσμα της Κυριακή, υπενθυμίζω ότι μέχρι και την πρώτη εβδομάδα καλούσαν το ΠΑΣΟΚ σε προοδευτική συνεργασία και σύγκλιση. Ξαφνικά μετά το αποτέλεσμα, το ΠΑΣΟΚ ευθύνεται για την εκλογική καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί και να συμβαίνει αυτό, όμως σε κάθε περίπτωση, κανένας δεν μπορεί να εμφανίζεται ότι αυτονοήτως, όπως ήθελε ο κ. Τσίπρας, ότι είναι ο ηγεμόνας ενός χώρου που δεν του ανήκει πολιτικά και ιστορικά. Και αυτή τη στιγμή, αν και δεν μου επιτρέπεται να παρεμβαίνω στα εσωτερικά των κομμάτων, θα έπρεπε ίσως στον ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν μια καλύτερη ανάλυση των αποτελεσμάτων και να δουν ότι αν και τέσσερα χρόνια στη Βουλή είχαν το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δικαίωσε τις προσδοκίες ενός κόσμου που ήθελε να υπάρχει ένα αντίβαρο στην άνοδο του κυρίου Μητσοτάκη. Και βεβαίως αυτός είναι ο στόχος του ΠΑΣΟΚ».

Ερωτηθείς αν η επόμενη εκλογική μάχη θα επικεντρωθεί στον χώρο της Κεντροαριστεράς, ο κ. Κατρίνης απάντησε πως το διακύβευμα για το ΠΑΣΟΚ δεν είναι αυτό. «Εμείς είχαμε ξεκάθαρη πολιτική στόχευση. Το ΠΑΣΟΚ βγήκε αρκετά πιο δυνατό σε αυτές τις εκλογές. Νομίζω ότι ο κόσμος αρχίζει σιγά σιγά και συνειδητοποιεί ότι μια ρεαλιστική και υπεύθυνη αντιπολίτευση, την οποία χρειάζεται αυτή τη στιγμή ο τόπος, μπορεί να την εκφράσει το ΠΑΣΟΚ και εμείς συνεχίζουμε σε αυτόν τον αγώνα με προτάσεις, με ρεαλισμό και με προσπάθεια να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία κυρίως, αλλά να υπάρχει και μια αλλαγή στην πολιτική, η οποία αφορά τον κόσμο και τους πολλούς» προσέθεσε.

Απαντώντας στην επισήμανση των δημοσιογράφων, ότι τα ποσοστά που κατέγραψε το ΠΑΣΟΚ στα αστικά κέντρα, όπως στην Αθήνα, φέρνουν το κόμμα ακόμα και στην τέταρτη θέση, ο κ. Κατρίνης παραδέχθηκε αφενός ότι είναι εξαιρετικά χαμηλές οι επιδόσεις του κόμματος σε αυτές τις περιοχές, αντέτεινε όμως ότι αυξήθηκαν σε σχέση με τα αποτελέσματα των εκλογών του 2019.

«Ταυτόχρονα βλέπουμε ότι στις ίδιες περιοχές, στη Δυτική Αθήνα, στη Β’ Πειραιά, ο ΣΥΡΙΖΑ που ήταν κραταιός έπαθε στην κυριολεξία καθίζηση. Αυτό δείχνει τη μεταστροφή του εκλογικού σώματος. Είναι ένα ζήτημα που εμείς θα πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο, να ανεβάσουμε στο λεκανοπέδιο τα ποσοστά ακριβώς για να ανέβουν και πανελλαδικά τα ποσοστά. Και νομίζω αυτό το στοίχημα είναι το κλειδί ώστε το ΠΑΣΟΚ να βρει τη θέση που του αξίζει, να είναι πρωταγωνιστής και κυρίαρχος στο χώρο της Κεντροαριστεράς και βεβαίως να είναι και η αξιόπιστη αντιπολίτευση που χρειάζεται ο τόπος. Νομίζω ότι αυτό είναι θέμα δημοκρατίας, Είναι ένα στοίχημα για εμάς και θα δουλέψουμε πάρα πολύ» συμπλήρωσε ο κ. Κατρίνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 πραγματοποιείται η πέμπτη – από τις διαδοχικές – καταβολές ποσού 4.174.489,98 ευρώ, που αφορά την επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθεισών...

ΕΛΛΑΔΑ

«Να εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την αναζωογόνηση της πολιτικής διαδικασίας και την υλοποίηση της λύσης των δύο κρατών στη Μέση Ανατολή»,...

ΕΛΛΑΔΑ

Οργανωμένοι, πειθαρχημένοι και αποφασισμένοι, έτσι περιγράφονται από αστυνομικές πηγές οι συλληφθέντες για τα επεισόδια της 7ης Δεκεμβρίου που προκάλεσαν τον θάνατο του αστυνομικού Γιώργου...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν διέψευσε τη Δευτέρα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν διπλά μέτρα και σταθμά στην εφαρμογή του νόμου στην...