Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Ενημέρωση για το ηφαίστειο στην Σαντορίνη από τον δήμο Θήρας

Φρέσκο νερό σε πολλά χωριά της Σαντορίνης με το μεγαλύτερο έργο ύδρευσης που έχει κατασκευαστεί ποτέ στο νησί!

Το Ινστιτούτο Μελέτης και Παρακολούθησης του Ηφαιστείου Σαντορίνης, σε συνεργασία με τον Δήμο Θήρας, διοργανώνει ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό και τις αρχές της Σαντορίνης.

Θέμα της εκδήλωσης είναι «Τα Ηφαίστεια της Σαντορίνης – Ενημέρωση για την κατάστασή τους». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, ώρα 19:15, στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο, στα Φηρά.

Οι κύριες ομιλίες της εκδήλωσης θα είναι:

1. Ο ρόλος των ηφαιστείων στην εξέλιξη του ανθρώπου, Γιώργος Βουγιουκαλάκης (Δρ. Ηφαιστειολογίας, ΙΓΜΕ, Συντονιστής της Επιστημονικής Επιτροπής του ΙΜΠΗΣ).

2. Η παρακολούθηση του ηφαιστείου της Σαντορίνης: Μαθήματα από το παρελθόν και προοπτικές για το μέλλον, Κων/νος Παπαζάχος (Καθηγητής Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γενικός Γραμματέας του ΙΜΠΗΣ).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δράσης του Δήμου Θήρας με τίτλο: «ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ, ΤΟ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ» και στόχο έχει να ενημερώσει την κοινωνία της Σαντορίνης για την τρέχουσα κατάσταση και εξέλιξη του ηφαιστείου, αλλά και τη σχέση του ηφαιστείου με το φυσικό περιβάλλον και την κοινωνία του νησιού μας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Την επόμενη μέρα, Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, ώρες 09.30 – 14.00 (αναχώρηση από το λιμάνι του Αθηνιού) η ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. σε συνεργασία με το ΙΜΠΗΣ, διοργανώνουν ανοιχτή περιήγηση με σκάφος στην καλντέρα της Σαντορίνης και ξενάγηση στο Ηφαίστειο από το επιστημονικό προσωπικό του ΙΜΠΗΣ.

Η ανταπόκριση του κοινού υπήρξε ιδιαίτερα μεγάλη και οι συμμετοχές έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Χρήσιμες πληροφορίες για την περιήγηση στο Ηφαίστειο:

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φορούν κατάλληλα παπούτσια για την ανάβαση στο Ηφαίστειο, να έχουν μαζί τους καπέλο, αντηλιακή προστασία, νερό και σνακ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Δ.Ε.Υ.Α. Θήρας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή Περίσσας, λόγω νέας σύνδεσης Αποχέτευσης Η Δ.Ε.Υ.Α. Θήρας γνωστοποιεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή Περίσσα και συγκεκριμένα στο ύψος...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Οργανωτικός πυρετός επικρατεί στην Πάρο και στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου λίγες μέρες πριν την τελετή έναρξης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Optimist της κατηγορίας κάτω...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Λαμπαδηδρόμος η Κατερίνα Μονογυιού στο ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας στη Σαντορίνη Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού παρευρέθηκε στην Σαντορίνη και...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Σαντορίνη: Εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης Βουρβουλιανών Πατριωτών από τα Ναζιστικά στρατεύματα Ο Δήμος Θήρας και η Δημοτική Κοινότητα Βουρβούλου εκφράζοντας την βαθύτατη ευγνωμοσύνη τους...