Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με το Symbioz η Renault ξαναγράφει τους κανόνες των C-SUV και ζητάει την προσοχή μας

Το Symbioz εντάσσεται σε μια πραγματικά αξιόλογη γκάμα οικογενειακών μοντέλων, 60 χρόνια σχεδόν μετά την κυκλοφορία του Renault 16, με τη μοντέρνα, ευρύχωρη και λειτουργική σχεδίασή του και 40 χρόνια μετά το επαναστατικό Espace. Το Symbioz είναι ένα ευέλικτο SUV που ενσωματώνει τις καλύτερες τεχνολογίες του C-Segment προσφέροντας ευρυχωρία ικανή να καλύψει πολλές και μεγάλες απαιτήσεις.

Από το 1965, όταν και παρουσιάστηκε το Renault 16, η Γαλλική εταιρεία συνεχίζει να καινοτομεί με οικογενειακά αυτοκίνητα που “έπιασαν” τον παλμό της εποχής τους. Αυτό ίσχυε τη δεκαετία του 1980 με το Espace, ένα αυτοκίνητο που ξεκίνησε μια επανάσταση με την πρωτοποριακή MPV σχεδίαση και την προσαρμοστικότητα της καμπίνας για να ταιριάζει στις εκάστοτε ανάγκες.

Στη δεκαετία του 1990, η Renault το έκανε ξανά με το Scenic, το πρώτο compact MPV, που ήταν σχεδιασμένο για να μοιάζει με κουκούλι και προσέφερε ένα εσωτερικό αφιερωμένο στην ευημερία των επιβατών. Το Symbioz του σήμερα, μοιράζεται το ίδιο DNA. Ικανό να προσαρμόζει τον χώρο αποσκευών και επιβατών στις οικογενειακές ανάγκες, με χρήσιμες τεχνολογίες που προσφέρουν προστιθέμενη αξία και συμπαγείς διαστάσεις ιδανικές για οδήγηση στην πόλη.

Προβάλλοντας τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Renault, το Symbioz ακολουθεί το πρόσφατο Scénic E-Tech ηλεκτρικό και το νέο Captur. Συνδυάζοντας τα καλύτερα οχήματα της κατηγορίας C της Renault σε σχεδίαση, συνδεσιμότητα και αποτελεσματικότητα, γεμάτα τεχνογνωσία και ευφυΐα, η Symbioz είναι σε θέση να πληροί τα υψηλότερα πρότυπα άνεσης για τους επιβάτες, τόσο σε μικρά όσο και σε μακρινά ταξίδια.

Συνεπώς, θα έλεγε κανείς πως το νέο μοντέλο στοχεύει σε μια ευρεία πελατειακή βάση. Πρώτα και κύρια, είναι ένα αυτοκίνητο για οικογένειες που αναζητούν χώρο και αποτελεσματικότητα με μοντέρνο σχεδιασμό. Είναι επίσης κατασκευασμένο για ιδιοκτήτες εταιρικών στόλων, που αναζητούν τον εξηλεκτρισμό στα αυτοκίνητά τους. Και για τις δύο κατηγορίες πελατών, το Symbioz προσφέρει ένα ασυμβίβαστο win-win.

Τοποθετημένο μεταξύ Captur και Austral, το Symbioz δίνει στη Renault ισχυρότερη παρουσία στην αρχική κατηγορία στην κατηγορία C. Με μήκος μόλις 4,41 μέτρα, αυτό το νέο μοντέλο ολοκληρώνει τη γκάμα «υβριδικών» E-Tech που περιλαμβάνει ήδη τα Arkana (4,57 μέτρα) και Austral (4,51 μέτρα), ενώ επεκτείνει τη σειρά «ηλεκτρικών» E-Tech με το Mégane και το Scenic E-Tech electric.

Επιβεβαιώνει τη συνοχή της στρατηγικής της Renault, για την αντιμετώπιση ενός πλήρους φάσματος απαιτήσεων των χρηστών, δημιουργώντας μια διπλή σειρά με αποκλειστικές πλατφόρμες. Το Symbioz είναι γεμάτο με τις καλύτερες τεχνολογίες της Renault. Διαθέτει το σύστημα πολυμέσων OpenR Link με ενσωματωμένο Google, καθώς και την ηλιοροφή από φιμέ γυαλί Solarbay.

Η έκδοση Iconic συνοδεύεται από 29 βοηθήματα οδήγησης νέας γενιάς για βελτιστοποιημένη ασφάλεια και οδηγική άνεση. Με χωρητικότητα χώρου αποσκευών έως και 624 λίτρα – εξαιρετικό σε ένα αυτοκίνητο αυτού του μεγέθους – και σπονδυλωτή διάταξη με συρόμενο πάγκο που αναδιπλώνεται για να δημιουργήσει ένα επίπεδο δάπεδο, το Symbioz είναι στο ίδιο επίπεδο με το καλύτερο στην κατηγορία του.

Ταυτόχρονα, παραμένει συμπαγές και ευκίνητο. Σχεδιασμένο τόσο για την κίνηση στην πόλη όσο και για την οικογενειακή ζωή, το Symbioz είναι ιδανικά ευέλικτο. Ένα νέο οικογενειακό αυτοκίνητο που είναι και φιλικό προς το περιβάλλον και οικονομικό στη λειτουργία, το Symboz ζυγίζει λιγότερο από 1.500 κιλά. Διαθέτοντας το υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης E-Tech 145, διαθέτει τα καλύτερα δεδομένα για κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές ρύπων.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στην Καλαμάτα, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά το ολοκαίνουριο αμιγώς ηλεκτρικό EX30, το μικρότερο SUV της Volvo το οποίο...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι συνθήκες στις πόλεις έχουν γίνει πολύ απαιτητικές και οι δικυκλιστές αναζητούν ένα scooter που θα τους προσφέρει δυναμικά χαρακτηριστικά, πλούσιο εξοπλισμό και μεγάλη...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι Σωκράτης Τσολακίδης και Γιώργος Πολυζώης με το Skoda Fabia Rally2 evo το οποίο είναι βαμμένο στα χρώματα του Ομίλου On Sale, «κουβαλώντας» τον...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ξεχωριστό για το μοναδικό του design, με μια εκλεπτυσμένη σιλουέτα που παραπέμπει σε γλυπτό, σε συνδυασμό με την απόλυτη ισορροπία μεταξύ πολυτέλειας και δυναμισμού,...