Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καύσιμα: Η Ελλάδα έχει την 2η θέση υψηλότερη τιμή στην Ευρωζώνη

Ο Νίκος Παπαγεωργίου, Πρόεδρος πρατηριούχων εμπόρων καυσίμων Αττικής μίλησε για την πορεία της τιμής των καυσίμων στο «MEGA Σαββατοκύριακο».
Την ανιούσα έχει πάρει η τιμή της αμόλυβδης η οποία είναι μία ανάσα κοντά στο να σπάσει το φράγμα των 2 ευρώ.

«Οι φόροι είναι αυτοί που επιβαρύνουν την τιμή και βλέπουμε την τελική τιμή στα πρατήρια της Ελλάδας να είναι υψηλότεροι από ότι είναι στον μέσο όρο της Ευρώπης», είπε αρχικά ο κ. Παπαγεωργίου.

Χαρακτηριστικά, στην Σλοβακία η τιμή της βενζίνης είναι στο 1,69 ευρώ, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που έφθασε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

Και εκτίμησε ο Πρόεδρος πρατηριούχων εμπόρων καυσίμων Αττικής ότι οδεύοντας προς το Πάσχα η τιμή της βενζίνης στα περισσότερα ταμπλό των πρατηρίων θα είναι στα 2 ευρώ.

«Οι τιμές στην Αυστρία είναι στο 1,54 το πετρέλαιο, η Βουλγαρία είναι στο 1,37 και η Τσεχία στο 1,55 ευρώ», ανέφερε ενδεικτικά ο κ. Παπαγεωργίου.

Από στοιχεία προκύπτει ότι η μέση τιμή της αμόλυβδης, την προηγούμενη εβδομάδα, ήταν 1,934, ενώ στην Ευρώπη το αντίστοιχο ήταν στα 1,759. Μάλιστα, προκύπτει ότι η Ελλάδα έχει την 2η θέση υψηλότερη τιμή στην Ευρωζώνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εν αναμονή της απόφασης που θα εκδώσει το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο την απόφαση σχετικά με το ζήτημα συνταγματικότητας ή μη για τις περικοπές των τριών δώρων...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέχρι την Κυριακή 12 Μαΐου θα είναι δεκτές οι αιτήσεις για συμμετοχή στις παιδικές κατασκηνώσεις της ΔΥΠΑ. Η σχετική πλατφόρμα της ΔΥΠΑ για αιτήσεις...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων «τρέχει» και με δεδομένο ότι το νέο έντυπο Ε3 συνυποβάλλεται με το βασικό έντυπο Ε1 και έχει προσυμπληρωμένους κωδικούς, καλό είναι...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ηλικιακές ανατροπές έρχονται στο εργατικό δυναμικό τα επόμενα χρόνια με τα ποσοστά απασχόλησης των 65άρηδων ή ακόμη και 75άρηδων εργαζομένων να αυξάνονται πάνω και...