Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει σύγχρονο αντικαρκινικό νοσοκομείο – Η δέσμευση για το γήπεδο του ΠΑΟΚ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποιεί περιοδεία στην Κεντρική Μακεδονία καθώς νωρίτερα επισκέφθηκε το Κιλκίς, στη συνέχεια τη Θεσσαλονίκη και αργότερα θα βρεθεί στην Πιερία.

Σε συγκέντρωση πολιτών στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Εν μέσω μεγάλων δυσκολιών κρατήσαμε την πατρίδα μας όρθια, βάλαμε την οικονομία μας σε μια τροχιά ανάπτυξης, προστατεύσαμε και προστατεύουμε τα σύνορά μας, γιατί η πατρίδα μας έχει σύνορα και στον αέρα και στη θάλασσα και στη στεριά, ενισχύσαμε τις ένοπλες δυνάμεις μας, η φωνή της Ελλάδος ακούγεται και πάλι με αυτοπεποίθηση στο εξωτερικό.

Είμαι σίγουρος ότι έχουμε μαζί μας πολλούς αγρότες παραγωγούς. Εσείς ξέρετε καλύτερα από εμάς αν η Κυβέρνηση αυτή στήριξε τον πρωτογενή τομέα, πώς μειώσαμε τη φορολογία για τους αγρότες οι οποίοι συνεργάζονται, ποιοι ήταν κοντά σας στις κρίσεις του Covid, ποιοι έβγαλαν έξτρα χρήματα για τον πόλεμο για την Ουκρανία. Ποιοι στάθηκαν κοντά σας για αποζημιώσεις μετά από φυσικές καταστροφές. Παραπάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ πληρώσαμε σε ζημιές από φυσικές καταστροφές. Μόνο τα 500 εκατομμύρια ήρθαν από τον ΕΛΓΑ, τα υπόλοιπα 500 εκατομμύρια ήρθαν από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Και μπορέσαμε και τα δώσαμε τα χρήματα αυτά, ακριβώς επειδή η οικονομία πηγαίνει καλά. Και όταν η οικονομία πηγαίνει καλά, υπάρχει πλεόνασμα για να στηριχθεί η κοινωνία σε κάθε δυσκολία. Γιατί εμείς δεν μιλάμε για τα έργα μας, εμείς μιλάμε με τα έργα μας.

Και έχουμε και ακόμα κάποιες εκκρεμότητες εδώ. Μια δέσμευσή μας την οποία πρέπει να υλοποιήσουμε εδώ για τη βόρεια Ελλάδα. Λοιπόν, γήπεδο και στον ΠΑΟΚ. Ουδέποτε στην Βόρεια Ελλάδα και ειδικά στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης δεν είχαν δρομολογηθεί τόσα σημαντικά, τόσα μεγάλα έργα.

Θυμάστε την κουβέντα που γινόταν για το Μετρό. Το 2019 παραλάβαμε μια τραγική κατάσταση. Είχα την ευκαιρία πριν από ένα μήνα, μπήκα στο Μετρό, έκανα όλη τη διαδρομή και η Θεσσαλονίκη στις αρχές του 2024 θα έχει και Μετρό και αρχαία.

Μαζί με τα σημαντικά άλλα έργα υποδομής τα οποία γίνονται, από το Flyover μέχρι τα καινούργια νοσοκομεία, το καινούργιο αντικαρκινικό νοσοκομείο. Να πω μια κουβέντα γι’ αυτό γιατί ξέρετε έγινε μεγάλο θέμα για τα ζητήματα των θεραπειών για τον καρκίνο και θέλω και από εδώ να ξαναπώ ότι η δική μας Κυβέρνηση αυτό το οποίο έχει εξασφαλίσει, είναι ο κάθε ασθενής να έχει πρόσβαση στην καλύτερη δυνατή θεραπεία την οποία θα του συνταγογραφήσει ο γιατρός του, ανεξαρτήτως κόστους και αυτή η πολιτική θα συνεχιστεί για όλους τους ασθενείς με καρκίνο.

Και είναι πραγματικά θλιβερό αυτοί οι οποίοι μας κουνούσαν το δάχτυλο για μία άστοχη δήλωση ενός βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, τώρα να αποκαλύπτεται ότι δικά του στελέχη είχαν πει ακριβώς τα ίδια πράγματα και να μην έχουν το θάρρος να το αναγνωρίσουν τουλάχιστον. Δύο μέτρα και δύο σταθμά και σε αυτά, δυστυχώς, από την αντιπολίτευση, αλλά επειδή τα θέματα της υγείας είναι πολύ σοβαρά, τα θέματα αυτά, για να μπορούν να εργαλειοποιούνται.

Εμείς, αυτό το οποίο μπορούμε να εγγυηθούμε, είναι ότι εδώ, η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, θα αποκτήσει επιτέλους ένα σύγχρονο αντικαρκινικό νοσοκομείο το οποίο θα αντικαταστήσει το «Θεαγένειο», ώστε να έχετε τη δυνατότητα να έχετε πρόσβαση στην καλύτερη δυνατή ποιότητα θεραπείας για αυτήν την αρρώστια, η οποία λίγο πολύ έχει χτυπήσει κάθε ελληνικό σπίτι.

Για το γήπεδο του ΠΑΟΚ, να πω μία κουβέντα ακόμα, ότι πολεοδομικά το Προεδρικό Διάταγμα για τις χρήσεις γης έχει ολοκληρωθεί. Εμείς κάναμε αυτά τα οποία έπρεπε να κάνουμε και τώρα πρέπει να συνεργαστούμε με τον επενδυτή για να φτιαχτεί επιτέλους το γήπεδο του ΠΑΟΚ, ώστε να μην έχετε κανένα παράπονο εδώ και η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει και αυτή ένα -τουλάχιστον σε πρώτη φάση- υπερσύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες εναντίον υποδομών στρατηγικής σημασίας στην Καμιένσκε, περιοχή κοντά στην πόλη Ντνίπρο της κεντρικής Ουκρανίας, με αποτέλεσμα...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέχρι και τις 2 Απριλίου, παρατείνονται οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών στη Φορολογική Διοίκηση και των δόσεων ρυθμίσεων / διευκολύνσεων που λήγουν στις...

ΔΙΕΘΝΗ

Τη χρηματοδότηση της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) θα επαναλάβει προσεχώς η Ιαπωνία μετά απο σχεδόν δύο μήνες παγώματος των...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι χθες Πέμπτη, για δεύτερη ημέρα στη σειρά, δυνάμεις του κατέστρεψαν 4 μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα των ανταρτών Χούθι της...