Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Ολοκληρώθηκε το ενημερωτικό διήμερο για το ηφαίστειο στην Σαντορίνη

Ολοκληρώθηκε το ενημερωτικό διήμερο για το ηφαίστειο στην Σαντορίνη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το συνέδριο ενημέρωσης για το ηφαίστειο στην Σαντορίνη.

Το διήμερο περιελάμβανε ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στο Μπελλώνειο καθώς και εκπαιδευτική εκδρομή στην Νέα Καμένη & περιήγηση με σκάφος στα πρανή της καλδέρας την Κυριακή 21 Οκτωβρίου για τους κατοίκους της Θήρας.

Διαβάστε ακόμα: Σαντορίνη: Το ηφαίστειο έφτασε κοντά στην έκρηξη το 2011 – Τι λένε οι επιστήμονες

Παράλληλα σε ό,τι αφορά την εκδρομή της Κυριακής, αυτή αποτέλεσε μια εξαιρετική εμπειρία για τους συμμετέχοντες, οι οποίοι επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό κατά την ξενάγησή τους από το επιστημονικό προσωπικό του Ι.Μ.Π.Η.Σ., ενώ οι ιδανικές καιρικές συνθήκες ενίσχυσαν περαιτέρω την καλή διάθεση όλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Δήμος Θήρας και η ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μελέτης και Παρακολούθησης του Ηφαιστείου Σαντορίνης (Ι.Μ.Π.Η.Σ.) πραγματοποίησαν για τρίτη συνεχή χρονιά ένα ενημερωτικό διήμερο για το Ηφαίστειο της Σαντορίνης.

Το διήμερο περιελάμβανε ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στο Μπελλώνειο καθώς και εκπαιδευτική εκδρομή στην Νέα Καμένη & περιήγηση με σκάφος στα πρανή της καλδέρας την Κυριακή 21 Οκτωβρίου για τους κατοίκους της Θήρας.

Κύριοι ομιλητές της εκδήλωσης στο Μπελλώνειο ήταν ο κ. Γιώργος Βουγιουκαλάκης (Δρ. Ηφαιστειολογίας), με θέμα τον Ρόλο των Ηφαιστείων στην εξέλιξη του ανθρώπου και ο κ. Κώστας Παπαζάχος (Καθηγητής Α.Π.Θ.) με θέμα Παρακολούθηση του Ηφαιστείου της Σαντορίνης: Μαθήματα από το παρελθόν και προοπτικές για το μέλλον.

Σε ό,τι αφορά την εκδρομή της Κυριακής, αυτή αποτέλεσε μια εξαιρετική εμπειρία για τους συμμετέχοντες, οι οποίοι επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό κατά την ξενάγησή τους από το επιστημονικό προσωπικό του Ι.Μ.Π.Η.Σ., ενώ οι ιδανικές καιρικές συνθήκες ενίσχυσαν περαιτέρω την καλή διάθεση όλων.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής προσκλήθηκε ομάδα δημοσιογράφων από πανελλαδικά μέσα ενημέρωσης με στόχο την ενίσχυση του εναλλακτικού, εκτός υψηλής περιόδου τουρισμού και της παραπάνω ανάπτυξης του τουρισμού ειδικού ενδιαφέροντος (γεωλογικού) στο νησί μας.

Ο Δήμος Θήρας και η ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του διημέρου αυτού και εξασφάλισαν την μετακίνηση και διαμονή των δημοσιογράφων:

 • Τους επιστήμονες του Ι.Μ.Π.Η.Σ., Κώστα Παπαζάχο, Μιχάλη Φυτίκα, Σπύρο Παυλίδη και Γιώργο Βουγιουκαλάκη.
 • Την Ένωση Λεμβούχων για τη δωρεάν διάθεση δύο σκαφών για την εκδρομή στο Ηφαίστειο.
 • Την Aegean Airlines και την Blue Star Ferries για τη διάθεση δωρεάν εισιτηρίων.
 • Την κ. Μάγια Ευσταθίου της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και τον κ. Λευτέρη Ζώρζο για τις ξεναγήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού μας.
 • Την κ. Βάνη Βαλλιάνη Νομικού και το προσωπικό του Μουσείου Τομάτας στη Βλυχάδα.
 • Τον κ. Μάριο Μπεκιάρη του ξενοδοχείου Altana,
 • τον κ. Γιώργο Καλφόπουλο του ξενοδοχείου Rocabella,
 • τον κ. Μανώλη Καραμολέγκο του ξενοδοχείου Casa Florina και
 • την κ. Ελένη Κωνσταντινίδη του ξενοδοχείου Heliotopos.
 • Τον κ. Γιώργο Χατζηγιαννάκη και το εστιατόριο Selene Wine & Meze.
 • Το οινοποιείο Χατζηδάκη / Hatzidakis Winery.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε στη Σαντορίνη, όταν τουρίστας, που οδηγούσε γουρούνα, έστριψε για να φωτογραφήσει την Καλντέρα, με αποτέλεσμα να παρασύρει και να τραυματίσει θανάσιμα...

ΕΛΛΑΔΑ

Εκτεταμένη φοροδιαφυγή ανακάλυψαν οι έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σε τέσσερις επιχειρήσεις ξενοδοχείων και ενοικίασης δωματίων, στην Σαντορίνη. Πρόκειται για περιπτώσεις, κατά τις...

ΕΛΛΑΔΑ

Μετά τα χαστούκια και τα χτυπήματα στο κεφάλι στα μπαρ της Ίου, ίδιες εικόνες και σε μπαρ στη Σαντορίνη. Οι τουρίστες στο δημοφιλέστατο νησί...

ΕΛΛΑΔΑ

Μια διεθνής επιστημονική ομάδα πιστεύει ότι έχει πλησιάσει περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο να προσδιορισθεί η πιθανότερη χρονολογία για την τεράστια έκρηξη του...