Connect with us

Hi, what are you looking for?

SPORTS

«Φωτιές» στην Super League: Αφαίρεση τριών βαθμών από την ΑΕΚ για τα επεισόδια με τον Ολυμπιακό

Με αφαίρεση τριών βαθμών και αποκλεισμό της έδρας της για δύο αγωνιστικές, καθώς και πρόστιμο 73.250 ευρώ, τιμωρήθηκε η ΠΑΕ ΑΕΚ από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League, λόγω των επεισοδίων που σημειώθηκαν στο ημίχρονο του ντέρμπι της περασμένης Κυριακής (7/10) με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Ο αθλητικός δικαστής έκρινε ότι η Ένωση τέλεσε τα αδικήματα για τα οποία είχε κληθεί σε απολογία και ειδικά για όσα προβλέπονται στο άρθρο 15, παράγραφος 4β του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ, το οποίο αφορά είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου που προκαλούν σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας, καθώς και βιαιοπραγίες κατά φυσικών προσώπων. Το τελευταίο (οι βιαιοπραγίες δηλαδή) είναι που τιμωρείται με αφαίρεση βαθμών και ο αθλητικός δικαστής δέχθηκε τη σχετική έκθεση της Αστυνομίας και τιμώρησε αυστηρά την ΑΕΚ, η οποία φυσικά θα προσφύγει στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσων της ΕΠΟ.

Σε ό,τι αφορά τον αποκλεισμό της έδρας, εφόσον η ποινή παραμείνει, ο «Δικέφαλος» θα υποδεχθεί κεκλεισμένων των θυρών τον Αρη (8η αγωνιστική, 27/10) και τον Ατρόμητο (10η αγωνιστική, 11/11).

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League επέβαλε επίσης πρόστιμο 18.200 ευρώ στον Παναθηναϊκό (για το εκτός έδρας ματς με τον Αστέρα Τρίπολης) και 3.000 ευρώ στον ΠΑΟΚ (για τον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης).

ΑΕΚ : Απόφαση-έκτρωμα που θα πέσει στην έφεση

Οργισμένη ήταν η αντίδραση από τους ανθρώπους της ΑΕΚ μετά την τιμωρία που επιβλήθηκε στην ομάδα για τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, την περασμένη Κυριακή στο ΟΑΚΑ.

Συγκεκριμένα, από την «Ένωση» χαρακτηρίζουν την απόφαση «έκτρωμα» και δηλώνουν βέβαιοι πως η ποινή θα πέσει μετά την έφεση.

«Το μήνυμα ελήφθη. Η προκατασκευασμένη εκτέλεση έγινε με συνοπτικές διαδικασίες. Έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και θεωρούμε δεδομένο ότι αυτή η απόφαση-έκτρωμα θα πέσει στην έφεση», λένε οι «κιτρινόμαυροι».

Να τονιστεί πως το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ έχει ξεκινήσει ήδη η προετοιμασία για τη διαδικασία της έφεσης.

Δείτε πως διαμορφώνεται η βαθμολογία μετά την τιμωρία της ΑΕΚ

Το -3 που επιβλήθηκε στην ΑΕΚ από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, έφεραν την «Ένωση» στην 6η θέση της βαθμολογίας.

Πιο συγκεκριμένα, η ΑΕΚ ήταν τρίτη με 13 βαθμούς, στο -3 από ΠΑΟΚ και Ατρόμητο, αλλά μετά την αφαίρεση βαθμών πήγε στους 10, όσους έχει και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος βέβαια υπερτερεί στην παρούσα φάση, καθώς έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων (+9, +8).

Έτσι διαμορφώνεται η βαθμολογία:

( σε έξι αγώνες)

1. ΠΑΟΚ 16 (+9)

2. Ατρόμητος 16 (+7)

3. Ολυμπιακός 13

4. Άρης 12

5. Παναθηναϊκός 10

6. ΑΕΚ 10

7. Ξάνθη 9

8. Παναιτωλικός 8

9. Πανιώνιος 7

10. ΑΕΛ 6

11. ΠΑΣ Γιάννινα 6

12. Αστέρας Τρίπολης 4

13. Λαμία 3

14. Λεβαδειακός 3

15. ΟΦΗ 2

16. Απόλλων Σμύρνης 0

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερα οχήματα που έγιναν στάχτη και τρία με σοβαρές, υλικές ζημιές είναι ο απολογισμός των επεισοδίων που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας έξω...

ΕΛΛΑΔΑ

Μπροστά από τη Βουλή παραμένουν τα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων που συμμετέχουν στο πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Χιλιάδες μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί έδωσαν σήμερα δυναμικό...

ΕΛΛΑΔΑ

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την καθυστέρηση στη διεξαγωγή της δίκης για τα σοβαρά επεισόδια, στον αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού στην Τούμπα, το 2016 αλλά και...

ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια λίγο μετά τα μεσάνυχτα στη Θεσσαλονίκη. Κουκουλοφόροι που συγκρούστηκαν έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο με αστυνομικές δυνάμεις, έριξαν μολότοφ και άλλα αντικείμενα. Οι...