Οργή στην Σαντορίνη – Γιατί κατηγορούν τον δήμαρχο Νίκο Ζώρζο

Οργή στην Σαντορίνη – Γιατί κατηγορούν τον δήμαρχο Νίκο Ζώρζο

Τα διάσηµα σοκάκια στην Σαντορίνη και το ειδυλλιακό ηλιοβασίλεµα στο Ηµεροβίγλι περιµένουν να απολαύσουν οι εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες που θα επισκεφθούν φέτος τη Σαντορίνη.

Τα ροµαντικά τοπία, οι µαγευτικές παραλίες και το διάσηµο ηφαίστειο δεν αρκούν, όµως, για να «καλύψουν» τα δεκάδες προβλήµατα που αντιµετωπίζει το νησί.

Τα σκουπίδια που έχουν «πνίξει» τα παραδοσιακά σοκάκια, το επικίνδυνο οδικό δίκτυο και το ακατάλληλο λιµάνι είναι µόνο κάποια από τα καθηµερινά προβλήµατα που ο δήµος αδυνατεί να επιλύσει, σύµφωνα µε τους οργισµένους κατοίκους του νησιού, πολλοί από τους οποίους καταλογίζουν στον απερχόµενο δήµαρχο Νίκο Ζώρζο ατολµία και ανεπάρκεια.

Οπως καταγγέλλουν στην Real News ο επικεφαλής συνδυασµών αλλά και πρώην συνεργάτες του δηµάρχου, οι αυτοσχέδιοι σκουπιδότοποι, τα σάπια απορριµµατοφόρα, οι πρωτοφανείς ελλείψεις στις υποδοµές και το κατεστραµµένο λιµάνι του Αθηνιού παραπέµπουν σε µια εικόνα ενός τουριστικού προορισµού υπό διάλυση.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν, πίσω από τη φανταχτερή βιτρίνα κρύβεται «καµουφλαρισµένη» η πραγµατική Σαντορίνη, η οποία «υποφέρει», χωρίς ο δήµαρχος να µοιάζει ικανός να θεραπεύσει τις «πληγές» της µε…
επιδέξιους χειρισµούς.

«Να µας κρίνουν µε επιείκεια…»

«Το ζητούµενο για τη φετινή τουριστική περίοδο δεν είναι αν θα έρθουν τουρίστες, αλλά φεύγοντας πόσοι από αυτούς θα θελήσουν να επιστρέψουν, µετά από αυτά που θα αντικρίσουν.

Με την υπάρχουσα κατάσταση στις υποδοµές, το κατεστραµµένο οδικό δίκτυο, τις τεράστιες ελλείψεις στην καθαριότητα και το ανέτοιµο λιµάνι του Αθηνιού είναι δύσκολο να ξανάρθουν», δηλώνει στην Real News ο Γιάννης Αργυρός, που είχε εκλεγεί µε τον συνδυασµό του δηµάρχου Νίκου Ζώρζου και ο οποίος στις επικείµενες εκλογές θα είναι υποψήφιος µε τον συνδυασµό της αντιπολίτευσης.

«Aυτό που θέλω να πω σε αυτούς που φέτος θα επισκεφθούν το νησί µας είναι να µας κρίνουν µε επιείκεια. Θέλω να πιστεύω ότι από του χρόνου τα πράγµατα θα είναι καλύτερα. Το κακό είναι ότι ο δήµαρχος δεν αντιλαµβάνεται την ανυπαρξία του, αλλά και κυρίως δεν έχει συνειδητοποιήσει το µέγεθος της ζηµιάς που προκαλεί στο νησί. Η Σαντορίνη έχει µείνει ακυβέρνητη και, κάθε ηµέρα που περνά, πηγαίνει και ένα βήµα πιο κάτω», προσθέτει ο κ. Αργυρός.