Σαντορίνη: Ξεκίνησε το πρόγραμμα στείρωσης για αδέσποτα σκυλιά

Σαντορίνη: Ξεκίνησε το πρόγραμμα στείρωσης για αδέσποτα σκυλιά

Ξεκίνησε την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου στη Σαντορίνη, το ειδικό πρόγραμμα στείρωσης αδέσποτων σκυλιών που θα διαρκέσει περίπου τέσσερις εβδομάδες.

Η δράση οργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό για την προστασία των ζώων Protect Animals Greece σε συνεργασία με τον Δήμο Θήρας και τους κτηνιάτρους στη Σαντορίνη ενώ η στείρωση είναι σημαντική για να αποφεύγονται ανεπιθύμητες συνεχόμενες γέννες και ταλαιπωρία των σκύλων.

Τα αδέσποτα σκυλιά περισυλλέγονται από ομάδα εκπαιδευτών σκύλων και μεταφέρονται στα κτηνιατρεία όπου και γίνονται οι στειρώσεις. Όσοι κάτοικοι του νησιού γνωρίζουν πού βρίσκονται αδέσποτα σκυλιά ή φροντίζουν αδέσποτα σκυλιά, μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα εκπαιδευτών με τους εξής τρόπους:

Συμμετέχοντας στο στάδιο της περισυλλογής βοηθώντας τους εκπαιδευτές να πλησιάσουν τα σκυλιά πιο εύκολα
Μεταφέροντας αδέσποτα σκυλιά σε ένα από τα κτηνιατρεία, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού με τον υπεύθυνο του προγράμματος

Ενημερώνοντας τηλεφωνικά την υπεύθυνη της ομάδας, υποδεικνύοντας που βρίσκονται αδέσποτα.
Οι κάτοικοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη της ομάδας την κ. Ελευθερία στο τηλ. 6945415750 ή τον κ. Πάνο στο τηλ. 6945297753.

Μέσα στους επόμενους μήνες θα προγραμματιστεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα σχολεία για την ασφάλεια γύρω από τα σκυλιά, τις ανάγκες των σκύλων, τις υιοθεσίες και πώς μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά στη ζωή ενός ζώου.