Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΥΓΕΙΑ

Τζανάκης: Καμπανάκι κινδύνου για επτά περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Καμπανάκι κινδύνου για επτά περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα έκρουσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο της Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, καθώς παρουσιάζουν πολύ υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι το επιδημιολογικό φορτίο στην Ελλάδα, υπολογιζόμενο σε κρούσματα ανά 14 μέρες ανά 100.000 κατοίκους, είναι στο 282 και ο δείκτης μεταδοτικότητας κάτω του 1% και παρέθεσε τα αντίστοιχα στοιχεία για τις περιοχές που εμπνέουν ανησυχία.

Αναλυτικά, η Πιερία έχει 1,13% δείκτη θετικότητας και 612 επιδημιολογικό φορτίο, η Ημαθία 1,15% και 652 και η Πέλλα 1,09% και 523.

Ανησυχία προκαλεί και η Δράμα, όπου ο δείκτης θετικότητας φτάνει το 1,22% και το επιδημιολογικό φορτίο στο 584, ενώ η θετικότητα στη Θεσσαλονίκη είναι στο 1,10% και το επιδημιολογικό φορτίο στο 416.

«Μιλάμε για μια περιοχή 1,7 εκατ. κόσμου, ο οποίος στο σύνολο του είναι κάτω από τον μέσο όρο της Ελλάδας στην εμβολιαστική κάλυψη και συγκεκριμένα στο 52%. Αυτό σημαίνει ότι μεγάλο μέρος του πληθυσμού πάνω από 60 ετών κινδυνεύει», υπογράμμισε.

Ωστόσο, ο κ. Τζανάκης ανέφερε ότι επειδή το δεύτερο κύμα έπληξε πολύ τη Βόρεια Ελλάδα, πιθανόν υπάρχει τείχος φυσικής ανοσίας της τάξεως του 20%-25% που θα μπορούσε να συγκρατήσει την κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Με το σύνθημα «Υγιές στόμα σημαίνει και υγιές σώμα» τιμά ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιώς, σήμερα Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας...

ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς καμία εισαγωγή εισαγωγή ασθενή με Covid για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια ήταν η χθεσινή εφημερία για το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Ο διοικητής...

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) διοργάνωσε χθες συνάντηση εργασίας με στελέχη του υπουργείου Υγείας, εκπροσώπους της ιατρικής, επιστημονικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, των συλλόγων...

ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσιεύθηκε σήμερα Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 1041) η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), με την οποία παρατείνεται το πρόγραμμα απασχόλησης...