Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας από «Λαϊκό»: Την επόμενη τετραετία επενδύουμε στο ΕΣΥ και στην ανασυγκρότησή του

Στο Λαϊκό Νοσοκομείο βρέθηκε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και μίλησε για τριτοκοσμική εικόνα στα νοσοκομεία, που όπως είπε, «δεν μας αξίζει». Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε ως ύψιστη προτεραιότητα της επόμενης τετραετίας την ενίσχυση και τη στήριξη του ΕΣΥ. Στη συνέχεια μίλησε σε συγκεντρωμένους πολίτες στα Ιλίσια.

Στο Λαϊκό Νοσοκομείο και με πολύ νωπές τις μνήμες από τα δύο τραγικά συμβάντα με τους θανάτους δύο γυναικών τις προηγούμενες ημέρες λόγω προβλημάτων στη στελέχωση του ΕΚΑΒ και σοβαρών αρρυθμιών, όπως καταγγέλθηκε στην λειτουργία του ΕΣΥ, ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε ως ύψιστη προτεραιότητα της επόμενης τετραετίας την ενίσχυση και την στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

«Αυτή τη φορά, το πραγματικό διακύβευμα της κάλπης δεν είναι οι ανοησίες που συζητούνταν τον Μάιο, αν έχουμε σχέδιο μέσα ή έξω από το ευρώ. Αυτά έχουν τελειώσει το 2015 και ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε το χρέος του».

«Το πραγματικό διακύβευμα και ερώτημα είναι αν θα γίνουμε Ευρώπη, αν θα πλησιάσουμε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, αν θα έχουμε ισχυρό και ανθρώπινο κοινωνικό κράτος ή αν θα μείνουμε ουραγοί στην Ευρώπη» τόνισε ο κ. Τσίπρας, ασκώντας σφοδρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη και καταλογίζοντας στην κυβέρνησή του «απαξίωση και υποστελέχωση του ΕΣΥ που δίνει, πλέον εικόνα διάλυσης, παρά τα διδάγματα που υπήρξαν από την πανδημία».

«Το σημαντικότερο διακύβευμα, είναι αν θα έχουμε ανασυγκρότηση και ισχυρό ΕΣΥ ή την πλήρη διάλυσή του και δυνατότητα να μπορούν να επιβιώσουν, να επιζήσουν μόνο όσοι έχουν χρήματα. Δεν μας αξίζει μια τέτοια Ελλάδα» τόνισε

«Να παλέψουμε μαζί», ανέφερε στους γιατρούς και νοσηλευτές, στους οποίους μίλησε για ανασυγκρότηση του ΕΣΥ, επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για μονιμοποίηση του προσωπικού, εισαγωγικό μισθό στα 2.000 ευρώ για τους γιατρούς και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Δήλωσε συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας

«Στόχος μας είναι την επόμενη τετραετία να επενδύσουμε σε ένα πράγμα. Μπορούμε να επενδύσουμε σε ένα μόνο πράγμα; Αν μπορούμε, αυτό είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η ανασυγκρότηση του. Ένα νέο ισχυρό σύστημα υγείας. Αυτή είναι η δική μας δέσμευση. Αυτό είναι το δικό μας σχέδιο. Αυτή είναι ίσως η πιο σημαντική δέσμευση και υπόσχεση. Θα παλέψουμε για τις ανάγκες της κοινωνίας. Θα παλέψουμε για να μην βλέπουμε εικόνες σαν αυτές. Ανθρώπους να χάνονται σαν το σκυλί σε μια καρότσα αγροτικού. Θα παλέψουμε για να υπάρξουν καλύτερες συνθήκες στα δημόσια νοσοκομεία για τους γιατρούς και για τους εργαζόμενους. Δε θα αφήσουμε να συμβεί η ιδιωτικοποίηση, η απαξίωση του ΕΣΥ, η δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης μονάχα όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα. Αυτό θα οδηγήσει σε μια κοινωνία τεράστιων ανισοτήτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στο Γαλάτσι τοποθετήθηκαν 43, γκαζάκια σε είσοδο πολυκατοικίας. Πορκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές, ενώ άγνωστος παραμένει ο στόχος.  

ΔΙΕΘΝΗ

Στις μεταμοσχεύσεις οργάνων κάθε λεπτό μετράει… Για αυτόν τον λόγο, πυροσβέστες έσπευσαν προ ημερών με ελικόπτερο στην κορυφή ενός βουνού, στην πολιτεία του Ρίο...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση εργασίας για τον συντονισμό όλων των ενεργειών με σκοπό την ολοκλήρωση των Ψηφιακών Έργων της Δικαιοσύνης είχαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Γιώργος Φλωρίδης...

ΔΙΕΘΝΗ

Το πτώμα μετανάστριας βρέθηκε σήμερα 26/9 σε ακτή της βόρειας Γαλλίας, έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή και οργάνωση βοήθειας των μεταναστών. Το άψυχο σώμα...