Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Συνάντηση του Χ. Λύδη με τους διοικούντες της εταιρείας “Panellenic Lines” για τη σύνδεση Φολεγάνδρου – Κρήτης

Συνάντηση του Χ. Λύδη με τους διοικούντες της εταιρείας “Panellenic Lines” για τη σύνδεση Φολεγάνδρου – Κρήτης

Το Δελτίο Τύπου της συνάντησης του Χρήστου Λύδη με τους με τους διοικούντες της εταιρείας “Panellenic Lines”, αναφέρει τα εξής:

«Εν όψη της επικείμενης τουριστικής σεζόν συναντήθηκα στο Ηράκλειο της Κρήτης με τον αντιπρόεδρο της νεοσύστατης ακτοπλοϊκής εταιρίας «Panellenic Lines» κ. Δημήτρη  Χαριτίδη.

Η εταιρεία «Panellenic Lines» , ξεκίνησε πέρσι το καλοκαίρι, αγοράζοντας και δρομολογώντας  το πρώτο της πλοίο, το ταχύπλοο SANTA IRINI, με αναχωρήσεις από το Ηράκλειο της Κρήτης, για την Σαντορίνη .

Φέτος το πλοίο  θα είναι δρομολογημένο στην ίδια γραμμή, με 6 αναχώρησης την εβδομάδα μεταξύ  Ηρακλείου και Σαντορίνης , συζήτησα και ανέλυσα  με τον κ. Χαριτίδη , τόσο της διαχρονικές σχέσεις Κρήτης Φολεγάνδρου, όσο και την προοπτική ανάπτυξης  του δρομολογίου αυτού, συνδέοντας το Ηράκλειο της Κρήτης , με την Σαντορίνη και την Φολέγανδρο .

Το αίτημά μας αυτό, έγινε με πολύ χαρά πλήρως αποδεκτό, μολονότι όμως  ότι η εταιρεία έχει ήδη καταθέσει τα δρομολόγια της για την τουριστική  σεζόν  του 2023 , δυστυχώς η οποία αλλαγή είναι αδύνατη από το νομικό πλαίσιο που διέπει την ακτοπλοΐα και τα ταχύπλοα.

Η εταιρεία  δεσμεύτηκε και ήδη καταθέτει αίτημα δρομολόγησης του πλοίου της , για την σεζόν  του 2024 , έτσι το νησί μας, θα έχει την χαρά και την τύχη, να συνδέεται ακτοπλοϊκός με το Ηράκλειο  της Κρήτης , η διάρκεια  του δρομολόγιου θα είναι 3.5 ώρες, με δρομολόγηση από τον Ιούνιο μέχρι και Σεπτέμβριο . Ένα δρομολόγιο που είμαστε  σίγουροι  ότι θα σημειώσει μεγάλη επιτυχία .

Το πλοίο SANTA  IRINI είναι ένα ταχύπλοο μήκους  100 μέτρων με δυνατότητα μεταφοράς επιβατών και οχημάτων,  που μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 33 ναυτικών μιλίων .

Ένα όνειρο ετών για πολλούς, τώρα γίνεται πραγματικότητα, το νησί μας αποκτάει απευθείας  σύνδεση με την πρωτεύουσα της Κρήτης , το Ηράκλειο.!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θέρμα την εταιρεία Panellenic Lines, και τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Χαριτίδη που αποδέχτηκε την πρόταση μας».

Με Εκτίμηση

Ο επικεφαλής της παράταξης

Λύδης Ε.  Χρήστος

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Αεροδιακομιδές ασθενών από Άνδρο και Φολέγανδρο Την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στη Μύκονο Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Μυκόνου από τον κυβερνήτη του επαγγελματικού αλιευτικού ¨ΚΑΠΤΑΝΙΚΟΛΑΣ¨ Ν.Μ. 126...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Χαιρετισμός Δημάρχου Τήνου Παναγιώτη Κροντηρά στην εκδήλωση της Αδελφότητας για τον Κώστα Δανούση Αγαπητοί συμπατριώτες, Σήμερα και έχοντας ανά χείρας την επετειακή έκδοση που...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ΝΟΟΤΡΟΦΟΣ ΤΗΝΟΣ: Διάλεξη δρ. Γ. Κοτρώτσιου με θέμα “Τεχνητή Νοημοσύνη και Δημοκρατία” Τετάρτη 22 Μαΐου, στις 8 μ.μ. Πολλά άρθρα έχουν γραφτεί γύρω από...