Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Πέντε λόγοι να επιλέξετε τη Σαντορίνη για το Πάσχα

Πέντε λόγοι να επιλέξετε τη Σαντορίνη για το Πάσχα

Η εντυπωσιακή καλντέρα στην Σαντορίνη αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή για την θέα τους σημεία, όχι μόνο στο νησί, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα που στην κυριολεξία κάνει το γύρο του κόσμου.

Φηρά, Φηροστεφάνι, Ημεροβίγλι και Οία τα πιο επισκέψιμα σημεία του νησιού απ’ όπου κάποιος μπορεί να αιχμαλωτίσει στον φωτογραφικό φακό του την υπέροχη θέα τους και μία από τις πιο ρομαντικές στιγμές των διακοπών τους στο πανέμορφο κυκλαδονήσι.

Η Σαντορίνη, ωστόσο, ενδείκνυται ως επιλογή και για τους εκδρομείς του Πάσχα, καθώς τα έθιμα που λαμβάνουν χώρα σε διάφορα χωριά στην ενδοχώρα του νησιού δημιουργούν μια άκρως κατανυκτική ατμόσφαιρα, που μένει πραγματικά αξέχαστη.

Το Σάββατο του Λαζάρου στο Μεγαλοχώρι στήνεται ένας πανύψηλος σταυρός περίπου 15-20 μέτρων τυλιγμένος με δενδρολίβανο, δάφνες και λουλούδια στο κέντρο της πλατείας του χωριού. Οι κάτοικοί του με τον συγκεκριμένο τρόπο αναβιώνουν το «Λάζαρο», ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που δημιουργούν το δικό τους «Λάζαρο» στα σπίτια τους.

Η πιο εντυπωσιακή περιφορά Επιταφίου στο νησί, λαμβάνει χώρα στο μεσαιωνικό χωριό Πύργος, στην ενδοχώρα του νησιού, στο ψηλότερο σημείο της Σαντορίνης, τον Προφήτη Ηλία, σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων από τα Φηρά. Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, μετά την Αποκαθήλωση, ξεκινά η περιφορά του Επιταφίου στα σοκάκια του χωριού. Η μοναδική ατμόσφαιρα που χαρακτηρίζει το χωριό με τα εκατοντάδες αναμμένα φαναράκια τοποθετημένα τόσο στις στέγες των σπιτιών, όσο και στους τοίχους του Ενετικού κάστρου, δημιουργούν μια συναρπαστική εικόνα που μένει πραγματικά αξέχαστη.

Αν και στο ψηλότερο σημείο της Σαντορίνης τα βαρελότα δεν έχουν θέση, ωστόσο η Ανάσταση στον Προφήτη Ηλία δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη να απολαύσει αφ’ υψηλού όλη τη θεά στο νησί και τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα που φωτίζουν τον ουρανό.

Τις ημέρες του Πάσχα οι μυρωδιές από τους φούρνους αναδύονται σε ολόκληρο το νησί, οι οποίοι δεν προλαβαίνουν να φουρνίζουν εορταστικά καλούδια. Το κατεξοχήν παραδοσιακό γλύκισμα της Σαντορίνης είναι τα μελιτίνια, κάτι σαν τα κρητικά σκαλτσούνια, ενώ την τιμητική τους έχουν, επίσης, τα τσουρέκια, τα μεθυστά κουλουράκια κ.α.

Τέλος, ένας καλός λόγος για να επισκεφτείτε τη Σαντορίνη κατά τη διάρκεια του Πάσχα, είναι οι λιγότεροι τουρίστες. Η βόλτα κατά μήκος της καλντέρας από τα Φηρά μέχρι το Φηροστεφάνι, γίνεται με ιδιαίτερη άνεση, καθώς ο κόσμος δεν είναι όσος το καλοκαίρι. Έτσι, δεν χρειάζεται να συνωστίζεστε ή να κάνετε… ελιγμούς προκειμένου να αποφύγετε τους αμέτρητους επισκέπτες του νησιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Συνάντηση με εκπροσώπους της Πρεσβείας των ΗΠΑ είχαν η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης και το Σωματείο τουριστικών καταλυμάτων “Η Ατλαντίδα” Στα πλαίσια της επερχόμενης τουριστικής...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

«Η Σαντορίνη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα» Ο Δήμος Θήρας έχει την τιμή να υποδεχτεί ξανά την Ολυμπιακή Φλόγα στη Σαντορίνη. Συνεχίζοντας την περιήγησή που...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Μάρκος Καφούρος: Ερώτηση για την επικινδυνότητα του κτιρίου της ΔΟΥ Θήρας Τα πολλά προβλήματα επικινδυνότητας του κτιρίου όπου στεγάζεται η ΔΟΥ Θήρας, αναδεικνύει με...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Σύλληψη (2) ημεδαπών για πορνογραφία ανηλίκων και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου στην Θήρα      Την 12-04-2024 το απόγευμα συνελήφθη στη Θήρα, από αστυνομικούς της...