Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καύσιμα: Η Ελλάδα έχει την 2η θέση υψηλότερη τιμή στην Ευρωζώνη

Ο Νίκος Παπαγεωργίου, Πρόεδρος πρατηριούχων εμπόρων καυσίμων Αττικής μίλησε για την πορεία της τιμής των καυσίμων στο «MEGA Σαββατοκύριακο».
Την ανιούσα έχει πάρει η τιμή της αμόλυβδης η οποία είναι μία ανάσα κοντά στο να σπάσει το φράγμα των 2 ευρώ.

«Οι φόροι είναι αυτοί που επιβαρύνουν την τιμή και βλέπουμε την τελική τιμή στα πρατήρια της Ελλάδας να είναι υψηλότεροι από ότι είναι στον μέσο όρο της Ευρώπης», είπε αρχικά ο κ. Παπαγεωργίου.

Χαρακτηριστικά, στην Σλοβακία η τιμή της βενζίνης είναι στο 1,69 ευρώ, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που έφθασε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

Και εκτίμησε ο Πρόεδρος πρατηριούχων εμπόρων καυσίμων Αττικής ότι οδεύοντας προς το Πάσχα η τιμή της βενζίνης στα περισσότερα ταμπλό των πρατηρίων θα είναι στα 2 ευρώ.

«Οι τιμές στην Αυστρία είναι στο 1,54 το πετρέλαιο, η Βουλγαρία είναι στο 1,37 και η Τσεχία στο 1,55 ευρώ», ανέφερε ενδεικτικά ο κ. Παπαγεωργίου.

Από στοιχεία προκύπτει ότι η μέση τιμή της αμόλυβδης, την προηγούμενη εβδομάδα, ήταν 1,934, ενώ στην Ευρώπη το αντίστοιχο ήταν στα 1,759. Μάλιστα, προκύπτει ότι η Ελλάδα έχει την 2η θέση υψηλότερη τιμή στην Ευρωζώνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο διοικητής ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για την φοροδιαφυγή. Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ψαλίδι» στις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων διεκδικούν 12 δήμοι της χώρας, οι οποίοι πέρασαν στην επόμενη φάση της επανεξέτασης από τους ιδιώτες εκτιμητές του...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα τέλη Μαΐου αναμένεται να καταβληθούν οι συντάξεις Ιουνίου, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ. Οι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θετικά είναι τα μηνύματα που λαμβάνουν οι επιχειρηματίες στο νησί της Ρόδου ενόψει της καλοκαιρινής σεζόν. «Η τουριστική σεζόν μπήκε με το δεξί, έχουμε...