Κροτίδα έστειλε στο νοσοκομείο ποδοσφαιριστή, αλλά ο αγώνας έγινε κανονικά…

Κροτίδα έστειλε στο νοσοκομείο ποδοσφαιριστή, αλλά ο αγώνας έγινε κανονικά...Κροτίδα έστειλε στο νοσοκομείο ποδοσφαιριστή, αλλά ο αγώνας έγινε κανονικά...

Τα παρατράγουδα δεν λείπουν από το ελληνικό ποδόσφαιρο σε όλες του τις βαθμίδες, σε οποιοδήποτε γήπεδο. Ακόμη και σε ένα παιχνίδι Γ’ Εθνικής στη Σαντορίνη ανάμεσα στη Θύελλα Καμαρίου και την Κόρινθο.

Οι φιλοξενούμενοι καταγγέλλουν ότι κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης εκτοξεύτηκε από την κερκίδα μία κροτίδα, η οποία τραυμάτισε στο κεφάλι τον ποδοσφαιριστή τους, Φώτη Παπανικολάου. Μάλιστα, ο γιατρός του αγώνα κάλεσε ασθενοφόρο, το οποίο και παρέλαβε τον παρέλαβε τον άτυχο ποδοσφαιριστή, αφού δεν μπορούσε να συνεχίσει. Παρόλα αυτά, μετά από μία καθυστέρηση 10 λεπτών, εν αντιθέσει με όσα υπαγορεύει ο πειθαρχικός κώδικας, ο διαιτητής ξεκίνησε κανονικά το παιχνίδι, με τους Κορίνθιους να αναγκάζονται να αντικαταστήσουν τον παίκτη. Για την ιστορία, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 0-1.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κορίνθου:

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣ ΚΌΡΙΝΘΟΣ

ΠΡΟΣ ΕΠΟ ΚΑΙ ΚΕΔ

Σήμερα ζουμε τον παραλογισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου στην προθέρμανση του αγώνα τραυματίζεται ποδοσφαιριστής μας από κροτίδα ενώπιον της διαιτητικής Τριάδας ο γιατρός του αγώνα μετά από 25 λεπτά καλεί το ΕΚΑΒ και παραλαμβάνει τον ποδοσφαιριστή ασθενοφόρο ο οποίος τραυματίστηκε στο κεφάλι από κροτίδα. Ο διαιτητής αγνοώντας το άρθρο 15 του πειθαρχικού Κώδικα με καθυστέρηση 10 λεπτών ξεκινάει τον αγώνα. Ο ποδοσφαιριστής αντικαθίσταται και ξεκινάει ο αγώνας με καθυστέρηση 10 λεπτών..».

Αναφορικά με το άρθρο 15 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, που αναφέρει η ανακοίνωση, πρέπει να σημειώσουμε ότι η παράγραφος 5β γράφει: «η σωματική βλάβη προσώπου νομίμως ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο (όπως και η εκτίμηση της σοβαρότητας αυτής και της δυνατότητας ή της αδυναμίας του προσώπου να συνεχίσει την άσκηση των καθηκόντων του) διαπιστώνεται μόνο από τον γιατρό του αγώνα, που έχει την εξουσία να διατάξει οτιδήποτε απαιτείται σε σχέση με την αντιμετώπιση της σωματικής βλάβης του προσώπου (εισαγωγή σε νοσοκομείο, κ.λπ.).

Εάν επέλθει τραυματισμός ποδοσφαιριστή, προπονητή ή διαιτητή (που έχει κριθεί από τον γιατρό του αγώνα ότι δεν μπορεί να συνεχίσει τα καθήκοντά του) από ρίψη επικίνδυνων αντικειμένων, η διακοπή του αγώνα είναι υποχρεωτική για τον διαιτητή».

Πηγή: sdna.gr