Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Αναρτήθηκαν οι δασικοί χάρτες για τη Σαντορίνη – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Αναρτήθηκαν οι δασικοί χάρτες για τη Σαντορίνη - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Από το Σάββατο 20/10/2018 οι δασικοί χάρτες για την Σαντορίνη, και τις περιοχές οι οποίες δεν είχαν συμπεριληφθεί στην προηγούμενη ανάρτηση του Νοεμβρίου 2017.

Συγκεκριμένα έχουν αναρτηθεί δασικοί χάρτες για τις περιοχές: Βόθωνας, Βουρβούλος, Φηρά, Καρτεράδος, Μεσαριά, Έξω Γωνιά, Ημεροβίγλι, Οία και Θηρασιά.

Οι δημότες παρακαλούνται όπως ενημερωθούν σχετικά από την ιστοσελίδα του Εθνικού Κτηματολογίου και Χαρτογράφησης κατά πόσον οι ιδιοκτησίες περιλαμβάνονται εντός των ορίων των δασικών χαρτών με ένα κλικ ΕΔΩ.

Στην περίπτωση κατά την οποία περιλαμβάνονται, θα πρέπει να υποβάλλουν αντίρρηση κατά του περιεχομένου του δασικού χάρτη εντός διαστήματος δυο μηνών και να προσκομίσουν κάθε απαραίτητο στοιχείο με το οποίο θα αποδεικνύουν την μη δασική μορφή της ιδιοκτησίας τους (τοπογραφικά διαγράμματα, τίτλους κτήσεως, εκθέσεις φωτοερμηνείας κτλ).

Η αίτηση αντίρρησης υποβάλλεται ηλεκτρονικά στην ακόλουθη διεύθυνση του Εθνικού Κτηματολογίου με ένα κλικ ΕΔΩ.

Το SantoriniNews.gr είχε ΠΡΩΤΟ ενημερώσει τους κατοίκους της Σαντορίνης

Το Το SantoriniNews.gr ακολουθώντας την πλήρη ειδησεογραφία από την πρώτη στιγμή είχε ενημερώσει τους κατοίκους της Σαντορίνης για την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Μπορείτε να δείτε το δημοσίευμα από το Σάββατο 20/10 με ένα κλικ ΕΔΩ.

Η πρώτη «φουρνιά» της ρύθμισης αφορά όσους έχουν νόμιμη οικοδομική άδεια σε μη δασικές εκτάσεις ή εκτάσεις που πλέον έχουν αλλάξει χαρακτήρα και δεν είναι δάση, ενώ παραμένει γκρίζα ζώνη τι θα γίνει με τους πολίτες των οποίων τα κτίσματα είναι αυθαίρετα.

Από το υπουργείο Περιβάλλοντος διαμήνυσαν πως σε συνεννόηση με το υπουργείο Υποδομών θα υπάρξει δεύτερη κοινή νομοθετική ρύθμιση για τις κατηγορίες αυτές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να δοθούν κίνητρα για αποκατάσταση περιουσιών, οι οποίες όμως κατοικίες δεν εμπίπτουν στη δασική νομοθεσία.

Αναρτήσεις

Πιο συγκεκριμένα, χάρτες θα αναρτηθούν στη Διεύθυνση Δασών Ανατολικής Αττικής για τις περιοχές των προκαποδιστριακών ΟΤΑ Ραφήνας, Ν. Μάκρης, Πικερμίου, Ζωγράφου, Βύρωνα, Καισαριανής, Ν. Ιωνίας, Αμαρουσίου, Μελισσίων και Φιλοθέης. Στη Διεύθυνση Δασών Δυτικής Αττικής για τον προκαποδιστριακό ΟΤΑ Μεγαρέων.

Στη Διεύθυνση Δασών Δράμας για το σύνολο της περιοχής αρμοδιότητάς της, πλην των προκαποδιστριακών ΟΤΑ Δράμας, Καλαμπακίου, Κεφαλαρίου, Αγίου Αθανασίου, Καλαμώνος και Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι οποίοι έχουν ήδη αναρτηθεί.

Στη Διεύθυνση Δασών Κυκλάδων για τους προκαποδιστριακούς ΟΤΑ Αδάμαντος (Μήλος), Ανάφης (Ανάφη), Ανω Μεράς (Μύκονος), Βόθωνος, Βουρβούλου, Εξω Γωνιάς, Ημεροβιγλίου, Θήρας, Θηρασίας, Καρτεράδου, Μεσαριάς, Οίας (Θήρα), Σικίνου (Σίκινος), Ανω Μεριάς, Φολεγάνδρου (Φολέγανδρος).

Στη Διεύθυνση Δασών Κοζάνης για χορτολιβαδικές εκτάσεις προκαποδιστριακού ΟΤΑ Κοζάνης.

Οπως έκανε γνωστό ο κ. Φάμελλος, τον Νοέμβριο πρόκειται να αναρτηθούν οι δασικοί χάρτες των Γλυκών Νερών, της Παιανίας, του Χαλανδρίου, του Χολαργού, της Αρτέμιδος, των Σπάτων και Λούτσας, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης. Επονται τον Δεκέμβριο οι χάρτες του Αγίου Στεφάνου, του Διονύσου, της Ροδοπόλεως, της Ανοίξεως, της Σταμάτας, της Κρωπίας και της Κερατέας. Το 2019 και σε κλιμακωτή ανάρτηση έρχονται οι δασικοί χάρτες για τις περιοχές: Αγίου Κωνσταντίνου, Καλυβίων-Θορικού, Αναβύσσου, Κουβαρά, Λαυρεωτικής, Παλαιάς Φώκαιας, Σαρωνίδας, Ανω Λιοσίων, Αυλώνος, Αφιδνών, Αχαρνών, Ζεφυρίου, Θρακομακεδόνων, Κρυονερίου, Λυκόβρυσης, Μαλακάσας, Μεταμορφώσεως, Παπάγου, Πεύκης, Πολυδενδρίου και Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

Παράλληλα, δίνεται παράταση και συγκεκριμένα έως τις 15 Ιανουαρίου 2019 για την υποβολή αντιρρήσεων επί των δασικών χαρτών στις Διευθύνσεις Δασών Τρικάλων (για το σύνολο των περιοχών αρμοδιότητάς της), Καβάλας (για τον Δήμο Νέστου), Δυτικής Αττικής (για τους ΟΤΑ Ελευσίνας, Μαγούλας, Ν. Περάμου, Οινόης, Ερυθρών, Βιλίων ΠΕ Δυτ. Αττικής και Κορυδαλλού ΠΕ Πειραιώς) και Ανατολικής Αττικής (για τους ΟΤΑ Αγ. Παρασκευής, Βριλησσίων, Ηρακλείου Αττικής, Ανθούσας, Γέρακα, Παλλήνης Δήμου Παλλήνης και Ν. Ψυχικού Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού).

Αναφορικά με τις αντιρρήσεις δασικών χαρτών κατά την περίοδο Ιανουάριος – Σεπτέμβριος 2017 υποβλήθηκαν 134.121 αντιρρήσεις, ενώ η έκταση αποδεκτών πρόδηλων ήταν 450.728. Για την περίοδο Οκτώβριο 2017 – Σεπτέμβριο 2018, η πρώτη αποτίμηση δείχνει 46.134 αντιρρήσεις, εκ των οποίων οι 4.156 αιτήσεις πρόδηλων λαθών αφορούν μόνο τη βάση του Κτηματολογίου γιατί μπορούν να υποβάλλονται και στη Δασική Υπηρεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Σαντορίνη: 70 παγκοσμίου κλάσης επαγγελματίες οινοχόοι, στους αμπελώνες του νησιού Στη Σαντορίνη, με πρωτοβουλία του Court of Master Sommeliers Europe (CMS) και του WSPC,...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Δήμος Θήρας: Οι θέσεις για την άσκηση υπαίθριου στάσιμου εμπορίου και παρασκευή πρόχειρων γευμάτων ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 19/04/2024 Με την υπ΄αριθμ. 109/2024 απόφαση,...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Blue Star Chios: Αναχώρηση από Σαντορίνη με φόντο την μαγευτική Καλντέρα To F/B Blue Star Chios αναχωρεί από το λιμάνι της Σαντορίνης (Αθηνιός) με...

ΕΛΛΑΔΑ

Μια διεθνής ομάδα επιστημόνων- μέλη της ωκεανογραφικής αποστολής 398 του Διεθνούς Προγράμματος Εξερεύνησης των Ωκεανών (IODP) θα συναντηθεί από τις 20 ως τις 25...