Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Πατέλης: Το ίδιο, ξαναζεσταμένο πρόγραμμα είναι το επικαιροποιημένο του ΣΥΡΙΖΑ (audio)

«Ως προς τις χθεσινές ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν είδα κάτι καινούργιο. Νομίζω ήταν το ίδιο πρόγραμμα πάνω κάτω, ξαναζεσταμένο, απλώς με μία παρουσίαση που θύμιζε λίγο τα town hall του Κυριάκου Μητσοτάκη» ανέφερε ο Αλέξης Πατέλης, σύμβουλος οικονομικών του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Καθρέφτης» με τον Χρήστο Μιχαηλίδη.

«Το ίδιο μη κοστολογημένο πρόγραμμα είναι, το οποίο κοστίζει 80 κάτι δισ., στο οποίο πρέπει να εντάξουμε και τις προτάσεις περί μειώσεων του ΦΠΑ. Δεν έχω καταλάβει σε όλη τη συζήτηση αυτή, από πού θα έρθουν τα χρήματα. Συνεχώς οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ξοδέψουμε γι’ αυτό, να κάνουμε αυτό και δεν υπάρχει μία συνεκτικότητα» προσέθεσε ο κ. Πατέλης.

Ως προς την γενικότερη μείωση των συντελεστών της έμμεσης φορολογίας, αυτό μπορεί να εξεταστεί προς το τέλος της επόμενης τετραετίας, αν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος, σημείωσε ο κ. Πατέλης, όπως έχει πει και ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός.

«Αυτό όμως θα ήταν μια γενικότερη πολιτική. Όμως για να φτάσεις σε αυτό το σημείο πρέπει πρώτα να έχεις καταπολεμήσει και την φοροδιαφυγή και να έχεις βρει τον δημοσιονομικό χώρο από κάπου, δεν έρχεται από το πουθενά αυτό το πράγμα. Τώρα ως προς τη συζήτηση για την ακρίβεια ομολογώ πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη έμφαση στον ΦΠΑ» συμπλήρωσε ο κ. Πατέλης.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο οικονομικός σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού, παρέπεμψε σε κάτι πιο απλό, όπως είπε χαρακτηριστικά, «το οποίο είναι, ότι αν ο σκοπός σου είναι να βοηθήσεις κάποιον ο οποίος είναι ευάλωτος, είναι προτιμότερο να δώσεις όλο το δημοσιονομικό χώρο προς αυτό το άτομο παρά να το σκορπίσεις προς όλους, το οποίο είναι ουσιαστικά η μείωση του ΦΠΑ».

«Είναι μια συνολική στήριξη ολόκληρου του πληθυσμού, όχι μόνο αυτών που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Αλλά δεν καταλαβαίνω την έμφαση σε αυτό το θέμα. Το βασικότερο διακύβευμα των εκλογών αλλά και της μελλοντικής οικονομικής πολιτικής είναι το πώς θα αυξήσουμε την πίτα. Υπάρχει μια υπερβολική συζήτηση για τη φορολογία, είτε αυτή των μερισμάτων είτε των γονικών παροχών, είτε του ΦΠΑ, η Νέα Δημοκρατία βέβαια πρεσβεύει τη μείωση της φορολογίας, ωστόσο το βασικότερο από όλα είναι να αυξήσουμε την πίτα. Και εδώ κατά την άποψή μου και την άποψη της Νέας Δημοκρατίας, αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω των επενδύσεων και δεν έχουμε ακούσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης στις πάρα πολλές προτάσεις που κάνουν πώς σκοπεύουν να μεγαλώσουν την πίτα, να αυξήσουν τον πλούτο της χώρας για όλους και αυτή θα είναι η βάση και για την αύξηση των μισθών και για την καλύτερη υγεία που όλοι θέλουμε και όχι μικροαλλαγές δεξιά και αριστερά και πυροτεχνήματα. Και μάλιστα λοιδορούν τους επενδυτές και εν τέλει δεν καταλαβαίνω πώς μια χώρα η οποία για δέκα χρόνια ήταν σε κρίση θα μπορέσει να προσελκύσει πολλά επενδυτικά κεφάλαια με τη ρητορική και τις πολιτικές της αντιπολίτευσης» τόνισε ο κ. Πατέλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Μία ένορκος στην ποινική δίκη του Ντόναλντ Τραμπ απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά της αφού δήλωσε ότι αισθάνεται φόβο καθώς δημοσιοποιήθηκαν ορισμένα στοιχεία της ταυτότητάς...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στο Κόσοβο, Jeff Hovenier, δήλωσε ότι οι πρόσφατες περιπτώσεις δολοφονιών και αυτές της ενδοοικογενειακής βίας δείχνουν την ανάγκη...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Υπογραμμίζω για μία ακόμα φορά ότι το έργο της διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές βαίνει προς ολοκλήρωση και δεν υπάρχει καμιά απολύτως...

ΔΙΕΘΝΗ

Η πρώτη απευθείας επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ στις 13 Απριλίου έχει επαναφέρει το σημείο εστίασης στις ικανότητες της αεροπορικής άμυνας καθώς οι Ισραηλινοί...