Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΥΓΕΙΑ

CDC: Οι ανεμβολίαστοι έχουν 11 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από κορονοϊό

CDC: Όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο του κορονοϊού έχουν 11 φορές περισσότερες πιθανότητες από τους εμβολιασμένους να πεθάνουν από τον Covid-19, σύμφωνα με μια μεγάλη μελέτη τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).

Σύμφωνα με το CNBC.com, η μελέτη εξέτασε περιπτώσεις Covid-19, νοσηλείες και θανάτους σε 13 πολιτείες «και βρήκε περαιτέρω αποδείξεις για τη δύναμη του εμβολιασμού», δήλωσε η διευθύντρια του CDC, Δρ. Rochelle Walensky, σε συνέντευξή της σήμερα Παρασκευή (10/9).

Περισσότερα από 600.000 κρούσματα κορονοϊό από τον Απρίλιο έως τα μέσα Ιουλίου αναλύθηκαν και συνδέθηκαν με τον εμβολιασμό.

Όσοι ήταν ανεμβολίαστοι είχαν περίπου 4,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από τον ιό, περισσότερες από 10 φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσηλευθούν και 11 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από τη νόσο.

Μια προηγούμενη μελέτη των CDC βασισμένη σε δεδομένα από μόλις 43.127 περιπτώσεις Covid στην κομητεία του Λος Άντζελες μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου διαπίστωσε ότι οι μη εμβολιασμένοι άνθρωποι είχαν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από Covid και 29 φορές πιο πιθανό να νοσηλευτούν με τον ιό.

Περίπου το 54% του πληθυσμού των ΗΠΑ είναι πλήρως εμβολιασμένο, σύμφωνα με το CDC.

«Ο εμβολιασμός λειτουργεί», είπε η Walensky. «Έχουμε τα επιστημονικά εργαλεία που χρειαζόμαστε για να “χτυπήσουμε” αυτήν την πανδημία».

Η μελέτη θα δημοσιευθεί στην επικείμενη Εβδομαδιαία Έκθεση Νοσηρότητας και Θνησιμότητας την Παρασκευή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Με το σύνθημα «Υγιές στόμα σημαίνει και υγιές σώμα» τιμά ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιώς, σήμερα Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας...

ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς καμία εισαγωγή εισαγωγή ασθενή με Covid για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια ήταν η χθεσινή εφημερία για το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Ο διοικητής...

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) διοργάνωσε χθες συνάντηση εργασίας με στελέχη του υπουργείου Υγείας, εκπροσώπους της ιατρικής, επιστημονικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, των συλλόγων...

ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσιεύθηκε σήμερα Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 1041) η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), με την οποία παρατείνεται το πρόγραμμα απασχόλησης...