Από τον Νοέμβριο ξεκινούν οι εργασίες στο λιμάνι της Σαντορίνης

Από τον Νοέμβριο ξεκινούν οι εργασίες στο λιμάνι της Σαντορίνης

Βούληση για να «τρέξουν» οι διαδικασίες για τις εργασίες στο λιμάνι του Αθηνιού στην Σαντορίνη φαίνεται πως υπάρχει τόσο από την δημοτική αρχή όσο και από την ανάδοχο κατασκευαστική εταιρεία.

Στην συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 4 Οκτωβρίου, στο δημαρχείο Θήρας, κύριο θέμα ήταν ο προγραμματισμός του έργου της Ανακατασκευής του Λιμένα του Αθηνιού και η βέλτιστη λειτουργία του Λιμένα κατά την περίοδο κατασκευής του έργου. Από όλους τους συμμετέχοντες τονίστηκε η αναγκαιότητα γρήγορης εκτέλεσης του έργου.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο δήμαρχος Θήρας, Αναστάσιος Ζώρζος, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Θήρας, Ηλίας Πελέκης, η Λιμενάρχης Θήρας, Κωνσταντία Κορακά, ο υπολιμενάρχης Θήρας, Παναγιώτης Βαρελάς καθώς και εκπρόσωποι της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρείας ΕΡΕΤΒΟ.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι της εταιρείας παρουσίασαν το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις: Η Α’ φάση περιλαμβάνει την προβλήτα έμπροσθεν της ανοικτής αίθουσας αναμονής των επιβατών ενώ η Β’ φάση το υπόλοιπο τμήμα του Λιμένα.

Η έναρξη των εργασιών αναμένεται εντός του Νοεμβρίου 2018 και η ολοκλήρωσή της Α’ φάσης εντός του Απριλίου 2019. Επειδή οι χώροι του Λιμένα του Αθηνιού, ο κ. Πελέκης ζήτησε την κατανόηση των διακινουμένων.