Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Alco: Η ακρίβειας στην κορυφή της ανησυχίας των Ελλήνων

Στη δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO για το OPEN η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 8,1 μονάδες. Η ακρίβειας στην κορυφή της ανησυχίας των Ελλήνων, με τον κορονοϊό να απασχολεί λιγότερο και από τις σχέσεις με την Τουρκία.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ 26-30 Απριλίου σε δείγμα 1.000 ατόμων.

Στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά έχουν ως εξής: Νέα Δημοκρατία 30,6%, ΣΥΡΙΖΑ 22,5%, ΚΙΝΑΛ 13%, ΚΚΕ 6%, Ελληνική Λύση 4,9%, ΜέΡΑ 25 3%, Πλεύση Ελευθερίας 1%, Έλληνες για την Πατρίδα 1,8%, άλλο κόμα 3,2%, 14% αναποφάσιστοι.

 

Οι 6 στους 10 ανησυχούν για την ακρίβεια

Στο ερώτημα «τι σας ανησυχεί περισσότερο;» οι πολίτες απάντησαν: 60% ακρίβεια, 24% πόλεμος, 6% σχέσεις με την Τουρκία, 5% κορονοϊός, 4% εγκληματικότητα, 1% ΔΞ/ΔΑ.

Πόσο στηρίζουν τους πολίτες τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και την αύξηση του κατώτατου μισθού οι ερωτηθέντες απάντησαν: 49% καθόλου, 14% αρκετά, 23% λίγο, 12% ΔΞ/ΔΑ, 2% πολύ.

Όσο για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετώπιζε καλύτερα την ακρίβεια σε περίπτωση που ήταν κυβέρνηση, το 35% απάντησε πως θα τα πήγαινε χειρότερα, 34% τα ίδια, 22% καλύτερα και 9% ΔΞ/ΔΑ.

Καταλληλότερος ο Μητσοτάκης 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να υπερτερεί του Αλέξη Τσίπρα στην ερώτηση “ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό” με 34% έναντι 25% για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 31% απαντά “κανένας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Φαρμακονήσι μετέβη ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, όπου συναντήθηκε με στελέχη και οπλίτες στο φυλάκιο. Στην επίσκεψή του, ο Νίκος Δένδιας συνοδεύθηκε από...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Ποινικό Κώδικα και το Μάτι εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Απαντώνας στις δηλώσεις της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συνεδρίασε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας. Στη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε ενημέρωση από τους...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την απόφαση να δημιουργήσει Αγροτικό Τμήμα έλαβε και το Επιμελητήριο Αχαΐας, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνει η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης...