Connect with us

Hi, what are you looking for?

SPORTS

ΓΓΑ: Συνήθης η ταλάντωση στις κερκίδες του ΟΑΚΑ

ΓΓΑ: Συνήθης η ταλάντωση στις κερκίδες του ΟΑΚΑ

Απόλυτα καθησυχαστική είναι η έκθεση του κλιμακίου μηχανικών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ), μετά τον μακροσκοπικό έλεγχο που πραγματοποίησε την Πέμπτη (1/11) στο χώρο του άνω διαζώματος στο κεντρικό στάδιο του ΟΑΚΑ, όπου παρατηρήθηκε η ταλάντωση στον αγώνα ΑΕΚ-Μπάγερν Μονάχου.

Παρόντες κατά την εποπτεία από το κλιμάκιο της ΓΓΑ ήταν και ο γενικός συντονιστής Διευθυντής του ΟΑΚΑ, Βασίλης Βελέντζας, καθώς και ο διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών του ΟΑΚΑ Θανάσης Σπέρτος.

Στη σχετική έκθεση αναφέρεται πως στα σημεία που ελέγχθηκαν δεν διαπιστώθηκαν ορατές ρωγμές, αποκολλήσεις και έντονες διαβρώσεις και όπως τονίζεται δεν ήταν δυνατό να προσδιοριστούν οπτικά ενδεχόμενες φθορές.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι ο τρόπος κατασκευής είναι τέτοιος, ώστε να επιτρέπει την ταλάντωση-μετακίνηση των κερκίδων.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση οι κ.κ. Βασίλης Βελέντζας και Θανάσης Σπέρτος, δήλωσαν πως το φαινόμενο της ταλάντωσης-μετακίνησης των κερκίδων είναι σύνηθες και δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται.

Το κλιμάκιο μηχανικών της ΓΓΑ τονίζει στην έκθεσή του πως θα πρέπει να πραγματοποιηθούν περαιτέρω μετρήσεις και καταγραφές για να διαπιστωθεί το εύρος των μετακινήσεων και να γίνει σύγκρισή του με τα επιτρεπόμενα όρια που προβλέπονται από τη στατική μελέτη.

Προτείνεται δε, οι μετρήσεις αυτές να γίνουν άμεσα από εξειδικευμένους σε αντίστοιχες κατασκευές επιστήμονες, ώστε να αποφανθούν για την ανάγκη ή μη εκπόνησης μελέτης στατικής επάρκειας.

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού βρίσκεται σε επικοινωνία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ώστε να γίνουν περαιτέρω μετρήσεις από εμπειρογνώμονες με στόχο την ασφάλεια των φιλάθλων.

Το ΟΑΚΑ έχει άδεια σε ισχύ. Η γνωμοδοτική επιτροπή χορήγησε άδειας λειτουργίας Ολυμπιακής Εγκατάστασης στο ΟΑΚΑ για πρώτη φορά το 2005 και το 2012 έγινε αποδοχή της γνωμοδότησης. Έκτοτε, το ΟΑΚΑ παίρνει άδεια με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ).

Την ταλάντωση είχε παρατηρήσει στέλεχος της UEFA στην εξέδρα των οπαδών της Μπάγερν στον αγώνα με την ΑΕΚ για το Champions League και ενημέρωσε την ΕΠΟ.

Εν συνεχεία, η διοίκηση του ΟΑΚΑ έστειλε αίτημα στη ΓΓΑ για έλεγχο της στατικότητας του άνω διαζώματος του κεντρικού σταδίου των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) υπέγραψαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος και Επικεφαλής της Μονάδας Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτης Σταμπουλίδης και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος...

ΕΛΛΑΔΑ

Ανοίγει ξανά προς χρήση και διεξαγωγή αγώνων και εκδηλώσεων το επόμενο διάστημα, το κεντρικό στάδιο του ΟΑΚΑ, μετά την ολοκλήρωση της σχετικής έκθεσης από...

ΕΛΛΑΔΑ

Το Υπουργείο Αθλητισμού παρέλαβε από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας την πρώτη Έκθεση Εμπειρογνωμοσύνης, που διενεργήθηκε επί της ολοκληρωμένης Μελέτης σχετικά με την στατική επάρκεια...

ΕΛΛΑΔΑ

Κανένα αθλητικό κέντρο δεν θα μπορεί εφεξής να λειτουργήσει στη χώρα μας εάν δεν έχει άδεια πυρασφάλειας και στατική άδεια, δήλωσε στην ΕΡΤ, ο...